Egyelőre elállnak felmondásuktól a Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet baleseti sebészei.

Egyelőre elállnak október 1-jei, azonnali hatályú tömeges felmondásuktól a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet baleseti sebészei.

A sebészek az MTI-hez kedden eljuttatott közleményükben a döntést azzal indokolták: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Csiki Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára ígéretet tett arra, hogy a kormányzat az önkormányzati választás után dönt a Magyar Traumatológus Társaság (MTT) és az Emmi által közösen elkészített tervezetről, és szeptember 1-jéig visszamenőleg korrigálja a finanszírozást.

Az intézet orvosai az MTT tagjaiként továbbá elfogadják szakmai szervezetük álláspontját, és október 31-ig haladékot adnak a szükséges kormányzati intézkedésekre – tudatták.

Bíznak abban – írták –, hogy a minisztériummal közösen elkészített tervezetet – az ígéreteknek megfelelően – a kormányzat kedvezően bírálja el.

A közleményben hangsúlyozzák: nyilatkozatuk és az orvosok eddigi tevékenysége "minden szempontból független bárminemű politikai törekvéstől", kizárólag a magasszintű sérült betegellátás biztonságát tartják szem előtt.

Az MTT pénteken azt közölte, hogy a társaság az Emmi-vel közösen kidolgozta a traumatológiai ellátás finanszírozásának módosítását. Tájékoztatásuk szerint ennek megvalósítására az egészségügyi tárcától határozott ígéretet kaptak.

Az Emmi – szintén pénteki – közleményében elismerésre méltónak nevezte azt a hozzáállást, amelyet a Magyar Traumatológus Társaság közgyűlése által megválasztott tárgyaló bizottság a tárcával tartott, eredményesen zárult egyeztetéseken tanúsított.

A Népszava információja szerint a kórház 68 baleseti sebésze pénteken rendkívüli felmondást helyezett kilátásba, ha a kormányzat nem teljesíti korábbi ígéreteit.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Mi köze az eü-rendszer rendbetételének az önkormányzati választáshoz? Ha nem Tapló nyer, akkor büntetni akarnak?...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
görbetükör
Igérni legalább még ígérnek.
És még mindig van, aki elhiszi. :(
papa.49
Doktor hölgyek, urak nem hittm volna hogy ennyire HISZÉKENYEK VAGYTOK !!!
papa.49
@Horizont: Úgy legyen, én remélem már végre rájön ez ,,alávetett nép,, arra, hogy bolondot csinálnak belőle, és szarba se veszik !!!
namihami
És csodálkozunk azon, hogy az orvosokat (is) menetrendszerűen átb@sszák? Jön az igéret, persze az éppen aktuàlis választás előtt, aztán közelg a feledés homálya. És minden marad a régiben.
Most is ez lesz és ehhez még a Vesta-szűzek se kellenek. Elég némi múltba tekintés.
Qqberci
Mi köze az eü-rendszer rendbetételének az önkormányzati választáshoz? Ha nem Tapló nyer, akkor büntetni akarnak?...
tudode
Igazuk van!!!
.
Ha ezeket a rendvédelmisek tüntetését is leverték, pedig náluk volt a munkaeszközük, a bontóbalta, feljutottak az ország imaházának a bejáratái, ezektől a kivénhedt nyikhajoktól csak a csoda menthet meg az országot
.
---- A patkánnyal a fényen kell harcolni
.
mandiner.hu/cikk/20140113_angyan_jozsef_a_patkannyal_a_fenyen_kell_harcolni
.
Dominus vobiscum echtu pirituum!
balos
Mindenki azt kapja,amit megérdemel!Az orvosok megint fityiszt!
kereső
Most keletkezett a probléma? Nem? Hány igéretet kaptak már? Most megint a betegek kárára döntenek az orvosok. A saját zsebükkel játszanak, de ne szórakozzanak a betegek életével-és egészségével. Elvégre értük lennének, vagy nem?
kereső
Itt van az előzmény- tehát volt egy igéret! a kormánytól a nyár végére. Most ez kitolták október 31-re. Aztán meg mikorra?
444.hu/2019/09/27/napokon-belul-lebenulhat-a-baleseti-ellatas-felmondani-keszulnek-a-traumatologusok
papa.49
@kereső: Lassan tényleg odaérünk, hogy a kéztörést is a Bibliával fogjuk gyógyítani !!!
reagens
Csak nem Orbán Viktor megfenyegette a doktorokat? :-)))))))))))))))))))))))))))))))
Hogy hagyhatta ki ezt a verziót a roncsellenzék? :-))))))))))))))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.