Az Országgyűlés ma a kormány kezdeményezésére felfüggesztheti a börtönviszonyok miatti kártalanítások kifizetését, továbbá elfogadhatja azt a többpárti határozati javaslatot, amely a Székely Nemzeti Tanács nemzeti régiók védelmére irányuló európai polgári kezdeményezését kívánja támogatni.

Felfüggeszthetik a börtönviszonyok miatti kártérítések kifizetését

A Ház aktuális ülésének második napja reggel 9 órakor a kommunista diktatúrák áldozataira történő emlékezéssel kezdődik, majd kivételes eljárásban tárgyalnak a költségmentesség és a költségfeljegyzési jog polgári és közigazgatási bírósági eljárásban történő alkalmazásáról szóló törvénymódosításról.

A képviselők döntenek a kormány börtönzsúfoltsági kártalanításokkal kapcsolatos visszaélésekkel szembeni javaslatáról. Az igazságügyi miniszter a javaslat általános vitájában elmondta, a kabinet célja, hogy megállítsa a "börtönbizniszt", amely mára többmilliárdos iparággá vált. Varga Judit közölte, hogy a börtönviszonyok miatti kártalanítások azonnali felfüggesztését követően a nemzeti konzultáció eredménye alapján olyan új szabályozást alkotnak, amely megszünteti az eddigi "igazságtalan" gyakorlatot, és elsődlegesen az áldozatok, a sértettek és hozzátartozóik érdekeit helyezi előtérbe.

Az Országgyűlés – kormánypárti, valamint jobbikos, MSZP-s és LMP-s képviselők által közösen jegyzett – határozati javaslatban támogathatja a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezést, amelynek célja, hogy az Európai Unió kohéziós politikája kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól.

A határozathozatalok után hét javaslat általános vitáját folytatják le: több nemzetközi szerződés kihirdetése mellett szó lesz az önkormányzati törvény kormánypárti képviselők által kezdeményezett módosításáról is.

Az Országgyűlés ülése március 2-án, hétfőn kérdésekkel és azonnali kérdésekkel ér véget.

(MTI)

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Orbanisztánban a bíróság nem ítéletet hoz, hanem csak javaslatot tesz...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Aki Én: Az, idiótája, hogy képtelen vagy disztingválni a volt és a jelenlegi között, már nem lep meg. Ha ehhez neked nem adott észt "teremtő Lenin atyád", akkor reménytelen a dolog. Az, hogy te meg a bandád - akinek a mantráját tolod - MA a Soros-bérenc, komcsi "liberális" élharcos, amit minden kommentje igazol, rólad lepereg és miután elénekelted az Internacionálét mindezt a másikra hazudod, az már gyógyíthatatlanságot mutat! Az Internacionálét nem a Fidesz kongresszuson éneklik, hanem a bolsikén! Nem tűnt fel, vagy ezt is csak áthazudnád a másikra? A konzultáció meg azért kell, hogy a kormány lássa a plebs véleményét! (Amit ti magasról szoktatok le...!) Tudod, a demokrácia - ha ez bolsiul disszonáns is!
ómió
@Aki Én: Aki eleid "népi demokráciájában", szóval bolsevista diktatúrájában beérte az utcasepréssel, kolhoztagsággal, mezőn kapálgatással meg hasonló "státuszokkal", az tényleg nem kényszerült bele - a tűrésen kívül - semmibe! Lehet, hogy te "efajta" voltál, de nem mindenki volt ilyen. Ez van! Ma viszont, bár semmi nem kényszerít, te mégis ezt promótálod! Itt látszik, hogy bolsi vagy!
ómió
@Shikari: Az is megfelelő jelző rájuk!
Aki Én
@ómidióta a bolsi: Értem. ...vagy mégsem.
Én, aki a párt közelében sosem jártam bolsi vagyok, de a volt KISZ titkár, az MSZMP párttitkár fia, aki a liberális internacionálé alelnöke volt 10 évig, és a pártja jelenleg is tele van kivénhedt komcsikkal, ügynökökkel, aki titkolja az ügynöklistákat, az nem.
Hát, ezzel tényleg nem tudok mit kezdeni, lévén nem végzett szakpszichológus vagyok. De újra megnevettettél, tehát már megérte.
Jobbulást!
Hogy mennyire érdekli a rezsimet a véleményünk? Annyira, hogy mire megkapod a kérdéseket, már döntöttek bennük.
Te mekkora lúzer vagy vén bolsi!
ómió
@Aki Én: Lehet, hogy párt közelében nem jártál? Akkor csak de genere fújod a bolsevik nótát? És innét hazudod az egódat a másikra? Szerintem az annál rosszabb! Szóval, a jobbulás kívánása inkább neked jár ki! És olyat láttál már, hogy a konzultáció végeredményével ellentétes törvényt hoztak? Hazudd már ide! Eggyel több, vagy kevesebb! Mi az az érző bolsi keblednek?
Aki Én
@ómidióta a bolsi: Nagyon sajnállak, de hidd el, nem én vagyok a te embered. Neked valami szakavatott segítségre lenne szükséged, én csak hobbista pszichológus vagyok. Ez azt jelenti, hogy a jelekből egyértelműen megtudom állapítani, hogy beteg vagy, de konkrét segítséget nem tudok nyújtani. Érd be ennyivel, ennél többet nem tehetek érted.
Jobbulást!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok