Az egyik legvagyonosabb fővárosi politikus, Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes anyagi helyzetében az előző, novemberben leadott vagyonnyilatkozatához képest nincs érdemi változás. 14 ingatlant tud felsorolni – számolt be az Index.

Nyilvánosságra hozták a Fővárosi Közgyűlés tagjainak vagyonnyilatkozatait. Ahogy azt korábban megírtuk az Index cikke alapján: Karácsony Gergely főpolgármesternek nem változott jelentősen tavaly óta a vagyona. Ugyanúgy egy budapesti 115 négyzetméteres ház fele az övé, a ház egyébként egy 444 négyzetméteres telken áll.

Az Index a főpolgármester helyetteseinek vagyonnyilatkozatait is átvizsgálta. 

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettesnek a vagyonnyilatkozata szerint 3,35 millió forint készpénze van, továbbá 13 964 262 forintos megtakarítása, saját ingatlannal nem rendelkezik, autóval viszont igen: egy tizenöt éves Ford Focus tulajdonosa.

Gy. Németh Erzsébet több ingatlan feles tulajdonát vallotta be: egy XVII. kerületi 140 négyzetméteres házét, egy balatonakali 40 négyzetméteres üdülőházét, továbbá egy 1584 négyzetméteres, lovasberényi szántóét. Ezen egy 30 négyzetméteres gazdasági épület is áll. Van kétmillió forintja a bankban, és még kétmilliós egyéb megtakarítása.

Kerpel-Fronius Gábornak, a momentumos főpolgármester-helyettesnek a XIII. kerületben vannak ingatlanjai: egy 81 négyzetméteres lakás teljes egészében és egy 109 négyzetméteres lakás felerészben az övé. Ezen kívül egyharmados arányban tulajdonosa egy 75 négyzetméteres balatonszemesi üdülőnek. Az autóját, egy kombi Ford Mondeót tavaly vásárolta. Nyugdíjbiztosítása (748 ezer forint), egészségpénztári megtakarítása (170 ezer forint) is van Kerpel-Froniusnak, és önkéntes nyugdíjpénztárba is tesz félre (körülbelül 4,5 millió forint gyűlt eddig össze). Bankban 8 millió 629 ezer forintot tart. Tartozása nincsen, ahogyan egyéb jövedelme és céges érdekeltsége sem.

Tüttő Kata 14 ingatlant sorolt fel. Van földje Zákányfaluban, Somogybükkösdön, Porrogszentpálon, Porrogszentmihályon, Porrogon, Gyékényesen, Beleznán, Liszón, Surdon, Nemespátrón és Nagykanizsán, ezeket mind 2010-ben vette.

Lakásból három szerepel a vagyonnyilatkozatában: az I. kerületben egy 53 négyzetméteres felerészben az övé, egy 112 négyzetméteresnek pedig 25 százalékban a tulajdonosa, és a XII. kerületben is félig az övé egy 74 négyzetméteres. Autóból viszont csak egyet írt bele a nyilatkozatba, egy 2005-ben vásárolt Suzuki Swiftet.

Megtakarítása sokféle: magánnyugdíjpénztárban 8,9 millió forintot tett félre, állampapírokban 27,4 milliót tart.

Vannak OTP-s befektetési jegyei összesen közel 700 ezer forint értékben. Bankban forintban csak 228 ezret tart, de devizában 34,725 millió forintnak megfelelő összeget.

Egy pénzintézetnek ugyanakkor valamivel több mint 72 millió forinttal tartozik. Céges érdekeltsége, más jövedelme nincs a dokumentum szerint.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes felerészben tulajdonosa egy 69 négyzetméteres üdülőnek a III. kerületben és egy haszonélvezeti joggal terhelt, 126 négyzetméteres családi háznak Zalaegerszegen. Kocsija nincsen, és megtakarítása sem sok: mindössze 3,4 millió forintja van a bankban a vagyonnyilatkozata szerint. Tartozik viszont egy pénzintézetnek valamivel több mint 24 millió forinttal. A főpolgármester-helyettesi jövedelmét kiegészíti szerkesztői munkával, ezért az Új Egyenlőség Alapítványtól havi bruttó 84 ezer forintot kap.

Forrás: Index, HVG

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@Horizont: Hát azért (fiatalabb koromban) nem ez a csaj lett volna az utolsó, aki megért volna egy hét ajtócsapkodást.
Csak ne félnék vagy féltem volna oly nagyon a Mamustól...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
"Tüttő Kata 14 ingatlant sorolt fel." És még csak nem is gázszerelő! Fideszes értelmezés: mivel Karácsonynak van vagyona, 0rbánnak pedig nincs, (neki hitele van), így egyértelmű, hogy a lipcsyk' korruptak! Értem?!
olkt.hu/wp-content/uploads/2020/02/85145129_869974303444606_6721096288881868800_n.jpg
Eladott Ország
@Horizont: ma, 16:11; És Leisztinger Tamás most kibe helyezte bele a bizalmát?
namihami
A jelek szerint a baloldal zöme se kűzd lakás- és ingatlanproblémákkal.
Legyünk őszinték, ennyit egyik oldal se tud MUNKÁval megszerezni.
namihami
@Horizont: Hát azért (fiatalabb koromban) nem ez a csaj lett volna az utolsó, aki megért volna egy hét ajtócsapkodást.
Csak ne félnék vagy féltem volna oly nagyon a Mamustól...
peddata
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.