A koronavírus elleni védekezésben hosszú távra kell berendezkedni, ez már beigazolódott, és a hosszú távú védekezést több területen kell végrehajtani – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: a legfontosabb az emberek egészségének és életének védelme, és itt döntő az, hogy Magyarország rendelkezzen elégséges számú, a védekezéshez szükséges eszközzel.

Jó hírnek nevezte, hogy szombaton Budapestre érkezik egy repülőgép, amely Kínából 27 tonnányi védőfelszerelést hoz Magyarországra. Vasárnap pedig további két repülőgép 3 millió 270 ezer maszkot hoz Budapestre, hogy mindazok, akik az egészségügyi védekezésben részt vesznek, a kellő védőfelszereléssel legyenek ellátva

– emelte ki.

A miniszter hozzátette: gondolni kell a világjárvány utáni időszakra, a magyar gazdaság újraindítására, és a munkahelyek megvédésére is.

Kínából 27 tonnányi védőfelszerelést érkezik Magyarországra

Azt mondta: Magyarország kihasználja azt a lehetőséget, hogy az Európai Bizottság számos felesleges szabályt eltöröl, számos esetben könnyítéseket, egyszerűbb szabályokat határoz meg. Ennek jegyében

a kormány olyan intézkedésekről dönt, amelyek fenntartják azt a helyzetet, hogy Magyarország a legnépszerűbb, a legvonzóbb beruházási célpont legyen a közép-európai térségben.

Szijjártó Péter kiemelte: a nagyvállalatok bizalma és újabb beruházásai szükségesek ahhoz, hogy a magyar kis- és közepes vállalkozások is hosszú távon növekedési pályára számíthassanak. Ezt azzal indokolta, hogy a nagyvállalatok magyarországi megjelenése és működése komoly keresletet jelent a kis- és közepes vállalkozások számára.

Közölte: szinte minden magyar kis- és közepes vállalkozás már a nagy nemzetközi vállalatok beszállítói láncába tartozik, és ezeknek a láncoknak a jövője függ attól, hogy mennyi beruházás érkezik a jövőben Magyarországra.

A kormány azon lesz, hogy a Magyarországra érkező beruházások dinamikáját fenntartsa – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Cikk- és címlapkép: MTI/KKM

(MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Majd ez lesz, meg majd az lesz. Megy a púderezés ezerrel.
Csak a tökfejek azt felejtik el, hogy a vírus már itt van HETEK ÓTA!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
@Pegero: 18.14
Ez így igaz! Ezért légy nyitott, ne használj szemellenzőt!
Rockxy
nono.
nincsaz annyi, talánha 26,8 tonna.
álandójan hazudnak
teuton
Az a gagyi szallitmany mehetne is postafordultaval vissza, mert hasznalatra alkalmatlan! Csehorszag, Spanyolorszag, Hollandia visszakülde, mert kiderült, se nem jo szabasuak (nem passzolnak az arcra), se a szürö nem megfelelö. De valaki biztos kapott erte par milliot visszacsorgatva, igy a magyarnak jo a hasznalhatatlan kinai gagyi is... Az mar csak hab a tortan, hogy hivatalosan ezek a maszkok (ha egyaltalan hasznalhatok lennenek!!!) csak 4 orat hasznalhatok, utana le kell cserelni, a korhazi dolgozoknak viszont 1 hetig kell hordaniuk! Igy aztan szepen terjeszthetik vele a fertözest. De mivel az adatok ugyis titkositva vannak, a halaleseteket pedig miniszteri utasitassal nem szabad az orvosoknak a virusmiattinak jegyzökönyvezni, igy nyoma sincs a tovabbfertözeseknek...
Yoda69
Ebbol 90% gagyi es hasznalhatatlan. A maradek 10% az hasznalhato, de az a raklap es a csomagolas.
Lepényleső
Ez az a szállítmány ami majd valamikor júliusban érkezik,de már most kifizettek?
Addig mit tegyen fel az ember,kérdést még lehet,- amit talán még nem büntetnek?
kokopelli
@Béla333: ...de Sarajevo-nak ajándékozni jól áll a pofájához! Kifelé "Jujj"...Befelé "Fujj"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.