Budapest Európa egyik legbiztonságosabb és legélhetőbb városává vált az elmúlt években köszönhetően a fejlesztéseknek, a turizmus fellendítésének és a bűnözés visszaszorításának – olvasható a Századvég keddi közleményében.

A közlemény szerint Budapest sokkal biztonságosabb például Londonnál, ahol mind nagyobb kihívást jelentenek a bűncselekmények és a terrorizmus a város demográfiai átalakulása és az idegen népesség arányának folyamatos növekedése miatt.

A brit fővárosban Sadiq Khan 2016 óta tartó városvezetése alatt a késelések száma 52 százalékkal, a rablásoké 59 százalékkal, a gyilkosságoké pedig 26 százalékkal nőtt, míg Budapesten ugyanezen időszak alatt 35,5 százalékkal, 45-ről 16-ra csökkent az emberölések száma. 2018-ban pedig az egy évvel korábbi esetekhez képest mintegy 10 százalékkal csökkent a regisztrált bűncselekmények száma, köztük a vagyon elleni bűncselekményeké 26,7 százalékkal esett vissza – ismertették az adatokat.

Hozzátették,

a magyar fővárosban a külföldiek által elkövetett bűncselekmények aránya nem jelentős, köszönhetően a kormány következetes bevándorláspolitikájának, amelyben Tarlós István is partner.

Ezzel szemben Londonban a bűncselekmények megnövekedett száma elválaszthatatlan a tömeges bevándorlás jelenségétől.

A közleményben kitértek arra is, hogy Budapest évek óta kedvelt idegenforgalmi célpont is, 2012-ben 4,8 millió turista kereste fel, ezzel az Euromonitor International felmérése szerint a világ 27. és Európa 7. leglátogatottabb városa lett.

Az amerikai Forbes magazin szerint Budapest a 7. "legidillibb európai város", a The Economist listája szerint pedig a világ 54. legélhetőbb városa, ezzel elfoglalva az első helyet Közép-Európában.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Gyertyát tartottak benyalás közben netán!!!
Eladott Ország
Melyik busztársaság szállítja ezeket rendszeresen Grázba? Hát ezt mondani a haveroknak kötelező. Hogy ez mellett még segget is nyalnak az ő ízlésüknek megfelelő. Ezek nem tudják még, hogy hamarosan szopni is fognak.
a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2Fm.cdn.blog.hu%2Fva%2Fvaranus%2Fimage%2FFabius%2Fk%25C3%25A9p%2Fg.fodor-g%25C3%25A1bor.gif&key=J1cE43AY-Cj6azz-9L8jXQ&w=600&h=344
G. Fodor: nem könnyű elbírni a győzelmet, főleg akkor, ha folyton nyer az ember. A keresztény, nemzeti kormány azért van, hogy megvédjen minden magyart. Pontosabban azokat, akik nem libsibolsi, kommunista Soros-zsoldosok. Ők meg is dögölhetnek, a hazának ugyanis csak nemzetiekre és keresztényekre van szüksége.
RonaGyuri
Ja, csak n(N)ézőpont kérdése!!!
Jó néhány éve egy rendőrségi vezető arról zagyvált, hogy a budapesti rendőrök mennyivel tisztességesebbek a londoniaknál. Akkor meséltem el egy angol barátom esetét. Ian egyik sógora a Yard-on dolgozott, a másiknak meg egy pub-ja volt. A rendőr egyik nap – még egyenruhában - hazafelé beugrott a kocsmába, s megívott egy sört. Majd némi beszélgetés után szólt, hogy hazamegy átöltözni, s utána jön vissza. Kitették a szűrét a rendőrségtől, mert azt a látszatot keltette, hogy nem fizetett a sörért! =))
Hogy van ez a magyar rendőröknél???
kokopelli
@RonaGyuri: ...meg a NY-i Harlemnél,holott észak felé már régóta renoválják a műemlék-házak százait!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.