Összellenzéki sajtótájékoztatót tartottak a pártok a parlamentben a szájzártörvényről, s tiltakoztak a Kövér László által javasolt házszabályi szigorítás ellen, amelyről most vitázott az Országgyűlés. (Jakab Péter a parlamenti vitában bele is ült Orbán Viktor üres székébe.)

Együtt lép fel az ellenzék Orbán diktatórikus szabályai ellen

Tóth Bertalan MSZP-s frakcióvezető a rabszolgatörvény elleni egységes fellépéshez hasonlítja a mostani helyzetet, és az önkormányzati választás utáni gyerekes bosszúnak tartja a módosításról szóló tervezetet. A képviselők mozgástere sok szempontból szűkülne, a legsúlyosabb az, hogy korlátozná azon közintézmények körét a kormány, ahová a képviselők beléphetnek.

Arató Gergely DK-s képviselő szerint nem fogják ezt elfogadni, Kövér László nem a főnökük. A sajtótájékoztatót a Mérce élőzte.

Csárdi Antal LMP-s politikus arról beszélt, életszerűtlen, hogy – amint a tervezet kimondja – egy képviselő két héttel korábban bejelentkezzen ahhoz a szervezethez, ahová belépne. Ez olyan, mintha az adóhivatal két héttel korábban jelezné a cégeknek, hogy kiszállna ellenőrizni – magyarázta.

A párbeszédes Szabó Tímea szerint Orbán Viktor bosszújáról van szó. Mint mondta, Kövér egyszer már szigorította a sajtó működési lehetőségeit a Parlamentben, most pedig a 3 millió embert képviselő ellenzékieket akarják megfélemlíteni, de ez nem fog sikerülni, még ha egyéves fizetését is vonja meg tőlük a hatalom.

Minél inkább szorítanak bennünket, annál inkább kicsúszunk a kezeik közül",

hiába lépked Orbán öles léptekkel a diktatúra felé, az ellenzékiek nem állnak meg a demokrácia útján – mondta Szabó.

Az ellenzék szövetséget köt, és ez ugyanúgy sikert fog eredményezni, mint ahogy december 12. is elvezetett az önkormányzati választások eredményéhez – ezt már Bősz Anett liberális képviselő fogalmazta meg.

Hadházy Ákos arról beszélt, ha szembesítik a kormányt a politikájával, mindig egy "ostoba primitív hazugságot" kapnak válaszul, hogy az ellenzék bevándorláspárti, ez szüntette meg a parlament tekintélyét, nem az ellenzéki akciók. A kormány elvonna jogköröket az önkormányzatoktól, regulázná a sajtót, ezt az ellenzék nem fogja tétlenül nézni.

(Kép: MTI/Illyés Tibor)

Forrás: hvg.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Ennek a paci pimpi történetnek az a bukéja, hogy Hadházynak, volt fideszesként nem vette be a gyomra, hogy tagtársai elkommunizálták/ják a közvagyont orrba, szájba, a nép pacekjában, ellentétben megélhetési tagtársaival!!!
.
Eladott Ország
Az van, hogy beszartak. Eddig csak röhögtek az ellenzéki pártokon, de most, hogy az ellenzék összefogott, rájöttek, hogy komoly ellenfél született. Ezt nem úgy óhajtják megoldani, hogy kevesebbet lopnak, elkezdenek dolgozni és úgy vezetni az országot, hogy a választópolgárok melléjük álljanak (mert jó irányba haladunk és mert elégedettek vagyunk a változásokkal), hanem erőből akarnak eltaposni mindenkit, aki nem őket támogatja. Ez nem fog menni. Nagyon zárt országban talán működik, de Magyarországot nem lehet elszigetelni. Nem lehet olyan eszközöket bevetni, amilyeneket Putyin, Erdogan vagy Kim Jong-un gond nélkül alkalmaz. Ez az út, amin Orbán és bandája elindult, egy irányba vezet. A feszültség ott fortyog a felszín alatt. Bőven elég csak Budapest lakóit utcára vinni. Akkor a fél ország is utcára fog menni. Mert a fél ország felszabadult, már nem kell attól rettegni, hogy az önkormányzat bosszút áll azokon, akik ki merik nyilvánítani a nemtetszésüket. Bukni fog a rezsim. Vége van. De ameddig egy reggel az lesz a főcím az újságokban, hogy már nem Polt Péternek hívják a legfőbb ügyészt, ezek még mindent meg fognak tenni, hogy szar legyen mindenkinek. És szar is lesz. De ki fogjuk bírni. Aztán vége lesz ennek, és elővehetjük a lapátot. Ezt hívják úgy, hogy patkány effektus. A sarokba szorított patkány nem meglapul, hanem támad. Ezeket eddig is patkánynak tartottam, most be is bizonyosodott, hogy azok. Mihelyt kihirdetik a törvényt, egyetlen normális képviselőnek se szabadna bemenni a Parlamentbe, hanem az utcán kellene politizálni, addig amiig elég embert nem tudnak maguk mögé állítani, akik bizony az utcára fognak menni.
Remélem egy ellenzék nélküli parlamentben maguk között nagyon fognak egyedül élvezni. Arra viszont kíváncsi lennék, hogy mit szólna ehhez az Unió és a világ normálisabb része. Ehhez csak az kell, hogy az ellenzékiek ne akarjanak a jó melegben ücsörögni szótlanul, hanem akár milyen hideg van legyenek az utcán.
Sámannus
@durbincs: Magadon gyakorolj inkább hátha sikerül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.