Budapest XIII. kerületében néhányan panaszkodtak, hogy megtámadják őket a varjak, erre lépett az önkormányzat: a varjúszülőket elpusztítják, ennek következtében a fiókák napokon belül éhen-szomjan halnak.

Kegyetlen állatkínzás Budapesten – Kitekerik a nyakukat, vagy éhen halnak a varjak a panaszkodó lakók miatt

"A befogott szülők fiókái el fognak pusztulni. Éhen-szomjan pusztulnak nagyjából 3 nap alatt. A csapdával elfogott varjakat a jogszabály szerint széndioxidalagutas lefojtással kellene kíméletesen megölni, a gyakorlatban ehhez képest vagy kitekerik a nyakukat, vagy zsákba kötve kiteszik őket a napra vagy hagyják őket éhen-szomjan pusztulni a csapdában"

-  válaszolt a 444-nek egy magyar ornitológus arra a kérdésre, hogy mi lesz a várható következménye a budapesti XIII. kerületi önkormányzat nagy felháborodást keltett bejelentésének, miszerint mostantól úgynevezett Larsen-féle élőcsapda segítségével befogják a lakosságot zaklató varjakat.

Aki nem ért hozzá, annak megnyugtatónak tűnhet, hogy "élőcsapdát" használnak, ám az valójában egy különösen kegyetlen, állatkínzó módszert takar, amennyiben a varjakat egy eleven, a csapda belsejébe zárt varjú csalogatja a kelepcébe. Ezeket a szerencsétlen élő csalikat elvben etetni-itatni kéne végig, ám ez a valóságban gyakran elmarad. A varjúfélék ráadásul kiemelkedően intelligens, kommunikatív, logikai problémák megoldására és érzelmek kimutatására képes állatok, az ilyen csapdába is az empátiájuk viszi bele őket – írja a 444.hu.

A XIII. került azért próbálja szabályozni a varjak jelenlétét, mert az utóbbi időkben több varjútámadás történt a kerületben. 

Az önkormánzyzat sajtóreferense a részletekről is beszámolt:

"Május 22-én, reggel 9 óra 10 perckor, a Vizafogó sétányon történt. A fejsérülést a varjú csőre okozta. A mentő a Honvéd Kórházba szállította az áldozatot. Az eset egy felnőtt személlyel történt. Mi lehet egy hasonló támadás végkimenetele, ha az egy 2-3 éves gyermekkel történik? Ha nem a fejét, hanem a szemét találja el egy madár? Nem kívánjuk megvárni, hogy hasonló eset történjen"

– reagált a lap megkeresésére Ladányi Zsolt kerületi sajtóreferens.

Forrás: 444.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...mert a nyavalyás fővárosiak kiszorították őket a lakóhelyükről...vagy hogy is állunk a hasonló állatvésőmaszlaggal ?
Ábel
Fura, hogy Szabolcsban van Európa legnagyobb varjú populációja, olykor szinte elsötétítik az eget, de soha sem támadtak még meg senkit.
justhpeter
A fővárosi entellektüel tudja a tutit. Büszke is lehet rá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.