A magyar Országgyűlésnek is fel kell ismernie felelősségét a klímavédelem ügyében, mégpedig minél előbb, mert "már nagyon szűk az az időablak, amikor a városok és kormányok cselekedni tudnak azért, hogy ez a bolygó, benne Magyarország és Budapest továbbra is élhető maradjon" - hangoztatta a főpolgármester kedden sajtótájékoztatón az MTI szerint.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
„Mondat közepén” elveszített tapasztalat

Az új főpolgi a kormány hozzáállásáról nyilatkozott

Az MTI szerint a főpolgármester kedden a sajtótájékoztatóján a klimahelyzettel és az atlétikai stadion ügyével foglalkozott. Na jó elsősorban.
A nyilatkozott meghatározó momentuma – sajnos a mai matyar rögvalóságban ezt ki kell emelni – az volt, hogy kiemelten hangsúlyozta: „partneri viszony kialakítására törekszünk a főváros és a kormány között, olyan dolgot kérünk, amit nem magunknak kérünk, hanem a budapestieknek, s ebben nyitott vagyok az együttműködésre a kormánnyal".”
A konkrétumoknál már kicsit bizonytalanabb volt: az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának ülése után úgy fogalmazott, "ma nem sikerült győzelmet aratni", mert a bizottság fideszes tagjai nem támogatták a klímavészhelyzet kihirdetésére vonatkozó javaslatokat. De elfelejtette felemlíteni, hogy „a bizottsági ülésre Karácsony Gergely mellett Orbán Viktor miniszterelnököt is meghívták, a kormányfő azonban tett a dologra nagy ívben”! Ami lássuk be igencsak frappáns bizonyítéka annak, hogyan vélekedik az egészről, no meg az együttműködésről Őfenesége.
Nem csak bizonytalan, de egyenesen naiv az a vélekedése, hogy „Gulyás Gergely közlése (szerinte a kormány üdvözli, hogy Csepel után Ferencváros képviselő-testülete is támogatja az atlétikai világbajnokság 2023-as budapesti megrendezését. A két grémium egyirányú állásfoglalása biztosítja a szükséges támogatást, amely a világbajnokság megrendezéséhez feltétlenül szükséges) részben azt jelenti, hogy a kormány elfogadta a főváros feltételeit,”! Pedig ez nem csak azt jelenti, hogy Orbán ismét, ahogy szokta, hazudott (mikor azt ígérte, hogy: „a kormány megvárja a Fővárosi Közgyűlés döntését az atlétikai világbajnokság kapcsán”), de egyértelműen arra utal, hogy minden eszközzel keresztül fogják nyomni.
Itt kell megjegyezni, hogy már az is komoly naivitásra utal, hogy komolyan azt gondolják, hogy ártunkat és qurmányunkat a pénzlopáson túl bármi más is érdekli...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.