Augusztus elsejétől megszűnnek az élelmiszer-árstopok.

Kiderült: ezek az élelmiszerek lesznek kötelezően akciósak az árstop eltörlése után

Az örök élet meg az ingyen sör sajnos nem fért rá a listára. Forrás: Pixabay

Egyidejűleg tízről legalább tizenöt százalékra nő a júniusban indított kötelező élelmiszerár-akciózás mértéke – közölte a gazdaságfejlesztési minisztérium hétfőn. A kötelező akciózás az eddigi termékkörökre is kiterjed – írja a 444.

A közlemény a kötelező akciózás kiterjed a

· baromfihús

· sertés- és marhahús

· hal és halkonzervek

· húskészítmények

· tej, tejföl és helyettesítő termékek

· joghurt és egyéb savanyított készítmények

· egyéb tejtermék

· sajt, vaj, margarin és készítményei

· egyéb zsiradékok

· kenyér

· péksütemények

· száraztészta

· rizsre

· egyéb cereáliák

· liszt

· cukor

· tartósított lisztesáruk

· friss zöldség

· friss gyümölcs

· gyümölcs- és zöldséglevek

· készételek

· fűszerek

· ételízesítők

· kávé

· tea

· ásványvizek

· üdítőitalok

· kristálycukor

· búzafinomliszt

· napraforgó étolaj

· házi sertéscomb

· csirkemell

· csirke far hát

· 2,8 százalékos UHT tej

· tojás

· étkezési burgonya (kivéve az újburgonyát)

áraira.

Heti rendszerességgel, legalább két termékfajtában kell valamennyi terméket a beszerzési árhoz viszonyítva minimum 15 százalékkal olcsóbban kínálni. Átmenetileg a fennmaradó 6 termékfajta árai sem lehetnek magasabbak, mint a beszerzési árak.

Forrás: 444
Fotó: Pixabay

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
A veszteségeket megfizetjük a nem épp akciós termékekben azon a héten. Nem a kútba, csak a kávájára...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
A veszteségeket megfizetjük a nem épp akciós termékekben azon a héten. Nem a kútba, csak a kávájára...
Peller Anikó
@Nessy: Jó, de azt az fizeti meg aki nem csirkeszarhájat vásárol.

Így kell más csirkeszarhájával verni a csallányt.
Menőmanó
A kormány nélkül is voltak, vannak, lesznek akciók. Minden héten egy-egy újságra való mennyiségben.
Ennek most egy részét a kormány önkényesen a nevére vette, mintha ő adná. Pedig sohasem "vetemedne" ilyesmire, mert ha tényleg adni akarna, akkor áfát csökkentene.
Dr. Proktor
Van ahol akció nélkül olcsóbb:
www.facebook.com/watch/?v=433024128251579
Nem kell ide a szemfényvesztés idiótáknak!
Dr. Proktor
... lehet keresgélni az élvezetek között...
Eladott Ország
A kubai jegyrendszert mikor vezeti be a geci?! Szóval már megint más fütyijével verdesik a csalánt. Jaj úgy meglepődtem. Rátelepedett a kormány a tök normális versenyre és turbózza azt, a magyarok meg azt hiszik, főleg a hívek, hogy lám a kormány mennyi mindenben segít! Semmit nem segít, mert az áruházláncok és a boltok a verseny szabályok betartásával egyébként -kormány nélkül is- ezt teszik. A kormány csak ékeskedik más tollával! Na ennyit erről a cirkuszi mutatványról! Inkább ne csinálnának semmit, agybaj ez az egész. Az az: marad a mennyiségi korlátozás, és más termékek árának emelésével biztosítják a nyereségüket a boltok! Hungáriában a kipcsak parasztvakítás zavartalanul folyik!
drrotf
Az írja az újság, hogy a kormány harcol az infláció letörése érdekében és ezért az árakat a cikkben felsorolt termékeknél 15%-al kell csökkenteni.Nem értem hogy mit szarozik a "mi" kormányunk, hogy csak egy "pár" terméknél vezeti be a 15%-os árcsökkenést?Miért nem az összesnél, akkor egészen biztos hogy az infláció alacsonyabb lenne addig amíg ez a csökkentés fennáll, de mi lesz majd utána, ha megszűnik az árak "ilyen fajta"drasztikus szabályozása?Akkor már nem lesz érdekes hogy mennyivel emelkedik majd az infláció?Azt már meg sem említem, hogy nem a saját költését szabályozza a kormány, hanem megint másokkal , a kiskereskedőkkel fizetteti meg a rossz intézkedéseinek a következményét.Egyszer elővehetné O.Viktor a saját nemi szervét és azzal veregethetné a csalánt!Meglátnánk hogy élvezi amikor a csalán mellé üt, mert ha talál akkor biztos nem élvezi ezt a helyzetet!
izéke
Köteles a beszerzési áron vagy az alatt adni az áruját a gonosz multi... vajon lölőke vagy tiborc szállodáiban is csak önköltségi árat kell fizetni? Akkor ingyen van hisz ők is lopták
izéke
@drrotf: ha egyszer is meglátom,hogy orbán előveszi,, akkorát csapok rá a hasítófejszével hogy levonyítja a Holdat az égről! :D
dr. prédikátor
CIGÁNY LÓKUPEC!!! AZ INFLÁCIÓT MIKOR CSÖKKENTED 15 % AL???te féreg!!!
simmering73
Ezt nevezik a szar maszatolásának. Minden más termékre ráverik az itt keletkező vesztességet, a hülye egybites illiburnyákok meg verik majd a seggüket a földhöz, hogy milyen csodálatos itt az élet.
CsipkeRózsa
Nem a kormány joga az árak megállapítása a kereskedelemben. Az üzletek a ráfizetést nem fogják lenyelni, azt egyéb cikkeknél mi fizetjük meg. A kormány jóvoltából, még az adminisztrációs munkájuk, költségeik is tovább növekszenek.
mn50231
Drákói árellenőrzést kell bevezetni Az ilyen Swarz féléket, akiknél a 10 deka már csak 8 deka, az 1 kiló már csak 750 gramm, a 2 liter csak 1 750 ml, stb., az árak pedig a duplájára emelkedtek, el kell kergetni az országból. Tipikus példája annak, hogy a jól ismert "egyesek" vérszemet kaptak. Nos azt kell kiszúrni rövid úton.
terlasz
Nem engedik, hogy normalizálódjanak a piaci viszonyok, így aztán továbbra is fennmarad a magas infláció. A veszteséges eladásra kényszerített multik keményen ráteszik a többi árucikkre a veszteséget és az elmaradt hasznot. Jól jön Orbánnak az infláció magasan tartása.
drrotf
@Shikari: Ennél azért tovább léptünk amikor beléptünk az EU-ba, ami egy gazdasági közösség.Itt alapelv az árúk é szolgáltatások szabad áramlása, és nem lehet kitiltani az országból más ország árúját , szolgáltatását, kerekedelmét.Ez már nagyon régóta így van, s nem lehet akadályozni ennek érvényesülését!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.