Fricz Tamás, a CÖF egyik szóvivője Borkai Zsolt lemondását követeli a Magyar Nemzet cikkében – szúrta ki a 444.

Ugyan már a választások előtt is megjelent egy olyan írás a kormánylapban, amiben ugyanerre szólították fel Győr polgármesterét, de azt pár órával később technikai hibának minősítették, és levették az írást.

A mostani (hétfőn megjelent) cikkben Fricz Tamás politológus azt írja a Magyar Nemzetben:

A Fidesz és a KDNP a keresztény erkölcsöket tekinti magára nézve iránymutatónak. Borkai ezzel szembement, meggyalázta a családcentrikus értékrendet.

Ebből csak egyetlenegy következhet: Borkai Zsoltnak távoznia kell abból a politikai közegből, amely elítéli az ilyen magatartást.

Fricz hozzáteszi, hogy Borkai kilépése a Fideszből az újraválasztása után csak „fél lépés” volt, és be kellene látnia, hogy ha a Fidesz-KDNP pártszövetség színeiben nyerte meg a győri polgármesterválasztást, akkor a polgármesteri pozíciója sem választható el a Fidesz-KDNP-tagságától.

A CÖF szóvivője attól is tart, hogy ha Borkai megőrzi a polgármesteri széket, és még öt évig a város élén marad, azzal nemcsak saját maga tekintélyét rombolja, hanem a pártszövetségét is.

Hozzáteszi:

Vagyis nem képes belátni, hogy még van egy feladata, ha erkölcsileg „bűnbocsánatot” akar nyerni?

Végül a Magyar Nemzet szerzője megkérdezi a polgármestert, hogy

mikor mond le a polgármesteri székről is, hogy ezzel lehetőséget teremtsen a kormányzó pártszövetségnek arra, hogy egy új, erkölcsileg támadhatatlan emberrel induljon a győri polgármesteri székért fél év múlva?

Forrás: 444.hu, Magyar Nemzet

Címlapkép: MTI/Krizsán Csaba

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.