Reggel 335,5 forintot ért egy euró a bankközi piacon, vagyis a hét elején kialakult történelmi mélyponthoz (336,1) közelről indul a kereskedés. Délelőtt pedig meg is dőlt a korábbi történelmi mélypont – írja a Portfolio.

Péntek délelőtt újabb történelmi negatív rekordot döntött a forint árfolyama az euróval szemben, egy euró kicsivel délelőtt 10 előtt 336,3 forintba került.

Legutóbb kedden ért el újabb történelmi mélypontot a forint, akkor 336,1 forint volt egy euró, azóta viszont valamennyit erősödött a magyar pénz. Egy dollár 308,01 forintba került délelőtt.

A forint árfolyama egy ideje egyre esik, augusztus végén többször is volt annyira gyenge az euróval szemben, mint korábban soha.

A Portfolio.hu megjegyzi, hogy a Magyar Nemzeti Bank nyilatkozatai sem igazán segítettek megállítani a forint esését: a héten a jegybank újra hangsúlyozta, hogy tartja a laza monetáris kondíciókat, vagyis nem tervez kamatot emelni az erről döntő monetáris tanács.

Forrás: Portfolio, Index

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
A két nagyszerű ,,közgizda,, a csuti, meg a szartolcsi ketten némi kupaklaja, szargyártó, gúnármiska segítséggel elintézik a forint sorsát !!!
DE MIKOR TARTOD BE VÉGRE A SAJÁT KINYILATKOZTATÁSODAT AZ ÁRFOLYAMRÓL ???
MIKOR TAKARODTOK EL VÉGRE ???
rokker33
@papa.49: Ezek inkább megdöglenek mintsem elhagyják a folyton termelő arany bányát! Már a svájci bankok sem tudják hova tenni a rengeteg lopott 1000 milliárdikat ! Ez sem véletlen hogy ennyire gyenge a forint ebből is pár ember pénze gyarapodik!!
kereső
@papa.49: Legyünk pontosak, a legújabb kutatások szerint orbán sok mindent mondott, de ezt sosem. Navracsics viszont igen-2009-ben.Egy kis visszatekintő:
Orbán Viktor miniszterelnök például 2008-ban, a gazdasági világválság idején még ellenzékben így értékelte, hogy akkor 274 forintba került egy euró:

„A forinttal nincsen nagyobb baj, a forinttal akkor lesz baj, hogy ha nem tudjuk a bizalmi válságot megoldani. A miniszterelnök-csere a megoldása a forintválságnak.”
A jelenlegi bizalmi helyzettel, amiben most a miniszterelnök és kormány van, nem lehet a forint esését megakadályozni. A bizalmi válságot a rossz vezetés okozza, jobb vezetéssel viszont megoldható a bizalmi válság, megvédhető a forint is.
A kormány az elmúlt időszakban a forintot mesterségesen erős állapotban tartotta, ha viszont az árfolyam a reális áron 250 és 260 forint között mozgott volna, akkor a jelenlegi 274 forintos euróárfolyam nem keltené az összeomlás érzését, és nem alakult volna ki egy rossz pszichózis.
Elég rosszul hangzik, hogy Gyurcsány Ferenc felhívta Vlagyimir Putyint. Nyilván senki sem kívánja Magyarországon, „hogy a pénzügyi válság eredményeképpen Magyarország orosz kézre jusson”, ezért még azelőtt meg kell oldani Magyarország bizalmi válságát, mielőtt a helyzet odáig súlyosbodna, hogy az oroszokon kívül másra nem lehet számítani.
Ha Magyarország az euróövezet tagja lenne, akkor a pénzügyi rendszerét nem rázná meg ennyire a válság, „lám Szlovénia is könnyebben éli túl a válságot, sőt az előszobában tartózkodó Szlovákia is fölényes nagy hangon oktatgathat bennünket, csak azért mert az euróbevezetés árnyékában érezheti magát”.
Ez pedig Navracsics Tibor 2009-es értékelése a 300 forintos euróárfolyamról: „Ma délre a forint elérte a 300-as euró-átváltási árfolyamot. Senki sem tagadhatja, hogy ez egy lélektani határ. Egyrészt azért, mert a devizahitelesek nehézségeit tovább fokozza, másrészt azért, mert ez az egyetlen szám jól jelzi a kormányzati politika kudarcát.”
papa.49
@rokker33: Holott csak annyit kellett volna a ,,csillagvizsgálós szeműnek tennie, kicst megemelni a kamatot, de ugye, NEM Ő DÖNT, HANEM A CSUTI, AZ MEG EHHEZ IS TÖKHÜLYE !!!
papa.49
@kereső: Nem akarok vitatkozni, én így emlékszem, de talán ha feldúrom a régi mentéseket meg is találom ezt a nyilatkozatot.
kereső
@papa.49: ok!Ezen nem fogunk összeveszni- egyébként meg nem teljesen mindegy? Navra abban az időben a fidess frakció vezetője volt- ő volt az egyik orbán száj.
Borsodi
El kéne már dönteni kinek is kéne lemondania.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.