Nyolcmilliárd forintot költött a Magyar Villamos Művek reklámokra 2021 és 22-ben.

8 milliárd forinttal kevesebbet fizethettünk volna az utóbbi 2 válságév alatt az MVM-nek: ennyiért vettek reklámot, szinte csak a fideszes propagandától

Tulajdonképpen miért is kell hirdetni az MVM-et? Forrás: Pixabay

A pénz háromnegyede „kormány közeli” médiumoknál kötött ki – írja az RTL.

A TV2-csoport tagjaihoz (TV2, FEM3, Izaura TV) 2,8 milliárd forint jutott, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz tartozó lapoknál 2,9 milliárd forintot hirdetett el az MVM. A KESMA alá tartozik a Magyar Nemzet, a HírTV, vagy az Origo is, ami egymaga 434 millió forint bevételre tett szert az MVM-reklámokból két év alatt – írja a Telex.

Több pénz került még a Michaeli, Schwartz & Brit Média Holding-hoz, amely a 168 Órát, az Elle-t és a Pesti Hírlapot adja ki. Ezek a lapok Rogán Antal barátjához, Schabtai Michaelihez tartoznak.

Az ATV 20 millió, az RTL pedig 78 millió forintnyi reklámmegbízást kapott az MVM-től, míg az olyan kormánykritikus lapoknál, mint a HVG, 24.hu vagy Telex egyáltalán nem hirdetett az állami cég. A Portfolio, és a hozzá tartozó Pénzcentrum oldalain 60 millió forintért reklámoztak. Míg a Portfoliót több mint 500 ezren látogatták napi átlagban, addig a 20-30 ezer látogatóval rendelkező, kormány közeli Pesti Srácok és annak TV-csatornája is 150 millió forintnyi hirdetési pénzhez jutott.

„Az MVM először nem akarta kiadni az adatokat, így a hirdetési pénzekről szóló dokumentumokat csak a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közbenjárása után sikerült megszerezni” – emelte ki az RTL.

Az MVM úgy kommentálta az adatokat, hogy a jogszabály alapján nem ők, hanem a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) nevezi ki azt az ügynökséget, amelyik a hirdetési pénzek elosztásáért felel.

Az NKH által kiosztott koncessziókat rendre Balásy Gyula cégei, a New Land Media és a Lounge Group nyerik meg. Ezen keresztül ők gondoskodhatnak a reklámpénzek szétosztásáról, Balásy pedig milliárdokat keres a kormányzat és az állami cégek kormánykommunikációjának bonyolításával.

Forrás: RTL, Telex
Fotó: Pixabay

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
8 milliárd Forintunkba fáj? A hülyéknek is megéri...
Pontosabban a hülyemagyar maffiahívőknek megéri, ők kétszer ennyit is fizettek volna, ha a maffia megkéri őket...
rakitics41
Orbánék biztos azt dalolgatták improvizálva, hogy "Már én nékem beborult az ég, Elverte a búzámat a jég Elvitte a lovamat a végre hajtó és elhagyott a szeretőm is,nem élhetek propaganda nélkül, Nem élhetek propaganda nélkül!"Így oda lett a 8 milliárd!
csak úgy....
0rbánéknak piszoku megéri 4 évente az 5 kg fejenkénti krumpi ! :) -köll több a hüséges buta magyarnak?
Béla333
8 milliárd Forintunkba fáj? A hülyéknek is megéri...
Pontosabban a hülyemagyar maffiahívőknek megéri, ők kétszer ennyit is fizettek volna, ha a maffia megkéri őket...
ómió
Sőt! Áramot a "Böszme cég" még ingyen is kaphatott volna!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.