Az eltűnt Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány ügyében Polt Péter legfőbb ügyész Vadai Ágnes (DK)képviselőtől írásbeli kérdést kapott.

Polt Péter bajban van, muszáj nyomoztatnia a milliárdos közpénzből létrehozott Fudan Alapítvány miatt

Csak a szokásos fideszes buli: rengeteg közpénz a haveroknak. Forrás: Pixabay

Írásbeli kérdését feljelentésként értékelem, és azt elbírálás céljából a BRFK V. Kerületi Rendőrkapitányságának küldtem meg – válaszolta a fideszes párttagból lett legfőbb ügyész.

Az Orbánék által hazánkba hívott kínai egyetem mellett a működésért felelős, 14 milliárd forintnyi közpénzből kistafírozott Alapítvány is elérhetetlen távolságba került.

Vadai Polt Péternek írt levelében felidézte, a Napi szerint „eltűnt a székhelyéről a kormányzati százmilliókkal feltöltött Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány. Korábban a Márvány utcában volt az alapítvány székhelye, de a recepción nem tudnak semmit az alapítványról.

Korábban a RTL Híradó is próbálkozott a kapcsolatfelvétellel, de az alapítványnak a telefonszáma sem él. A Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány tavalyi beszámolója szerint azonban közben rendesen költenek fizetésekre, erre a célra tavaly 123 millió forint ment el. A főigazgató bére havi bruttó 2,1 millió forint, az öt kuratóriumi tagnak havi 811 ezer forintot, a felügyelőbizottsági tagoknak havi 740 ezer forintot fizetnek”

– írta Vadai.

Az ügyészség szerint mi történt a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvánnyal? – tette fel a kérdést az ellenzéki képviselő.

A Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány fő feladata a kínai Fudan Egyetem budapesti kampuszának fenntartása lenne, ám az nemhogy nem működik, de a jövője tavasz óta még kétségesebb, hiszen a fideszes kormány szerint a Fudan Egyetem egyelőre a beruházási stop áldozata lett, emiatt pedig a fenntartó alapítvány életben tartásának indokoltsága is megkérdőjeleződhetett.

Forrás: Napi , Parlament
Fotó: Pixabay

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ugyan már! Miért lenne bajban a maffiózó Peti?
Majd megoldja a gondot úgy, ahogy mindig is szokta: 6-8 évig nyomozgatnak, vizsgálódnak, aztán egy vasárnap kora délután hirtelen felindulásból megszünteti fű alatt az egészet.
Bejárt módszer ez...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
Az EU-tó kérdezte orbán,hogy hol a pénzünk?Számtalan esetben mi kérdezhetnénk,hogy hol a pénzünk?A fideszes alapítványokat ezer milliárd forinttal tömték ki a választás előtt. A fudan csak egy közülük,és a kuratórium tagjai havi sokmilliót vettek fel a semmiért,mert remélhetőleg semmi se lesz belőle.A választás előtt még nem voltak benne biztosak,hogy nyernek,ezért ezt a pénzt "kimentették", biztos ami biztos. Na most lehetne visszatenni a nagy közös bukszába,mert onnan hiányzik. Az elsikálásügyi főizé majd azt mondja,hogy nincs itt semmi látnivaló,és ennyi...
CsipkeRózsa
Micsoda jövedelmek munkanélkülieknek!!!
CsipkeRózsa
@csipetke: , és nem is fogunk semmit látni.
jáger laszló
Bízzunk p.p.-brenhogy kideríti,hol bujkál a Fudán!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Dr. Proktor
Felesleges aggódni a Fudan alapítvány holléte felől, borítékolom a választ: "nincs itt semmi látnivaló!"
És tényleg, nem látszik hova tünnek a pénzek...
ómió
De mi van, ha kiderül, hogy a Fudant Böszme efftárs sírta ki nekünk 2007-ben Kínában!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.