Medveczky Ilonához kötődik a magyar filmtörténet első erotikus képkockája.

Luxusautója miatt tűnt fel a rendezőnek, Hintsch Györgynek, később ő lett Magyarország első szexszimbóluma. Medcveczky Ilona a Borsnak adott interjújában emlékezett vissza a Veréb is madár című 1953-as film forgatására.

Annyira akartak engem és persze a járgányomat, hogy akkoriban a főszerepet játszó Kabos 20 ezer forintos gázsit kapott, én meg 5000-et, ami két és fél szerese volt egy átlag havi fizetésnek, csak jóformán csak a film végén szerepeltem, és jó ha tíz mondatom volt a filmben

– mesélte Medveczky Ilona, aki mindaddig nem is álmodott arról, hogy egy nap a vásznon láthatja viszont önmagát, főleg nem egy testét alig takaró fehér boában, ami az 1950-es évek közepén óriási újdonságnak számított Magyarországon. Mindaddig ugyanis a nézők soha nem láthattak hasonló erotikus töltetű képeket a mozivásznon.

A jelenet megvalósítása pedig ehhez méltó, egyedi megközelítést követelt meg az operatőr, Hildebrand István részéről, aki a művésznő elmondása szerint bele is szeretett a forgatás során.

„Ez az elképesztő képein és munkáján is észrevehető. (…) Azt mondta, szeretne úgy látni, mintha a hálószobám plafonjáról nézne. Akkoriban még nem volt ilyen fejlett a filmes technológia, ezért fogta magát és egy kötélen, 20 méteres magasságban lógott a műteremből, testére erősített kamerával. Elképesztően elhivatott volt” – mesélte a művésznő, akit a film bemutatóját követően férfiak ezrei szerettek volna meghódítani. Ő azonban a közvélekedéssel ellentétben életét a táncművészetnek szentelte.

„Tudom sokan azt hiszik, hogy rengeteg hódolóm és partnerem volt az életem során, de amikor ez szóba kerül megdöbbennek, hogy ez a szám kevesebb mint tíz” – mondta Medveczky Ilona.

Címlapkép: YouTube/Budapest Eye

(borsonline.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
...most meg érte a tízszeresét adnák,hogy hasonló szerepben ne mutatnák?
dodóka
Hát ma már pornót ne vállaljon...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. April 2., 09:00
Stohl és menyasszonya még az idén összeházasodnak
Itthon - 2020. April 2., 07:41
Koronvírusos a TV2 időjósa