Gyurcsányék újra leépítenék a Magyar Honvédséget és háborúba sodornák az országot – reagálás Dobrev Klára (DK) nyilatkozatára.

Gyurcsányozással reagált a Fidesz Dobrev Klára nyilatkozatára
Fotó: Facebook / Dobrev Klára

Dobrev Klára szerint erős, kiképzett és becsületes katonaságot kell létrehozni, ehhez azonban erős és becsületes hazára van szükség.

Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció (DK) honvédelmi programbemutató rendezvényén úgy fogalmazott:

az Orbán-kormány az elmúlt 13 évben "ellehetetlenítette és megalázta a magyar katonákat", miközben Magyarország "megszűnt kiszámítható, biztonságos európai demokrácia lenni."

Dobrev Klára úgy véli, a legnagyobb veszélyt most az Orbán-kormány jelenti "hazaáruló Putyin-barát politikájával".

Közösségi oldalán közzétett bejegyzésében úgy fogalmazott:

Nekünk szociáldemokratáknak a biztonság arról is szól, hogy ne legyünk kiszolgáltatva keleti diktátoroknak. A mi szövetségesünk a NATO, és mindent meg fogunk tenni, hogy megtartsuk ezt a szövetséget. Itthon pedig azokra a hazafias katonákra támaszkodunk, akik arra esküdtek, hogy akár életük árán is megvédenek minket. Nem pusztán jár nekik az elismerés, hanem kötelességünk mindent megtenni értük. Az árnyékkormány honvédelmi programjában kiemelt szerepet kap egy erős, jól kiképezett, megbecsült katonaság létrehozása.

A Fidesz szerint Magyarország biztonságára "a dollárbaloldal jelent veszélyt, mert külföldi megrendelőik kedvéért Gyurcsányék háborúba sodornák az országot, újra leépítenék a nemzeti haderőt, elajándékoznák fegyvereinket és feladnák hazánk szuverenitását".

Mint írják, "a Gyurcsány vezette baloldal a kormányzása alatt már megmutatta, hogy számukra mit jelent a haza védelme: tönkretették, leépítették a honvédséget, elherdálták a katonai eszközeinket és soha nem látott mélypontra csökkentették a katonai állományt hiszen " a haderőfejlesztést szerintük meg lehet és meg is kell úszni".

A Fidesz szerint most is egy olyan emberre bíznák a haza védelmét, "akinek a hadsereg leépítése a programja". 

A dollárbaloldal nem érzi a veszélyt, és a magyar emberek biztonságával játszik és a készenlét fokozása és a haderőfejlesztés helyett egy szociális intézménnyé akarja csökkenteni a haderőt.

- fogalmaztak közleményükben. 

Hozzátették: "Ezzel szemben Magyarország a NATO elkötelezett tagjaként folyamatosan erősíti védelmi képességeit, hadipari erejét, hogy a mostani veszélyek korában is képesek legyünk az ország, és a magyar emberek védelmére."

Ellentétben a dollárbaloldallal nekünk az első és legfontosabb kötelességünk a magyar emberek biztonsága, és védelme. Mi nem fogunk háborút finanszírozni, mi a védelemért dolgozunk itthon. Nem engedjük, hogy Gyurcsányék újra leépítsék a Magyar Honvédséget, és azt, hogy háborúba sodorják az országot! El a kezekkel a honvédségtől és a magyar emberek biztonságától!

Forrás: MTI/OS

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Ferencz a fydes legerősebb oszlopa,- nélküle az egész hazugsághalamaz össze is omlana?
terlasz
Érdekes logika: Háborúzni szeretne ez az elvetemült Gy., miközben leépítené a hadsereget. Jó kis birkabolondító!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.