Rendkívüli felmondását helyezte kilátásba október elsejére 68 baleseti sebész, ha a kormányzat nem teljesíti korábbi ígéreteit. 54 traumatológián az önkéntes túlmunkavállalásaikat mondhatják vissza a traumatológusok.

A kormány tétlen: rendkívüli felmondással fenyeget 68 baleseti sebész

Emelték a tétet a traumatológusok, akik régóta hiába kérik a kormányt, hogy rendezze a baleseti ellátások finanszírozását.

Eddig „csak” azt jelezték, hogy az ország mind az 54 traumatológiai ellátóhelyén felmondhatják az önkéntes túlmunkaszerződésüket, ha nem születik megállapodás. Most viszont – egy a Népszava birtokába került levél szerint – az országos baleseti intézet 68 orvosa október 1-én beadja rendkívüli felmondását.

Az orvosok szerint az elégtelen finanszírozás miatt ma már olyan kritikus a szakember és eszközhiány, hogy az veszélyezteti a betegek ellátását. Mint arról többször írtunk, a traumatológusok őszig adtak időt a kormánynak, hogy rendezze a szakma finanszírozását.

A beavatkozások jó részénél a díjak nem fedezik a műtétek valós költségeit. Az egyre romló ellátási körülmények miatt júniusban rendkívüli közgyűlésen határozták el, hogy tárgyalást kezdeményeznek az egészségügyi kormányzattal. Azt is egyértelművé tették, hogy az alku eredményét szeptemberben egy újabb közgyűlésen értékelik. A kormány a nyár végéig ígért választ, de ezt nem tette meg.

(Népszava)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Hajrá Éger! Most csapj az asztalra! Mond a dokiknak, hogy várjanak még pár évet..

Ez lesz a siker titka!... Ja, hogy a beteg, a vérző sérülttel mi lesz?...háááát az le van szarva.. A lényeg a jól fizetett pozíciód.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@Aki Én: Több szerénységet és kevesebb személyeskedést várok el tőled ahhoz, hogy érdemben beszélgetni tudjunk.
Csak úgy...
Eriksson
@Nessy: Hát, bizony egyszerűbb az itthon képzett orvosokat nyugatra csábítani jó fizetéssel. A magyar lakosság meg pusztuljon, segítségre legfeljebb keletről érkezett orvosokra számíthat.
Nessy
@Eriksson: Tudomásul kell venni, hogy nálunk nem a migráció, hanem az emigráció a nagyobb probléma!
Eriksson
@Nessy: Ebben van valami, de csak addig amíg nem számolatlanul, árkon-bokron keresztül jönnek mindenféle népek.
Ők sosem fogják pótolni azokat az emigránsokat, akik tudásukkal, tehetségükkel a továbbiakban nem a hazájukat szolgálják.

Sötét a jövő, különösen ha figyelembe vesszük a saját régen bevándorolt népcsoportunk hozzáállását a mostani esetleges jövevényekkel.
advocat
És van elég! Vagy nincs? Majd kiderül, ha esetleg egy kormányközelit kellene műteni. Addig???
Aki Én
@Eriksson: Több realitást, és a tények figyelembevételét várom el tőled, hogy érdemben beszélgetni tudjunk.
Csak úgy...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.