A független országgyűlési képviselő, Dr. Hadházy Ákos ismét vérlázító visszaélésre talált, ezúttal Somogyváron.

Védtelen gyerekek kárára elkövetett lehúzást leplezett le Dr. Hadházy Ákos

Az egyik ház. Forrás: Facebook

A településen régebben egy olyan kastélyban neveltek állami gondozott gyerekeket, ami nagyjából mindenre alkalmatlan volt. Aztán jöttek az uniós támogatások és a körülöttük megjelenő seftesek. Hadházy a Facebookján írt a visszaélésről.

"Van az úgy, hogy véletlenül botlok egy-egy témába, például Somogyvár külterületén, gyakorlatilag a semmi közepén, olyan témákban is, amikkel korábban nem foglalkoztam. Ezek az első pillantásra idillinek látszó képek egy ilyen alkalommal készültek, és sajnos az egyik legszomorúbb EU-s projekteket mutatják be, amit eddig láttam.

Mit látunk itt? Az 1,5 milliárd forintos „Mosolyt csalunk az arcokra” és a 144 millós „Ablak a világra” fantázia nevű „férőhelykiváltó” projektekben az eddig intézetis, vagyis állami gondozott gyerekeket újonnan épített családi házakba, úgynevezett lakóotthonokba helyezik el.

A nagy létszámú szociális intézmények felszámolása, az úgynevezett kitagolás legalább húszéves történet, valamiért mindig nyögvenyelősen haladt. Szép elképzelés ez, de nem Magyarországon lennénk (és nem a Fidesz kormányozna), ha nem siklott volna ki többszörösen ez a történet. Mit látunk a képeken, ha jobban megnézzük őket és kicsit utánanézünk az adatoknak?

- Először is ezeket a 12 férőhelyes egyen épületeket nehéz lenne családi ház jellegűnek nevezni, inkább mini intézeteknek nevezhetnénk őket.

- Ezeket a 12 fős mini intézeteket ráadásul egy csokorba, egymás mellé helyezték el – így tehát gyakorlatilag létrehoztak itt egy 48 személyes intézetet. hiába van a házak között kerítés, attól ez még csak egy szegregált, nagy létszámú intézmény. Intézet.

- Ami a képeken talán elsőre nem látszik (de mellékelek egy térképet is) az az, hogy mennyire távol rakták le ezeket a házakat mindentől. Somogyvár amúgy sem a világ közepe, de a falunak is a legtávolabbi pontján sikerült helyeket találni. Ez egyáltalán nem az integráció felé mutat, és két dolog miatt történhetett (az érzéketlenségen kívül): olcsó telekre lehetett építeni, másrészt nem kellett a lakosok haragjától (és elpártoló szavazataiktól) tartani az „intézetis gyerekek” betelepítése miatt. Az eredmény: a külvilágtól, közösségtől a lehető legjobban szegregált gyerekek.

- Az 1,5 milliárd forintból három faluban összesen 144 férőhelyet (12 épületet) sikerült építeni. A gyerekek nyilvánvalóan az eddiginél jobb épített környezetebe kerültek, de nagyon drágán. Ebből a pénzből falusi, kisvárosi környezetben kb. 80 jó minőségű házat lehetett volna venni.

- Az elmúlt hetek híre, hogy bár a Fidesz saját törvénye írná elő, hogy „intézetis” gyerekek már nem lehetnének, valójában a 23 ezer állami gondozottból 7 ezren még mindig ilyen körülmények között laknak. Hogy miért? Mert mintegy 2000 nevelőszülő hiányzik a rendszerből. A nevelőszülők gyalázatos jövedelmét nézve ez nem is csoda. Ha építkezni kell, nagyon bőkezű a kormány (az EU pénzéből, persze), de ha a rendszer legfontosabb elemeiről, a nevelőszülők jövedelméről van szó, akkor extrém takarékos.

Forrás: Facebook
Fotó: Facebook

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
@KisTehen: Fülöpke lemerült? Te vagy ma az ügyeletes napihülye?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toller Béla
@Shikari: Ahhoz mit szólsz, hogy Hadházynak megint igaza van ? 2000 nevelőszülő olyan nagy probléma az ideológiátoknak ?
Toller Béla
@ómió: 1,5 milliárd, az ezerötszáz millió, és Hadházy csak 80 házikót mondott. Mi a bajod ezzel ?
balos
@Shikari: egy szellemi topringyónak,mint nagysegged már a kérdés megfogalmazása is nyilasra vall!
ómió
@Aki Én: Ennyit nem értesz, bolsiék (n)agybetege!? Ez az idióta Hullaházy efftársad kínjában már nem tudja milyen hazudozásokkal rukkoljon elő! Nem egy óriási kastélyt újítottak fel, (arra biztos nem futotta), hanem kisebb épületeket és ezzel már "loptak is"!? Kilóg a "vörös pata"! Nem baj, idióta!? Vagy tetvesbolsi önmagatokból indulsz ki!?
@Toller Béla: Na, de Toller efftárs! Ennyiből hazudhatott volna többet is!
kakukkmadár
Azt látom, hogy a szokott pszichopata bagázs, tudjuk kik, életükben nem láttak magyar intézetet, vagy lakóotthont belülről, de kívülről sem. Nem látták Böjte atya felmagasztalt intézményeit "munka" közben. Nem néztek egyetlen elhagyott, szétkínzott, erőszakolt gyerek szemébe sem. És nem látták azt sem, hogyan működik mondjuk Hollandiában ugyanez a rendszer. Pedig a törvény szinte szóról szóra azonos! Mérhetetlen gusztustalan, aljas jellem(?)-re vall, hogy a magyar gyerekekért megszólaló Hadházyt gyalázzák, csak azért mert folyamatosan szembesíti őket a bűnöző kormányunk cselekményeivel, "eredményeivel" és "vívmányaival"! Legalább ilyenkor ne ugassatok, háború kutyái!!
kakukkmadár
Kedves Ákos! Ha egy kicsit körülnéznél BENNT is, na akkor lennének érdekes témáid. Az elképesztő méretű muinkavállalói fluktuáció, a gyakorlatilag éhbérért gyereket "nevelők", a magas ráfordítások mellett a gyanúsan sok lomszerű "adomány" bútorzat, az elhanyagolt épületek, a rendszeresen kitörő belső botrányok a gyerekmolesztálástól a sikkasztásig...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.