Másnaptól 561 ezer forintra emelkedik az átlagos pedagógusbér, ha végre nem tartják vissza tovább a Magyarországnak járó uniós forrásokat.

Rétvári Bence szerint az ún. „Brüsszel” tartozik nyolcszázmilliárd forinttal a magyar pedagógusoknak és nem a saját kormánya

Rétvári szerint egy nyugat-európai város hibás az elmaradt tanár béremelés miatt és nem a 13 éve kormányzó pártja. Forrás: Pixabay

Ezt Rétvári Bence fideszes (amúgy KDNP-s) miniszterhelyettes állította a Magyar Nemzetnek.

Rétvári szerint Magyarországon a 8. legjobb a tanár-diák arány – bármit is jelentsen ez.

Olaszországgal és Portugáliával vagyunk egy szinten. Míg nálunk egy tanárra átlagosan 10,6 diák jut, addig az EU-ban átlagosan 12,1 diák – idézte a 24.hu. A miénknél rosszabb a helyzet Lengyelországban, Litvániában, Szlovéniában, Bulgáriában, Spanyolországban, Lettországban, Dániában, Észtországban, Svédországban, Finnországban, Csehországban, Németországban, Írországban, Romániában, Szlovákiában, Franciaországban és Hollandiában. Ráadásul nálunk a tendencia is javuló, mert bő tíz év alatt 0,8-at javítottunk (mivel a gyerekek száma még a tanárokénál is jobban fogy – a szerk.)

Rétvári szerint „a felmondások számában nem volt érzékelhető semmilyen változás a korábbi évekhez képest sem a tanév végén, sem a nyári szünetben”. Arra a kérdésre, hogy mikor teljesülhet az ígért béremelés, fideszes így válaszolt:

Ha végre nem tartják vissza tovább a Magyarországnak járó EU-s forrásokat, akkor első ütemben 561 ezer forintra emelkedik az átlagos pedagógusbér, 2025-re pedig 800 ezer forint körül lesz. A magyar baloldal és Brüsszel mondvacsinált okokkal akadályozta meg, hogy a most lezárult tanévben már pénzüknél legyenek a magyar pedagógusok.

Az igazságügyi reform kapcsán minden kért jogszabály hatályba lépett, (az uniós szakemberek ezt nagyon másképp látják – a szerk.) ez egy szupermérföldkő, semmi érdemi akadálya nem lenne a nagyobb emelés folyósításának. Költségvetési forrásból 10-10 százalékos emelést megvalósítunk, (miközben az infláció ennek a duplája – a szerk.) de több mint a dupláját szeretnénk az uniós források felhasználásával. Brüsszel nyolcszázmilliárd forinttal tartozik a magyar pedagógusoknak.

A miniszterhelyettes később az ellenzéki politikusokkal kapcsolatban úgy fogalmazott: ilyen csúfságot még a világ nem látott, hogy egy politikus – kisstílű politikai érdekből – a pedagógusok nagyobb arányú béremelése ellen dolgozzon.

Forrás: 24.hu, Magyar Nemzet
Fotó: Pixabay

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Benőke, nem mondták még neked, hogy a közalkalmazottak bérét nem más országok adófizetőinek pénzéből kellene fedezni?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Benőke, nem mondták még neked, hogy a közalkalmazottak bérét nem más országok adófizetőinek pénzéből kellene fedezni?
Aki Én
„Hol a magyarok pénze?” Itt: öt év alatt 1000 milliárdnyi vagyont ajándékozott az állam alapítványi, egyházi és önkormányzati tulajdonba

Szerintem meg a hazaáruló qrva anyádat!
kereső
De jó is volna, ha "brüsszel" lenne a pedagógusok munkáltatója! Akkor megtarthatták volna közalkalmazotti státuszukat is. Nem egy olajszőke rendőr miniszter dirigálna nekik, aki lehet, hogy ért a "rendvédelemhez", de az oktatáshoz , ahhoz dunsztja sincs. Persze ez abból az orbáni gyermeki sértődöttségből fakad- az egész oktatás elleni "harc", mert voltak tanárai, akik egy kis emberségre próbálták tanitani. Ezt is, mint mindent a 13 év alatt, a saját , nagyra nőtt kicsinyke "egójából" vezeti le, miközben a csinyovnyikok hada igyekszik kiszolgálni beteges vizióit- amibe belerokkan egy egész ország.Mit belerokkan- elpusztul, mert elpusztit mindent, ami/aki különb nála egy körömfeketényivel is.
És nem lesz mentség, sem rétvárinak sem a többi hazugnak- mert erre nincsen mentség.
colibri
Ez már annyira elhülyült, hogy egyáltalán nem szabadna idézni se tőle. Csak levegőnek kell nézni!
simmering73
Ezt a rétvárit (is) spirituszba kéne tenni és úgy mutogatni elrettentő példaként az utókornak.
drrotf
Ez a Rétvári butább mint hatökör!Hogy tartozhat a pedagógusoknak Brüsszel, amikor a pedagógusok a magyar állam alkalmazottai.Titkolja a magyar kormány, hogy gebinbe átadta a pedagógusainak a munkáltatói jogát az EU-nak, s erről a munkavállalók nem tudnak.Papukám! Ilyen stupid magyarázatot már régen hallottam magyar vezetőtől , mint amilyen Rétvárié, pedig vezetőink nagyon igyekeztek a hülyét mutatni ezekben a kérdésekben az utóbbi időben!
Péter2
Megint egy fantazmagória a mentálisan lebetegített híveknek , csak ezzel az a baj , hogy a pedagógusok nem hiszik el !
Aki Én
@Maccska: A történet eleje, közepe és vége az volt, hogy a hazaáruló putris gazdád lopta az eu-s pénzeket, amiből lassan ugyan, de végre elege lett Brüsszelnek, meg az eu polgárjainak.
Tehát akkor jó lenne ha a gazdád nem lopna többet és ezzel nem akadályozná a pénz megérkezését.
Ha már minden szarra akad pár milliárdocska, csak erre nem.
Ennyike.
Aki Én
@Maccska: Hülye ne legyél. Ezek a pénzek adható támogatások, amiket legtöbbször meghatározott projektekre kapunk.
Mondtál megint olyan buta példát, ami csak ostobaságodat bizonyítja, te agyhalott balfasz.
Bbrrrrrrrr,húúúúúú, de retttentő buta vagy...
Nessy
Ezek szerint a pedagógusok munkáltatója Brüsszel, ha onnan várják a bérüket. Akkor viszont milyen alapon hozott törvényt a kormány a pedagógusokkal kapcsolatban? Azért minő szerencse, ugye álomtitkár nertárs, hogy a maguk nem kismértékű béremeléséhez , nem kellett a gonosz Brüsszelre várni!
kereső
@Nessy: Bizony nem vártak, egyszer sem. Bár szijjártó, akkor még toporzékpéter fideSS szószátyár- azóta külügyi druzsba pjotr mekk mester- azt javasolta, hogy fagyasszák be a képviselők fizetését mindaddig, amig be nem vezeti az ország az eurot fizetőeszközként. Ha, a valós inflációs adatokat akarom megtudni, akkor bemegyek a boltba- vagy megnézem hány százalékkal emelkedett a kormány tagjainak és a képviselőknek a fizetése. Az utóbbi többe kerül, mint a bolt...
Menőmanó
@Maccska: Veszettül lopnak, ezért nem kapnak egy vasat se.
A tanárok fizetésemelésének 18 %-át állja az unió. Úgyhogy a 82 %-ot nyugodtan oda lehetne adni nekik.
Aki Én
@Maccska: ,,adott összeg jár Magyarországnak"

És nem a tetves román-cigány gazdádnak.
Érted már, te balfasz?
Aki Én
@Maccska: Neked is jár hülye barom. Mégsem azon háborogsz, hogy a gazdád ellopja.
terlasz
@Maccska: "Ez az összeg Magyarországot illeti"
Nagyon jól mondod, Kandúrka! Csak az az aprócska probléma adódott, hogy Mo. nem egyenló az O-családdal és haveri körével.
ómió
Brüsszel korruptbolsijai már a tőlünk ellopott pénzt is széthazudták!?
rebelbull
A tanárokat nem Brüsszelből fizetik, te barom!
kereső
Miért hazudik ez a nagyon mélyen "keresztény"? Megmondta a főnöke- amint megjön a 800 milliárd, az erdélyt illeti, nem a pedagógusokat. Lázitsd erdélyt brüsszel ellen te farizeus imádkozó sáska.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.