Zente szervezetét szteroiddal fogják bombázni, ezzel készítik fel a nagyon drága kezelésre.

A gerincvelői izomsorvadásban szenvedő Zente édesanyja szerint fia hamarosan megkaphatja első szteroidos kezelését, amivel előkészítik arra a génterápiára, amelytől a gyógyulást várják – a nő erről a Blikknek beszélt. Ha minden jól alakul, szerinte nemsokára meglesz az első vérvétel.

A nő szerint Zente szteroidos kezelést fog kapni, amivel gyengítik az immunrendszerét, hiszen egy vírust kell majd befogadnia a szervezetének. Azt is hozzátette, hogy egy többhetes folyamatról van szó, ez idő alatt pedig karanténban kell lenniük. A következő lépés ezért az, hogy gyermekének egy steril szobát alakítanak ki.

A lap megszólaltatott egy orvost is, Bense Tamás azt mondta, hogy bizonyos, az immunitást visszaszorító állapotokban van szükség arra, hogy a beteg steril szobába kerüljön.

Ebben a szobában szűrt a levegő, tehát baktérium- és vírusmentes. A szülőknek, személyzetnek csak olyan védőfelszerelésben szabad megközelíteniük a szobát, amely megakadályozza, hogy kívülről bármiféle fertőzést bevigyenek, hiszen a legyengült szervezetre rendkívül ártalmas lehet bármiféle idegen kórokozó

– mondta.

Az SMA I-ben szenvedő Zente gyógyulását egy 700 millió forintba kerülő génterápia segítheti, amelyet két hónapon belül kaphat meg a fiú. A kezeléshez szükséges pénz összegyűjtésében egy ország segített a családnak, az utolsó 100 milliót Mészáros Lőrinc adta nekik.

Címlapkép: Facebook/Zente- SMA 1 Baby

(blikk.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Málna
@fideszes gyökér: Sok paranoiást látok itt, de a felvetésed, hogy Zente talán nem is létezik - ez mindent visz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.