A Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő apósának meggyilkolása miatt indult büntetőeljárás most a tanúk meghallgatásához ért a Fővárosi Törvényszéken kedden.

Gyilkosság történt Deutsch Tamás családjában: „nem akartam bántani Lazsányi urat”

Sajnálja, nem tudta, nem emlékszik... Forrás: Pixabay

A Csepel egykori labdarúgóját, Lazsányi Lászlót elszámolási vita során halálra késelő férfi otthonából érkezett a tárgyalóterembe.

B. István inkább jómódú vállalkozó benyomását keltette, mintsem egy gyilkosét, aki még a lakbérét is képtelen volt kifizetni néhány éve – írja a Blikk.

B. István bocsánatot kért a családtól, majd elmondta, hogy tehetős ember volt, sokat utazott, búvárkodott. 16 CBA üzletet üzemeltetett, három cégben, de két magánszemély és egy ügyvéd elvette őket csalással, majd egy magánszemély megszerezte a magánvagyonát is csalással. A vagyon elvesztése után pizzafutárként, ételkihordóként, zöldségesként, ingatlanosként is dolgozott, hogy eltarthassa magát.

B. István 2020. május 18-tól Lazsányi Nánási utcai vendégházának egyik lakásában lakott. 2021 júniusa után nem fizette a lakás használati díját, ezért a tulajdonos novemberig legalább 6 alkalommal felszólította őt arra, hogy szállítsa el onnan a személyes tárgyait. Fel is jelentették egymást.

Egyik nap arra mentem haza, hogy szétverték a lakást. Az ajtómat egy másik zárral szerelték vissza, így oda nem tudtam bejutni. Késsel nyitottam ki, bentről a bútoraim is eltűntek. Hívtam a rendőrséget, akik megállapították, hogy jogsértés történt velem szemben. Bementem velük kihallgatásra, de mire hazaértem, ismét be volt zárva az ajtót, ezért újra feltörtem.

- mesélte B. István. 2021. december 3-án a késő délutáni órákban megjelent az ingatlannál, ahol tettlegességig fajuló szóváltás alakult ki kettejük között. B. István a vád szerint előbb állon ütötte, majd a nála lévő vadászkéssel több helyen meg is szúrta a kezeivel védekezni próbáló férfit, aki az elszenvedett sérülések következtében még a helyszínen életét vesztette.

Ismét szeretnék bocsánatot kérni, hosszú időnek kellett eltelnie, mire megértettem, hogy mi történt, hogy meghalt egy ember. Én nem akartam őt bántani, pláne nem megölni. A kést azért nem tettem le, mert egyszerűen nem jutott eszembe abban a lelki állapotban. Amikor Lazsányi úr a laptopomat, az egyedüli megélhetésemet biztosító eszközt támadta, csak az volt a fontos, hogy megvédjem az egyetlen bevételi forrásomat és hogy távol tartsam magamtól. Őszintén sajnálom, hogy a vitánk így ért véget, nem papírra vetett megállapodással vagy a bíróságon. Ha lehetne, szeretném meg nem történtté tenni. Inkább élnék hajléktalanként, csak hogy Lazsányi úr is élhessen

– tette hozzá.

A férfi a mentők kiérkezésig egyáltalán nem ment oda az áldozatához, nem segített neki. Állítása szerint nem gondolta, hogy ilyen nagy a baj.

Egyik vallomásában önvédelemre hivatkozott, az is kiderült, hogy 1,8 millió forintja volt tartalékban, amiből bőven ki tudta volna fizetni a tartozását, mégsem tette meg.

Forrás: Blikk
Fotó: Pixabay

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
@Horizont: Igen. És ez még gyors is. A bíróságok leterheltek, a nyomozás hasonló okból lassú. Az ügyvédek pedig ott húzzák az időt, ahol csak tudják.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csak Norisz és senki más
@Horizont: Jogos! Vajon a békéscsabai személy-, és vagyonőr cigány gyilkosának ügye meddig húzódik majd?!
Macskaszem
A Tompi családban lett volna megfelelőbb alany is ehhez a gyilokhoz.
csak úgy....
"A Csepel egykori labdarúgóját, Lazsányi Lászlót elszámolási vita során halálra késelő férfi otthonából érkezett a tárgyalóterembe. "
"A Budapesti Rendőr-főkapitányság halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt gyanúsítottként hallgatta ki és őrizetbe vette a teherautó 48 éves vezetőjét "
propeller.hu/itthon/3963492-meggyanusitottak-keritest-kidonto-sofort-pesterzsebeten-meghalt-kisfiu-ugyeben
a gyilkos szabadlábon, a véletlen balesetet okozó örizetben! 0rbanisztánba már mindenki hülye?
Sakk Matt
@Horizont: Igen. És ez még gyors is. A bíróságok leterheltek, a nyomozás hasonló okból lassú. Az ügyvédek pedig ott húzzák az időt, ahol csak tudják.
rakitics41
Szerintem a cikk annyit megemlíthetett volna, hogy a bérlő, azaz a vádlott lakhelyét, szobáját a tulajdonos egy elszámolási vita során önkényesen nem zárhatja le , a zárat nem cserélheti le, és ez az önkényes magatartás is vezethetett arra, hogy fegyveresen lépett fel a lakását és személyes tárgyait igénybe vevő tulaj.Ezt a körülményt a bíróság is értékelni fogja a büntetés kiszabásakor.
csak úgy....
@Horizont: más lenne a véleményed ha egy véletlen,tragikus baleset miatt bilincsbe vinnének el a szeretteid közül valakit!
csak úgy....
@Horizont: szerintem akik balesetet okoznak egy röpke figyelmetlenség miatt, nem az a gyilkos kategória! 48 éves baleset mentes jogsim van de ez csak azt jelenti,hogy szerencsés vagyok!
csak úgy....
@Horizont: azt nem de azt viszont igen,hogy megérdemli a letartóztatást!
volt egy ismerösöm aki egy apró gondatlanságból hasonló helyzetbe került, nem tudta elviselni a terhet és ..., 2 ártatlan gyerek és egy özvegy maradt hátra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok