Több helyen vasúti pályahibát találtak Debrecen és Nagykereki között, ezért szombattól sebességkorlátozást vezettek be a vonalon, hétfőtől pedig több vasúti járat helyett pótlóbuszok közlekednek – közölte a MÁV Zrt. az MTI-vel.

Rengeteg hibát találtak egy vasúti pályaszakaszon, a "rendkívüli időjárással" is magyarázkodik a MÁV
Fotó: MTI/Varga György

Azt írták, a Debrecen-Nagykereki vonalon az elmúlt napokban mérővonattal végzett ellenőrzések során több helyen fedeztek fel pályahibát.

Felidézték: Sáránd és Derecske-Vásártér megállóhely között a nyári, előre tervezett vágányfelújítási munkákkal időre végeztek a szakemberek, több mint 6 kilométeres szakaszon szüntetve meg az addig fennálló sebességkorlátozásokat. A munkálatok műszaki átvétele rendben zajlott, az érintett vonalszakaszon korlátozás nélkül közlekedhetnek a vonatok.

A műszaki átvétellel egybekötve az egész vonalon elvégezték az ilyenkor szükséges úgynevezett vágánygeometriai vizsgálatokat. A kiértékelés során – a pályafelújítás által nem érintett szakaszokon – olyan pályahibák jelentkeztek, "amelyek elsősorban a vonal korossága és az idei év rendkívüli időjárási körülményeinek együttes hatása miatt alakulhattak ki" – közölték.

Ezek közül a legjelentősebbeket – amelyek miatt szüneteltetni kellett volna a vonatforgalmat – hétfőre virradó éjszaka a hőmérséklet enyhülésekor megszüntették. A Derecske és Konyár közötti szakaszon azonban több kilométeren olyan mértékű a pályaromlás, hogy azt csak jelentősebb, előre tervezett pályakarbantartások során lehet elhárítani.

A közlekedés biztonságáért ezért egyes szakaszokon szombattól sebességkorlátozást kellett bevezetni, amely várhatóan 10 perccel hosszabb menetidőt okoz. Az ennél is nagyobb késések elkerüléséért több vasúti járat helyett pótlóbuszokat közlekedtet a MÁV-START.

Várhatóan szeptember közepétől vágányzári menetrend szerint fognak egyes vonatok helyett pótlóbuszok közlekedni. A tervezés alatt álló módosított menetrendet minél előbb közzéteszi a vasúttársaság – ismertették.

A közleményben kitértek arra is, hogy a vasúttársaság az első napok tapasztalatai után szükség szerint a későbbiekben változtatni fog a pótlási renden, hogy a lehető legkevesebb kényelmetlenséggel járjon a vonatpótlás az utasok számára.

A frekventáltabb vonatjáratokat az utasforgalom figyelembevételével egyes szakaszokon több busszal pótolják.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Lassan de biztosan , minden leépül ! Gondolom ha ott van hiba , meg Győr-Hegyeshalom között , akkor máshol is !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
A MÁV-val 1934-ben ugyanannyi idő volt eljutni Bécsbe, mint ma
telex.hu/eszkombajn/2023/08/26/sinbusz-ganz-mavag-arpad-vonat
érted kuka fideszes, 1934 ben?!
Péter2
Lassan de biztosan , minden leépül ! Gondolom ha ott van hiba , meg Győr-Hegyeshalom között , akkor máshol is !
namihami
""...mérővonattal végzett ellenőrzések során több helyen fedeztek fel pályahibát..""
Akkor gyorsan kell szólni a Putyinnak, hogy küldje ide azokat a régi, jólbevált vasútrobbantó partizánokat, mert ha ezt a mérővonatot szabadjára engedik, akkor a magyar vasút vonalak híján, meg fog szűnni!
Legalább ennyi haszna legyen ennek a nagy Putyin barátságnak!
csak úgy....
@Péter2: csak az a szép zöld fütött fü legyen a stadionokban, más minden lexarva!
namihami
@csak úgy...: 16.07: A Pest-Vác vonal még gyorsabb is volt! Igaz, annak van vagy 200 éve!
jáger laszló
Hiba feltárva
Most mát csak ki kéne javítani!!!
Hát ez ami lassú lesz!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
Az állam jelenleg a legrosszabb "gazda"! Ami állami, illetve, amit államosítanak, annak annyi! Ami pénzt lehet kivonnak belőle, és ebek harmincadjára kerül! Amit megvesz/koncesszióba kap Lőrinc barát, meg a haverok, ott van konszolidáció, ha már túl sok pénz hiányzik, meg "infláció követő" áremelés. Szakadjon már rájuk az ég!
simmering73
A rendkívüli időjárás, meg Brüsszel, meg Soros, meg Gyurcsány.
lusta
Majd Lézer Jankó kiad egy ukászt a MÁV vezetésének, hogy szüntessék meg a hibát, oszt jó napot.
csak úgy....
@lusta: nem is értem,hogy egy megszállott ,turulos lovas nemzet mi a francot keres a síneken az utakon és a levegöben!
Juhász István
Gyerekkoromban amikor Egerből Budapestre utaztunk a családommal, állandóan kihajolgattam az ablakon, mert nagyon élveztem. Apám meg v eszekedett, mivel a KOROM belement a szemembe. Tudod--- a korom, amit a gőzös produkált. A sebesség kérdése az elhanyagolható volt. Néha elérhette akár a 70 km/ h. -t is. Visszatérünk ehhez. Nem a korom lesz a bántó, hanem az utazás BIZTONSÁGA, A SEBESSÉGE. Lósz@rt az időjárás az oka, legfőképpen NEM A NER - féle országvezetés. Egyértelmű, hogy a Gyurcsány okozza mindezt, meg a Soros Gyuri bácsi. Tessenek pket gyorsan BEPERELNI !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.