A zuglói önkormányzat központi folyószámla-egyenlege plusz 3,4 milliárd forint, a további számlákat is figyelembe véve pedig a kerületnek több mint 4 milliárdja van – mondta a közös ellenzéki főpolgármester-jelölt, Zugló polgármestere pénteken, utolsó hivatalban töltött munkanapján Budapesten, a kerület elmúlt öt évéről tartott sajtótájékoztatón.

Karácsony közölte: pozitív a zuglói önkormányzat folyószámla-egyenlege

Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt, Zugló polgármestere a kerületi önkormányzat folyószámlájának kivonatát mutatja Szabó Rebeka zuglói alpolgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján az önkormányzat épülete előtt 2019. október 11-én. MTI/Kovács Tamás

Karácsony Gergely fel is mutatott egy dokumentumot, amely szavai szerint az állítását igazolja. Kijelentette, hogy

ez cáfolja a Fidesz róla "legtöbbet szajkózott hazugságát", amely szerint Zugló a csőd szélén áll.

Büszke az elért eredményekre, amit meg lehetett tenni, azt megcsinálták – hangoztatta.

A polgármester azt mondta, hogy rengeteg valótlanságot terjesztettek róla, és bár igyekeznek cáfolni az alaptalan vádakat, ez "nem jut el sehova". Közölte, hogy az elmúlt időszakban mintegy harminc helyreigazítási pert indított, és eddig sorra nyerte ezeket.

Azt mondta, hogy a főváros az, amely adósságokban úszik, 170 milliárd forinttal tartozik.

Amit a zuglói parkolásról a Fidesz állít, nem igaz: a rendszer valójában napi 1 millió forint nyereséget termel – hangoztatta.

Karácsony Gergely kijelentette: nehéz örökséget átvéve sok területen nem csupán az elmúlt évekhez, hanem évtizedekhez képest is a legjelentősebb beruházásokat valósították meg. Azt hangoztatta, hogy az egészségügyben az elmúlt harminc év legfontosabb fejlesztéseit hajtották végre. Eszközöket szereztek be, valamint korszerűsítették a legnagyobb gyermekorvosi rendelőt.

Eltörölték a kommunális adót, sőt a korábban beszedett összeget visszaadták az állampolgároknak, amit példa nélküli intézkedésnek nevezett a kerületi vezető.

Amikor 2015 elején a kormány egyik pillanatról a másikra megszüntette az önkormányzatok által korábban biztosított szociális ellátások állami támogatását, ők "a saját zsebükből", saját adófizetői forintjaikból hozták létre a zuglói szociális modellt. Ennek elemeit sok szociális szakember kiterjeszteni javasolja az egész országra – tette hozzá. Tavaly a fővárosi kerületek közül Zugló fordította a legtöbbet szociális kiadásokra – jelentette ki, megjegyezve, hogy a lakásfenntartási támogatás mellett külön fűtéstámogatást kapnak az idősek.

Több mint húsz óvodában és bölcsődében hajtottak végre beruházást, és harminc év után építettek egy új bölcsődét is.

A kerület egyetlen sporttelepének fejlesztésére csaknem félmilliárd forintot költöttek.

Felújítottak továbbá négy közparkot is – sorolta Karácsony Gergely.

A polgármester azt mondta: mindezt úgy hajtották végre, hogy megőrizték a költségvetés egyensúlyát, elődeikkel szemben nem vettek fel hitelt.

Szabó Rebeka (Párbeszéd) zuglói alpolgármester hangsúlyozta, hogy büszke az elmúlt öt évre. Úgy fogalmazott, hogy az egyik szeme sír, míg a másik nevet, a XIV. kerület ugyanis elveszít egy jó és felkészült polgármestert, Budapest azonban nyerhet egy tapasztalt, hiteles és elkötelezett főpolgármestert.

Ő önkormányzati képviselőként és alpolgármesterként Zuglóban folytatná a munkát. Az ellenzéki együttműködés kerületi csapata felkészült – jelentette ki.

"Meg fogjuk szolgálni a bizalmat, hogyha ránk szavaznak" – fogalmazott Szabó Rebeka.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Na fütyiszek EZ SE JÖTT BE , megint HAZUDTATOK !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.