Nem volt más választása az Európai Néppártnak, mint hogy meghosszabbítja a Fidesz felfüggesztését, máskülönben a szakítást kockáztatja. A hvg.hu által megkérdezett néppárti képviselők megosztottak a kérdésben: van, aki szerint itt az ideje végleg kirúgni a magyar kormánypártot, mások szerint belülről könnyebb őket kontrollálni. Egy dologban azonban mindenki egyetértett: minél előbb megoldást kell találni arra a problémára, amit úgy hívnak: Orbán Viktor.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Na kérem ez nem csak helyzet szempontjából, de alapvetően is téves

HGV: „Nem volt más választása az Európai Néppártnak, mint hogy meghosszabbítja a Fidesz felfüggesztését, máskülönben a szakítást kockáztatja”

Nos az igazat megvallva az általam kiragadott lead mondat, s még inkább a cikk címe „Orbán jól taktikázott: elvek helyett a kompromisszumot választotta a Néppárt” érősen véleményes, sőt nem csak vitaható, de vitatandó. Különösen az ami Orbán taktikáját és annak minősítését illeti.
Azonban a cikk egy kitétele taxatíve marhaság:
„az egyik oldalon az Orbán Viktor-féle illiberális demokrácia áll, a másikon pedig a svéd, a holland vagy éppen a luxemburgi álláspont, mely ugyan konzervatív, sok kérdésben mégis szöges ellentétben áll a magyar felfogással.”. Igen a mondat másik fele „ugyan konzervatív”, de „mégis szöges ellentétben áll a magyar felfogással”! A dolog úgy áll, hogy nem „ugyan”, hanem alapvetően konzervatív és ezért szükség képen áll szöges ellentétben azzal ami a magyar (pontosabban Orbán és bandája) felfogás! Orbán nem csak, hogy nem konzervatív, de nem is tudja mit jelnet a fogalom! =))
kereső
Orbánt kontrollálni? Igaz, hogy még csak január van- de lehet, hogy ez lesz a 2020-as év vicce.
Klubtag
Summa summarum: "minél előbb megoldást kell találni arra a problémára, amit úgy hívnak: Orbán Viktor."
Mind idehaza, mind az európai politikai porondon.
kereső
Abban igaza van a cimnek, hogy orbán jól taktikázott. Sikeresen megosztotta az EPP-t is. Indulás lefelé a lejtőn- hiszen az a párt, amely feladja az elveit, az nem párt többé, csak egy gittegylet. Az EPP a német pártok vezetésével sikeres halad ezen az úton. Majd csak sikerül putyin,trump, és kinai kommunista párt nagy álma- szétverni az európai közösséget, mert semmi szükség egy gazdaságilag-és politikailag erős ,egységes Európára.A mag el van vetve. Csak ne jutna mindig eszembe 1938.
Klubtag
@kereső: ...és ennek a romboló szándéknak az eléréséhez nem is találhattak volna alkalmasabb személyiséget, mint OV, aki egy elszabadult hajóágyú módjára tüzelget bárhova, bármire, amit megrendelnek nála...ezt azért nem nevezném "jól taktikázásnak"...árulás ez a javából, akármilyen "dicsérő" jelzővel is cicomázzuk fel azt, amit művel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.