Nem ürült ki az Európai Unió költségvetése, és nem igaz, hogy Ukrajnának adták Magyarország pénzét – reagált az Európai Bizottság a magyar kormány által többször hangoztatott feltételezésre.

Az Európai Bizottság reagált a magyar kormány állításaira – „Nem igaz, hogy Magyarország pénzét Ukrajnának adták”

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor az elmúlt napokban Brüsszelben is arról beszélt, hogy szerinte azért kérnek a tagállamoktól pótbefizetést, mert az unió a pénzügyi csőd szélére sodródott. Ujhelyi István uniós képviselő szerint a miniszterelnök egyre képtelenebb állításokkal igyekszik a saját felelősségéről elterelni a figyelmet – írja az Rtl.hu.

Ki az, aki ezt ellenőrzi, hogy valóban arra költik-e el, amire adjuk? - A kérdést még pénteken, az állami rádió brüsszeli stúdiójában tette fel Orbán Viktor. A miniszterelnök az európai uniós tagállamok vezetőinek kétnapos tanácskozásán vett részt, és amiatt aggódott, hogy célszerűen költik-e el az uniós forrásokat. Nem Magyarországon, hanem Ukrajnában.

Nincs pénz az uniós költségvetésben. Hova lett a pénz? Mi tudjuk a választ, vagy azt hisszük, hogy tudjuk a választ, hát valahol ott van Ukrajnában. Hol a magyarok pénze? Hol a lengyelek pénze? Attól tartok, hogy Ukrajnában. Odaadták – fogalmazott.

Szó nincs róla, hogy a költségvetés kiürült volna és a magyarok pénze Ukrajnában lenne – cáfolta Orbán Viktort az Európai Bizottság szóvivője. Dana Spinant az közölte, hogy „a Lengyelországnak és Magyarországnak szánt európai gazdaságélénkítési források – természetesen – továbbra is mindkét ország számára elkülönítve vannak” – írja a Portfolio. Ezeket a pénzeszközöket nem is lehet másra fordítani, mint a két tagállamnak kifizetni, mielőtt azonban megkapnák a pénzt, „végre kell hajtaniuk azokat a fontos reformokat, amelyek mellett elkötelezték magukat” – mondta a szóvivő.

Forrás: Rtl.hu

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Orbán Brüsszelben: Hol a pénz? Például itt: Hatvanpuszta, csak a jéghegy csúcsa. Amúgy mi a f@szt csinálnak ebben? Vagy már kétezer főnyi a személyzet? Itt tartja a 400 ezer forintnyi megtakarítását... Disznóhízlalda. Látható, milyen jól működik. Naponta kellene odamenni forgatnia a tv csatornáknak és kérdezgetni hol is lesznek a vendégszobák az adófizetőknek akik fizették az építkezését ennek a szép nagy üdülőkomplexumnak. A két nagy épület papiron istálló. Ami amúgy nem esik messze a valódi rendeltetésétöl, miután egy disznó fog benne lakni. Kettö, ha apuka is odaköltözik. Versailles vagy verszáj, sosem tudom. Az a baj, hogy verszájba, nem pedig szájbaver. Lezsák Sanyi népfőiskola-faszsága a prototípus, onnan szedhette az ötletet Don Vétó szent családja. Itt laknak alcsúti Guldenburgok? Ízléstelenség és giccsparádé kategóriában a különdíjas épületet látjuk.
uploads.disquscdn.com/images/d747f602300676b8d110c6e8143f8b17093c127bfa0c6b2ed9463270b9f1e1e1.jpg?w=800&h=628
Jaj, de magas az a labda! Orbán hol a pénz? 20 ezerről 53 ezer milliárd az államadósság, szarráadóztatva minden, nincs egészségügy, oktatás, közlekedés, romokban az utak, meg ugye nyugdíjvagyon ellopása, 30 -50 %-os leértékelődés normális valutákhoz képest, és lélegeztető ,horkolásgátló gépekbe fektette, meg ilyenek. "Brüsszel lopta el!" és a nép egy része meg el is hiszi. A NASA bejelentkezett, hogy megvásárolja Orbán Viktor arcát borító börszerű anyag szabadalmát...
uploads.disquscdn.com/images/86bea89f9a1fbc0db79e7ecc1e0208228bf9a1e30b4017598a01c527368aa6ea.jpg?w=800&h=903
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bence
@Őrnagy: ! Akkor nézz rá orbánra a nagy Andersenedre !
Edebácsi
Nem az EU, hanem Magyarország költségvetése "ürült ki"
telex.hu/gazdasag/2023/07/04/ksh-hiany-allamhaztartas-koltsegvetes
.".. a magáéban a gerendát sem"
Emmersson71
@ómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
ómió
@Emmersson71: Aberró! Régóta vagy "Szopoklész"!?
Emmersson71
@ómió: @szopómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
Emmersson71
@durbincs: A retkes román kurva anyád szexuális szolgáltatásaira költötték 20 forintjával alkalmanként a NER csicskái.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.