A legalább húsz-huszonöt éve Jászberényben dolgozók járhatnak jól.

Az érdekképviselet 90 százalékban elérte a céljait – így értékelte a Világgazdaságnak nyilatkozva az Electrolux Lehel Kft. üzemi tanácsának elnöke a jászberényi fejleményeket. A 800 fős leépítést nem kerülték el. Antal Csaba arról beszélt:

a cég a törvényi kötelezettségnél magasabb végkielégítést ad.

Tíz év munkaviszony után 3 helyett 5 havi bér jár, és nem a távolléti díj, hanem az átlagkereset alapján számolva. Azoknak, akik legalább éve dolgoztak a cégnél, öt helyett tízhavi pluszpénzt adnak, a éve ott lévők pedig fél helyett egész éves járandóságot megkapnak végkielégítésként. Az utóbbi két kategóriába sokan beletartoznak, a dolgozók többsége az 1990-es évek óta az Electrolux-gyárban dolgozott.

Dupla végkielégítést ad az Electrolux a kirúgott dolgozóinak

Azt is elmondta:

a 800 dolgozót 13 lépcsőfokban küldik el, 2020. január 1-je és 2021. január 31-e között. Egyszerre a legtöbb, 164 alkalmazott munkaviszonya jövő áprilisban szűnik meg.

A cég a leépítésben érintett dolgozókat a felmondási idő teljes egészére felmenti, nem csak a felére. Az átszervezett egységek munkásai pedig két vagy háromhavi pluszfizetést kapnak.

Cikk- és címlapkép: AFP

(vg.hu)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Clavigo: Már csak azért is, mert ha a dolgozók többsége az 1990-es évek óta ott dolgozik, akkor nem mai gyerekek. Másik munkahelyet igen nehezen fognak találni-hiszen "öregek"!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Clavigo: Már csak azért is, mert ha a dolgozók többsége az 1990-es évek óta ott dolgozik, akkor nem mai gyerekek. Másik munkahelyet igen nehezen fognak találni-hiszen "öregek"!
Eladott Ország
Ázsiai partnerekhez szervezik ki a jászberényi porszívógyártás egészét, illetve hűtőgépgyártárs egy részét. Az Electrolux a kiszervezéstől az olcsóbb munkaerő miatt további megtakarítást remél. Az európai bérekhez nem, csak Ázsiához konvergálunk. Csak nehogy a többi összeszerelő üzemmel, így többek közt az autó összeszerelő (rabszolga) bérmunkával is így járjunk.
Eladott Ország
@kereső: ma, 07:38; Ezzel a lépéssel az állampárt is jól jár egyrészt alacsonyan tudja tartani a (állami alkalmazotti) béreket és kevesebb nyugdíjat kell majd fizetni. Magyar változat, két legyet egy csapásra.
volvós
Gyűlölöm az a kifejezést, hogy " a kirúgott dolgozóinak " ...
Dr plágium
@volvós: Úgy hangzik mintha fegyelmit kaptak volna és azért rúgták ki őket. Persze ez csak egy tudósítási fogás, hogy jobban felfigyeljenek egy hülyén megfogalmazott és igencsak össze csapott cikkre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.