Egy olasz orvossal készített interjút az Index, aki az országnak a járvány által leginkább sújtott északi részén harcol a koronavírussal.

"Magyarok, készüljenek a legrosszabb forgatókönyvre" – üzent egy olasz orvos a járvány frontvonalából
Fotó: Youtube

Marco Vergano azt mondta, ha valaki szerint pánikkeltés folyik, az sem baj, mert akkor ez szükséges pánik.

Az olasz orvos szerint 

egy hete még 40 beteg volt lélegeztetőgépen, most 200, és ennél sokkal többen vannak, akiknek nem kell lélegeztetőgépen lenniük, de oxigént kapnak.

Most még mindenkit el tudnak látni, de arra készülnek, hogy heteken belül háromszor ennyi beteg is lehet. 

Alig bírják már a terhelést, sokan dupla műszakban dolgoznak, és persze fennáll a veszélye, hogy ők is megfertőződnek.

A torinói orvos a magyaroknak azt tanácsolja, amilyen hamar csak lehet, készüljünk fel a legrosszabb forgatókönyvre.

Nem pánikkeltés az, ami történik. Népszerűtlenek az intézkedések, ez nyilvánvaló, és nem ez a cél, de ha ezek az intézkedések pánikot keltenek az se baj! Ez akkor egy szükséges pánik

– figyelmeztet az orvos.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Dehogy is a kipcsákiában egy egészségügyi statisztika soha nem lehet rossz! Mi leszünk a legjobbak! Majd tanulnak tőlünk! Mát most lemostuk őket!

Majd folytatják a központi nyaloncok, hogy miben még...:))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Ezek a trollok nem is Magyarországon vannak, csak rothadást hoznak az országra az alpári és szenvtelen népirtásra uszító dumájukkal
SystemError
@Sámannus: Nyilván Habony alapvetően más országokból szedte össze ezeket, ha majd jönnének a bírósági levelek, akkor lenyomozhatatlan legyen. Szerencsére informatikai nagyhatalom vagyunk. Sok sok lelkes Anonymussal...:) Igaz román-svéd kis kancsók? @durbincs:
Sámannus
@SystemError: Ukrán szerb román kétnyelvűek, teli magyar gyűlölettel ezek lökik a gyűlöletet a közmédiában is.
SystemError
@Pegero: Ezt mondom Zümi, hogy ebből nem lesz legyőzött vírus. Neki mondjad ezeket, most lehet! Persze egy ilyen ellenség már nektek is nyűg. Értjük, látjuk, hogy nem valódi ellenségekre vagytok berendezkedve. Amúgy köszi, én bérből és fizetésből élek a fidesztől, Lölőtől függetlenül:) és a munkám adta lehetőség, hogy ezt itthon, de a világ bármely pontján tudom végezni. Tudom ti is hasonlóba vagytok, csak a mondat eleje nem igaz :) Persze a vírusnak ez mind nem számít, csak a logikus és transzparens, egymással nemzetközileg is közreműködő megelőzés/monitorozás... Itt nem csak az ország lakói fognak feltenni kérdéseket, hanem Európa lakóit is érdekelni fogja, hogy ilyenkor miért játssza valaki a fekete bárányt, ami megelőzés oldalról hatalmas károkat okoz. A helyzetre való tekintettel próbáljunk érvek szintjén, az idétlen hangulatképeket mellőzve beszélgetni.
SystemError
@Pegero: Helyes a megállapításod már átléptünk azon a szakaszon, ahol ez a típusú transzparencia segíthetett volna. Azon is, hogy az öregek el lettek zavarva templomba. Ezeknek már csak a hatásait fogjuk látni. Innentől már csak és kizárólag az egészségügy és a valóban rendelkezésre álló intenzív ágyak és lélegeztetőgépek száma lesz mérvadó faktor...
SystemError
@Pegero: Amúgy korrekt válasz volt. Ezért jár a kép! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.