Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, hogy az amerikaiak ritmuskésésben vannak, mert a ruszkikat mi már hazaküldtük, erre személyesen is emlékszik.

Nem Magyarországgal szembeni szankciókról van szó az amerikai nagykövet bejelentése alapján, hanem Oroszország elleniekről

- kezdte péntek reggeli szereplését Orbán Viktor a Kossuth rádióban.

Orbán Viktor: A ruszkikat mi már hazaküldtük, az amerikaiak kicsit ütemkésésben vannak

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Szerdán kiderült, hogy az Egyesült Államok szankciós listára tette az orosz hátterű Nemzetközi Beruházási Bank (IIB) magyar alelnökét, Laszlóczki Imrét is. Orbán azt mondta, „jól láthatóan pénzügyi szakemberekre összpontosító amerikai akcióról” van szó, és a 34 fős szankciós listán egyetlen magyar szerepel, többek közt egy ciprusi, egy osztrák és egy liechtensteini személy mellett.

Nem vitatjuk el senkinek a jogát, így az Egyesült Államokét sem, hogy ha úgy látja jónak, szankciókat vessen ki. Ezeket tudomásul vesszük, és betartjuk

- közölte.

Orbán szerint az IIB-nek lehetett volna komoly szerepe a közép-európai gazdaságok fejlesztésében, de a háború óta szűkültek a lehetőségei, az amerikai szankciók pedig végképp ellehetetlenítették. Azt mondta, ezért döntött úgy a kormány az amerikai szankciók bejelentése után, hogy kilép az IIB-ből.

Orbán az interjúban többször hangsúlyozta, hogy Magyarországnak jó viszonya van az Egyesült Államokkal, barátnak és szövetségesnek nevezte az amerikaiakat, elsősorban katonai, de gazdasági és „filozófiai” szempontból is.

Orbán Viktor közölte, hogy az Egyesült Államok a barátunk és fontos szövetségesünk, főleg katonai szempontból.

Az alapvető hitek egyeznek, és mi is azt gondoljuk, hogy szabadságra és piacgazdaságra van szükség a békéhez és a biztonsághoz

- tette hozzá. Az Egyesült Államok is keresztény ország, és ez is közel hoz egymáshoz. A gazdasági kapcsolatok egy sikertörténet képét mutatják – mondta a kormányfő. Minden adott egy jó együttműködéshez. Nagy a megosztottság az USA-ban, és ha demokrata elnök van, akkor nehezebb az együttműködés, míg republikánus esetén könnyebb – tette hozzá.

Orbán Viktor kormányfő közölte azt is, hogy szokatlan, hogy az amerikai véleményképviseletet plakáton jelentetik meg.

Kicsit ütemkésésben vannak a plakát üzenetei, mert a ruszkikat hazaküldtük

- tette hozzá. (Ezzel arra utalt, hogy a napokban az amerikai nagykövetség által finanszírozott hirdetések jelentek meg az utcákon „Ruszkik haza” felirattal. A plakát szerint akkor lehet béke Ukrajnában, ha az orosz hadsereg kivonul.)

Orbán azt is, mondta, hogy a háborút a magyar emberek nem támogatják, és így a magyar kormány sem. Míg az amerikai kormány a háború legfőbb támogatója. Az amerikai-magyar barátságnak ezt a véleménykülönbséget ki kell bírnia- mondta a kormányfő.

A miniszterelnök azt mondta, nem fogja el, de megérti az amerikai álláspontot, mert ők a világ legbiztonságosabb országából figyelik az eseményeket, ami más, mint a Kárpát-medencéből. Ismét viccelődött Pressman nagykövet nevével: szerinte Magyarországot megpróbálják „belepréselni” a háborúba, de ezt a kormány nem fogja hagyni.

Orbán Viktor közölte azt is, hogy sajnálja, hogy a baloldal háborúpárti álláspontot választott.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy egyre nagyobb a háború eszkalációjának a veszélye, és a helyzet folyamatosan romlik. A britek szegényített urántartalmú fegyvereket juttatnak el, míg az oroszok Belarusz területére taktikai nukleáris fegyvereket telepítettek – mondta a kormányfő.

Ha világháború lesz, akkor atomháború lesz

- tette hozzá. Az események lejtése ebbe az irányba mutat.

Forrás: Origo, 444

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
Ki, mit, hogyan, mikor baltázott el valamit és annak a miértje meg pláne >> nagyon történelem! ÉS!! a megdöbbentő még az, hogy adott időszaki állásfoglalás amelyet az adott illető, és az adaott akár az ország >>> mint törvényes, megbízott képviselője a kormány ki-nyilatkoztatott az kellő alappal bír! Az alap megint csak megdöbentő lehet persze a hülyék, buták számára, tisztelet ugye a kivételnek >> ugyan is van egy nemzeti hagyományokon nyugvó morális tényező, és ez különösen előjön egy keresztényi elhivatott országban - mellesleg ahol a nem keresztények is nyugotdan élhetnek, egyáltalán lehetnek, létezhetnek >> pl. és többek közt a magyarok államplgári jogainak megfelelően!
A moslékok nyilván nem érzik jól magukat és ezért is szarkavarók, >> aztán, hogy miért is nem érzik jól magukat;; hát azért nem mert mert a moslék világszemléletük és a sajátos jellemviláguk eltér a nemzeti összefogás fenséges gyakorlatától ők, ezek a szemetek az alávaló moslékok a mindenáron a népen nemzeten való uralkodást a nemzet polgárainak kihasználását, helyezik előtérbe! Ezért megfelelő törvények MEGhozatalával > havan ugye megfelelő jogászi végzett-ségű a vezetés között akkor keményen intézkedni kell. Máskülönben a rüh lepi el nemzetünk értékeit!
Szóval a lényeg az usa-nató takarodjon Európából, az Eu.vezetése a bitófára rohadni, az usa nagykövete bősz iramban takarodjon a büdös-rohadt kurva anyjába a ló farkára tekeredve a biden-soros-rocsildék pöcsére!
Németh István
@gina: ezt sajnos nem bírom ki >> mármint, hogy ne reagáljalak le úri módun >> takarodj a lófaszt és a disznófaszát váltakozva szópató kennelbe és szíveskedj felcsavarodni a megtermett disznó csavarintos faszára moslék undormány! téged a pöcködnél kellene felaksztani!
A lényeg változatlan!! > az usa-nató armada takarodjon Európából, az Eu. vezetése a bitófára, rohadni, az usa nagykövete a bödös rohadt kurva anyjába rátekereve a lópaci faszára a biden -soros-rocsíldék pöcsére!
Németh István
A lényeg ahogy a Viktorunk mondja is!!! > a ruszkikat hazaküldtük, igaz többször is pl. ˇ56-ban aztán ugye vagy hazminc éve végre megis tették, kivonúltak! Most az usa arany-drága kebel barátunkat kell vérző szívvel hazaküldenünk, Európából aztán persze a nató-nak tagságot fizető nemzetek területéről! Persze a hadi bázisok egyidejű megszüntetésével miként azt a szovjetek is tették! HARMINC ÉVE!! a Warsói szerződés megszűnésével nincs alapja a németeknél ma már 78. éve uralkodó usa armadára, amely valhogy túlcsurgott a lengyel, ukrán földtekére is!
Ajánlás >> kötelező érvényesítéssel >> usa-nató armada takarodjon Európából, az Eu vezetése a bitófára rohadásbúl kifolyólag, az usa nagykövete csak így egyszerűen a soros- biden -rocsildék pöcsére!
Kovács Máté
@durbincs:szopos szaju anyadnak irogas,basod anyadat pempösre aki kiszart egy ilyen gecit
basod anyadat a vén szuvas kurvát
Ezodabasz
@durbincs: Téged ki a fasz kérdezett? Ehhez a cikkhez sem szóltam hozzá! Húzzál vissza a bányába, még nem vagy kész a leckével! Elfelejtetted hogy a hívő birkákat is össze kell írnod és kiszámolni az arányokat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.