Méltatlan lenne mindaddig, amíg az új fővárosi vezetés nem talál méltó helyet Szent István szobrának, mondja Cser-Palkovics András.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Huha, cser-palkovics, te nagyon hulye vagy! Miota feltetele egy szaros szobor felallitasa egy hagyomanyos nyari unnep megunneplesehez? Karacsony kulonben is megmondta: fa, vagy zold terulet nem lehet kevesebb egy szobor vagy egy epulet, letesitmeny miatt sem.
Fel lesz az a buzi 617. Szent Istvan szobor allitva, csak nem ott es nem ugy, ahogy azt a fideszesek elkepzeltek. Mert hobgy a helykivalasztassal valakik nagyon helyzetbe lehettek hozva, az tuti. Nagy a Szent Istvan park, van egy csomo szep helye - majd csak talalnak ennek majdnem heil hitlert mutato szobornak valami (eldugott) helyet. Borzalmasan nez ki, mint minden, amit ez a kulturkor rendel meg es probal meg rasozni a budapestiekre, az emberekre.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Vidd b@szd meg, legalabb nem lesz bolondokhaza egyszer vegre Budapest sziveben, es nem kell a fovarosnak allni az oriasi cehet...
Ennel jobbat nem is tehetnel a budapestiekkel...
Azert megneznem, hogyha tenyleg megkapnad a szervezes jogat, meddig maradnal a hivatalodban,mielott a fehervariak jol szetrugjak a valagadat a koltsegekert.,...:o)))
RonaGyuri
@karma1: @karma1: igencsak jól látod!! =))
karma1
@RonaGyuri: Koszi, de jol is ereztem. A Margithid pesti hidfojenel laktunk, es ami kenyelmetlenseg, forgalomeltereles, meg a haziallatokat torteno idegbaj megtortenhetett velunk, az mindig meg is tortent. Csak a baj, gond es merhetetlen zaj volt mindig, - hat huzzanak el most Fehervarra, a csuti toporonc ugyis a fehervari vitezeket varja, hat ne varja hiaba... Ugyis az volt a regi kozpontja Magyarorszagnak, csak meg azt nem tudom, hogy mekkora hegyet epittet majd oda ez az eszement pali? Na meg Esztergom... Amit egy tyukbel uton lehet megkozeliteni, es nem messze ettol van a hatar is. Ne is torodjon ez a f@szkalap a forgalomszervezesi kerdesekkel, mert akkor se ertene ezeket a dolgokat, ha egy hadsereg magyarazna neki... De nem fogja magyarazni, mert szerintem az ilyeneknek mar a kornyezete is pont olyan faradt, mint a fo"ni agyalagyult csapata...:o((((
karma1
Huha, cser-palkovics, te nagyon hulye vagy! Miota feltetele egy szaros szobor felallitasa egy hagyomanyos nyari unnep megunneplesehez? Karacsony kulonben is megmondta: fa, vagy zold terulet nem lehet kevesebb egy szobor vagy egy epulet, letesitmeny miatt sem.
Fel lesz az a buzi 617. Szent Istvan szobor allitva, csak nem ott es nem ugy, ahogy azt a fideszesek elkepzeltek. Mert hobgy a helykivalasztassal valakik nagyon helyzetbe lehettek hozva, az tuti. Nagy a Szent Istvan park, van egy csomo szep helye - majd csak talalnak ennek majdnem heil hitlert mutato szobornak valami (eldugott) helyet. Borzalmasan nez ki, mint minden, amit ez a kulturkor rendel meg es probal meg rasozni a budapestiekre, az emberekre.
vacsi
Miért kellene elvinni? Augusztus 20.-a az Alkotmány ünnepe, jó helyen van a fővárosban. Ettől függetlenül, még bárhol megünnepelhetik!
Gáon Mordehaj
@karma1:
Soha nem értettem meg, hogy az Újlipótvárosban, az oly drága és kedves
Lipóciában miért van "Szent István park?" Hiszen a városnegyedet lakó
zsidóságnak, amelyik csupán 1867. november 25-én a XVII. tc 1.-2. §
alapján nyert magyar állampolgári jogállást, mi köze a magyar
államalapítóhoz? Mi köze a magyar patrimoniális államhoz és azok
királyaihoz, SEMMI! Ez megint valamiféle, egykori megfelelési kényszer,
túlkompenzálásféle volt. Miáltal a lipótvárosi zsidóság ezáltal bújt az
uralkodó magyar nemzeti szellem palástja mögé. Most meg jön ez a szobor!

MINEK EZ ODA? Ugye Karma?
Ebben, vagyis Közép-kelet-Európa legnagyobb zsidó negyedében,a lipóciai enklávéban nem Szent
István szobrot kell felállítani, hanem Mózesét, vagy egy hatalmas
Menórát, vagy Esdras/Ezara szobrát, vagy NEHÉMIÁS domborművét. Zsidó
királyokat nem említek, mert a zsidóság történelme során soha nem
kedvelte a királyokat, még sajátjait sem. kivétel egyedül Salamon! De
Salamon szobra sem mutatna rosszul. De akkor a Szent István parkot is át
kellene nevezni Salamon parknak! Remélem Karigeri ebben partnere lesz
az újlipótvárosi ballibsiknek. Tehát rajta!
Nessy
@vacsi: meg is ünneplik! A legtöbb településen van ünnepség, este tűzijáték! Cser Palkovics hogy érti, hogy "elvinné az ünneplést"? Elviszi a Kossuth teret zászló felvonáshoz, a Várat, a Dunát, a Gellért hegyet a napközbeni családi programokhoz, és a Lánc hidat pluszban az esti tűzijátékhoz? Mi az, amit "el akar vinni"? Az ünnep hangulatát? Esetleg megtiltaná, hogy ünnepeljünk a fővárosban?
Fehérvár, Veszprém eddig nem ünnepelt aug. 20.-án?
Végig gondolva a mondanivalóját, csak egy értelmezhetetlen ötlet az egész!
Aki Én
@Gáon Mordehaj: Te beteg vagy baszki, súlyos beteg :(
Gáon Mordehaj
Továbbá! Ha Karácsony Gergely főpolgármester a "szobor nem állítás mellé" az újlipótvárosi enklávénak kedvezve, különös tekintettel nagyérdemű Szent István parki Tevje Kerpel-Fronius Gáborra, akinek az a véleménye, hogy "Magyarország agyhalott" (erre még visszatérek) Karácsony Gergely családi vezetéknevét, a közelgő ünnepekre tekintettel, Chanukka, vagy inkább Chanukkia Gergelyre változtatná, ezáltal bizonyára nagyobb bizalommal tüntetnék ki. A mi Tevje Kerpel-Fronius Gáborunknak bizony igaza volt amikor azt a megállapítást tette, hogy "Magyarország agyhalott" igaz! Különösen a "budapesti Magyarország", azért hogy hatalomra emelte az ország fővárosában ezt a társulatot!
Gáon Mordehaj
@durbincs: Remélem a vén bitang agyvérzést kap és mehet a Kozma utcába!
Gáon Mordehaj
@durbincs: Döbbenetes, hogy ezek az antimagyar-kozmopolita liberális média buborékok ilyen vitaképtelen szellemi törpékkel töltik fel soraikat. Anyáznak, naciznak, orbánoznak, fideSS-nek .
A főváros újlipótvárosi bel-pesti 80 ezres "született polgár, urbánus" enklávéja mennyi primitív véglényt volt képes maga köré gyűjteni! Igaz, ez 100 évvel ezelött, 1919-ben sem volt másképpen. Most az ükunokák vezénylik a barikádra az ostoba identítás zavaros híg és jött magyarokat . Ide emigránsok? Hiszen 150 év óta egyfolytában jönnek! Tele van velük Budapest! Már a nevüket is megmagyarosították, de ennek ellenére azok maradtak, amik az előtt voltak!
Gáon Mordehaj
@durbincs: Ezek nem hazaárulók! Mert ezeknek nem hazájuk Magyarország, hanem csupán tartózkodási hely, egzisztenciális mozgástér.
karma1
@durbincs: Faszkalap, ott laktam, a Koruton, a Peter Falk szobor melletti hazban. Mi a gyokeret magyarazol te Romaniabol,. bocskoros szorostalpu mirigy?
karma1
@vacsi: Mindenhol megunneplik, de nincs Budapesthez kotve. Csak ott a legnagyobb a lehetoseg a gellerthegyi tuzijatekra, meg a vizi- es legiparadera. Szt Istvan az orszag kiralya volt - olyan, amilyen - de mindenkie. Nyugodtan el lehet onnan vinni, mert csak a problemat okozza azon a kornyeken, ahol a kozponti esemenyek vannak.
Vegre egyszer nyugalom lenne, es nem a fovarost terhelne a cirkusz koltsege.
karma1
@Nessy: Haha, hatha most koveteli maganak vissza Szekesfehervar a szekesfovarosi jogot. Felcsutot megtenni fovarosnak egybol az megis ciki lenne, nem?...:)
Nessy
@karma1: Hello! Rég találkoztunk! Már nem sok kell hozzá.
Magyarország fővárosa : Felcsút
Tulajdonosa: Mészáros Lőrinc, alias Orbán Viktor!
Gáon Mordehaj
"Szt Istvan az orszag kiralya volt - olyan, amilyen - de mindenkié"
Valóban!
Elméletileg kellő naivitással!
Hogy lehetne királya olyanoknak, akik csupán a 19. században nyertek magyar állampolgári jogállást és nem alkottak semmilyen módon történelmi sorsközösséget a magyar néppel? Hogy lehetne királya olyan entitásoknak, amelyeknek meg van a saját szellemi és anyagi kultúrája, saját történelme, értékrendje? Az elmúlt évszázadokban, a XVIII-XIX. században, a különböző kultúrákból és etnikumokból Magyarországra került emberek leszármazottai, hogyan is érezhetnék sajátjuknak a magyarság és Magyarország régmúltjának történelmét? Hogyan érezhetnék őseiknek a magyarság őseit, amikor ezekhez az egykoron Magyarországra bevándorolt felmenőiket, sem történelmi szálak, sem pedig genealógiai alapok nem kötötték és nem kötik. Ezeket a személyeket és csoportokat érdekeik, a hivatkozott ragaszkodás és vonzalom ellenére, általában az országhoz, mint fizikai térhez fűzik, de mindez a magyar nép a magyar etnikum iránti lojalitás és lelki azonosulás nélkül. Pontosan ez a hatás eredményezi
a társadalmon belüli antagonisztikus fragmentáltságot. Hiszen a társadalmi béke záloga, ha az etnikum,az országot benépesítő
népesség részint etnikai eredetközösség, részint történelmi sorsközösség. Vannak számosan akik sem ide,
sem pedig oda nem tartoznak. Ez a tény pedig gyengíti a társadalmi kohéziót, amelynek Magyarországon napi szinten tanúi lehetünk.
Aki Én
@durbincs: @Gáon Mordehaj: Zsák a foltját :) Szépen megértitek egymást, ez nem is csoda.
De a témánál maradva, mielőtt mindenki zsidó lesz, aki nem ért egyet veletek, VAN SZENT ISTVÁN SZOBOR BUDAPESTEN!
SŐT, ITT IS LESZ!
További értékes tartalmas szórakozást, ahogy eddig is :) Titeket egymásnak teremtett az ég.
Gáon Mordehaj
Budapest dolgában csak olyanoknak szabadna figyelembe vehető véleményt nyílvánítani, akik bizonyíthatóan legalább 4, azaz négy generáció óta töretlenül a főváros lakói! Az ilyen személyeknek egész más az értékrendje és a történelmi erkölcsi felelőssége városával kapcsolatban. Egy ország fővárosának sorsát híg tudatú jöttmentekre bízni felelőtlenség, mi több történelmi öngyilkosság!
Gáon Mordehaj
@Aki Én: Nem érted a lényeget!
A magyar fővárosban egy becsületes vallásos ortodox zsidó családja, közössége galuti múltját látja, amelyet meg akar őrizni és történelmi értékek alapján gyarapítani és békességben élni. Mert, ahogy Jeremiás könyve 29. fejezet 7. pontjánál olvasható
"וְדִרְשׁוּ אֶת-שְׁלוֹם הָעִיר, אֲשֶׁר הִגְלֵיתִי אֶתְכֶם שָׁמָּה, וְהִתְפַּלְלוּ בַעֲדָהּ, אֶל-יְהוָה: כִּי בִשְׁלוֹמָהּ, יִהְיֶה לָכֶם שָׁלוֹם. "
Ez fonetikusan héber nyelven így hangzik: (Askenázi) "V’Dirsu Esz Solajm hoir aser higlészi eszhem somo vöhiszpállu báádo el - Adonaj ki bislajmo jihje lohem solajm". (szefárd) V'darsu et salom hair aser higleti etchem sama v'hitpallelu baado el - Adonaj ki beslomo jihijelachem salom." Vagyis magyarul: "És keressétek azon város békéjét, ahova számkivettettelek és imádkozzatok érte az Örökkévalóhoz; mert az ő békéjében lesz számotokra is béke.
VISZONT ezzel szemben egy kommunista hátterű szekularizált zsidó azt lesi, hogy tudna minél több borsot törni a nemzeti oldal orra alá. Hogy lehet minél jobban megalázni saját történelmével a magyart. Majd hogy lehet olyan pozíciókat megragadni,ahol a legtöbb pénzt le lehet nyúlni (lásd 4. METRÓ, BKV)
Az a gond, hogy ti felületes demagóg ballibsik nem érzitek a megfogalmazás finomságait, mondanivalóját és e mondanivaló célját. Ti galád módon olyan nagyérdemű zsidó vallási vezetőnek is nekifeszültök, mint Köves Slomó tiszteletreméltó rabbi. Ti már csak ilyenek vagytok!
Aki Én
@Gáon Mordehaj: Te meg olyan vagy, aki egyszerűen képtelen befogadni a hallottakat. Szánalmas...
Van egy zsidó rabbi, aki nyalja a fideszt, és ő már rögtön ,,tiszteletreméltó" Ez nem semmi.
Az külön vicces, hogy te, aki feltétel nélkül, gondolkodás nélkül imádod a fideszt, ami tele van exkomcsikkal, bolsikkal, ügynökökkel, egy KISZ titkár a kormányfőjük, aki a Liberális Internacionálé alelnöke, liberális élharcos volt Kövérrel a hóna alatt..., nyomod itt szüntelen a bolsizást olyanoknak mint pl. én, aki elítéli őket.
Már bocsi lúzer fajankó, de te istenítesz komcsikat, nem én. Tőlem ilyet nem hallottál még. Mondom, túlértékeled önmagad, pedig indokolatlan.
Aki Én
@durbincs: ...húúú, de qrva beteg vagy te baszki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.