A kormány egyelőre azt se fizette ki, amit korábban ígért a Biodómra. A főváros elrendelte a projekt felülvizsgálatát.

A Biodóm építésére 2020-ra ígért 3,14 milliárd forint sem érkezett meg a főváros számlájára, de még a 2019-es pénzből is hiányzik 7,5 milliárd forint, az éves támogatás nagyjából fele – írta a Népszava.

A főváros elrendelte a projekt felülvizsgálatát. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes azt mondta a lapnak: nem fenyeget az a veszély, hogy a már megkapott – és az építkezésre elköltött – pénzt vissza kelljen fizetni, mert a szerződésben mindössze annyi áll, hogy 2021 szeptemberéig meg kell valósulnia a háromosztatú biodómnak. Márpedig ha más nem is, maga a kupola kész lesz, a kérdés az, hogy mi kerül majd bele.

A főpolgármester-helyettes arról is beszélt: semmilyen pénzügyi tervet nem készítettek az építtetők, amely alátámasztaná azt, hogy még 20 milliárd forintra volna szükség, és még a feltételes közbeszerzési eljárásokat sem bonyolították le.

Cikk- és címlapkép: Facebook/Liget Budapest.

(nepszava.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
ha olyan lesz, (ha kész lesz)mint a látványterv, akkor eszméletlen sok látogatója lesz...talán a külön belépő-díjból futja a fenntartásra is..mert itt az különösen sokba fog fájni, főleg télen, mínusz húszban..
Qqberci
Nem lehetne a Lánchidat átnevezni BioDóm-II-re?...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.