Orbán Viktor pénteki, Kossuth rádiós interjújában elhangzott egy furcsa kijelentés a miniszterelnök szájából, ezzel kapcsolatban kérdezte a 24.hu Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert a csütörtöki Kormányinfón.

Döbbenetes bejelentés a Kormányinfón: "Oroszország nem a barátunk!"

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. április 20-án. MTI/Bruzák Noémi

A portál felidézi, Orbán azt mondta, hogy

ha a nyugati támogatás megszűnne Ukrajnának, akkor a háború véget érne.

Gulyás ezzel kapcsolatban a 24.hu-nak azt mondta, amit Orbán mondott, az egy ténymegállapítás, de vitatni nem lehet szerinte, nincs mit szégyellni abban, hogy ha egy gazdaság nem tud működni, akkor gazdasági segítségnyújtásra szorul.

Gulyás szerint nem egyértelmű, mi lenne az orosz hadi cél akkor, a jelenlegi területek megtartása, Ukrajna lerohanása vagy egyéb.

Mi azok közé tartozunk, akik támogatják Ukrajnát

– szögezte le.

Oroszország a partnerünk, nem a barátunk, Amerika a szövetségesünk, és nekünk a szövetségesek a barátaink

- fogalmazott.

Ahhoz, hogy Oroszország is a barátunk legyen, ahhoz a nemzetközi jogot tiszteletben kellene tartani, hangsúlyozta.

Forrás: 24.hu

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Végülis ha az ukránok nem védekeznének, nem kapnának semmilyen támogatást, akár már vége is lehetne a háborúnak.
Meg Ukrajnának...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
terlasz
Orbán g-ségére meggyőző válasz érkezhetett az amcsiktól... Így kell ezt csinálni, tanulhatna belőle az EU is.
ómió
Az, bizony, nekünk is jobb, ha csak érdekeink vannak!
simmering73
@KisTehen: Ti a nyakig szarbanjárók.HAHAHA
Németh István
Oroszország ha nem barátunk akkor bizony TESTVÉR -népünk! Miért is hát először is arról jöttünk, aztán, az oroszok, az orosz muzsikok és melósok pont abban a helyzetben voltak mint a magyar parasztjaink és munkásaink! Rajtuk a cáratyuskák uralkodtak rajtunk a királyi császári semmire kellők! Aztán lett egy lenin aki a sztalinnal felborította a politikai dimenziót! De kölcsönösen magunkra ébredtünk, ki így, ki úgy! Miközben avilágbéke élharcosának eszébe jutott, hogy az ukrán búza meg a körülöttük találhat nyersanyagok bizony sokat érnek hát megkeverte a szart és a világbékeharcos most keményen háborúba szált a világbékéért a hatalomért a területért! Erre az oroszok durcásak lettek Igazuk van! velünk meg az usa nyomásra az Eu. durcáskodik, a helyzet csaknem ugyan az! Arrébb a fegyverek pufognak, itt meg a pénz nem akar hozzánk csorogni, hanem csak elfele! harc ez is a javából! tehát tesók vagyunk!
ÉS!! a lényeg az usa-nató armada takarodjon Európából, az usa magyar nagykövete a bárcás büdös kurva anyjába a soros-biden-rocsild pöcsére, az Eu, vezetése a bitófára aszalódásilag!
Juhász István
Amúgy IGAZ... ha megszűnne Ukrajna támogatása napok múlva VÉGE LENNE a háborúnak... Magyarul : az OROSZOK ELFOGLALNÁK EGÉSZ UKRAJNÁT, és Magyarország újra határos lenne , most már nem a Szovjetúnióval, hanem Oroszországgal... Ez a BÉKETEREMTÉS egyik útja... A másik az lehetne, hogy az oroszok szépen csendben hazamennének. Ez nyilván NEM FORDULHAT ELŐ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.