Orbán Viktor ma délben ismertette a kormány gazdaságvédelmi akciótervét a Facebookon.

BREAKING: Orbán Viktor bevezeti a 13. havi nyugdíjat, a kormány terheket vállal át

Már éppen egyenesbe jöttünk, mikor jött a járvány és veszélybe sodorta, amiért eddig megdolgoztunk. A helyzet igazságtalan, igaz, hogy nem tehetünk róla, de nem változtat azon a tényen, hogy meg kell vele küzdenünk, nem lehet beletörődni. Egyszerre kell menteni az életet és gondoskodni a jövőről- kezdte a miniszterelnök.

Most olyan intézkedéseket kell tenni, ami átvezet minket a nehéz szakaszon. Három ütemben hajtjuk végre az akciótervet – mondta.

Az első ütemen túl vagyunk, a hiteltörlesztés felfüggesztése, járulékok felfüggesztése, a katások segítése.

Ma elindul a második szakasz, mely a nemzeti össztermék 18-20 százalékát csoportosítja át. A 2020-as költségvetéstől el kell térnünk. A költségvetési hiányt 1 százalékról 2,7 százalékra emeljük.

Öt program indul, számos alprogrammal

Minden program egy-egy alprogramját emelte ki Orbán Viktor:

1.: Munkahelymegőrzés: rövidített munkavégzés esetén a korány készen áll, hogy a munkaadóktól átvállalják a bérköltségek egy részét.

2.: Munkahelyteremtés: 450 milliárdos támogatás beruházásokra

3.:Kiemelt ágazatok: Turizmus, egészségipar, élelmiszeripar építőipar, logisztika közlekedés, film és kreatív ipar újraindítása

4.: Vállalatok finanszírozása: kamat és garanciatámogatott hiteleket biztosítanak magyar vállalkozásoknak több, mint 2000 milliárd forint értékben

5.: Család és nyugdíjasvédelem: visszaépítjük a 13. havi nyugdíjat, 4 részletben: 2021 februárjában egy heti plusz nyugdíjat kapnak, ez lesz a következő években is.

Most a munkahelyeket kell védeni, de nem feledkezhetünk meg a nyugdíjasokról, szüleinkről, nagyszüleinkről – mondta Orbán Viktor, aki bemutatta a minisztereket, akiket az akcióterv végrehajtásával megbízott.

Palkovics miniszter fogja koordinálni az egész programot. Mager Andrea az állami vállaltokat fogja lendületbe hozni. Varga Mihály fogja biztosítani a forrásokat és garantálja a költségvetési fegyelmet.

"Nehéz idők előtt állunk, de láthatják, egyetlen magyar sincs egyedül. Sikerülni fog, ha vigyázunk egymásra!"

- zárta nyilatkozatát a miniszterelnök.

Forrás: Blikk

Kép: MTI

149 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Amelyik nyugdíjas azt beveszi. hogy neki ráér a segítség majd 2021-ben, az vagy milliós nyugdíjjal rendelkezik, vagy orbánhívő.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Aki Én: április 06., 19:36 Breaking : Megjelentek az új maszkok. Nem Kínából származik, mosható, többször használatos kivitelben:
fuggetlenhirek.info/wp-content/uploads/2020/03/o1g-maszk.jpg
1magyar
300 ezer feletti nyugdíjakat kell elvenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.