Novák Katalin köztársasági elnök több ország vezetőjével is kétoldalú megbeszélést folytatott az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján (COP28) Dubajban.

Novák Katalin több ország vezetőjével is kétoldalú megbeszélést folytatott
Fotó: Novák Katalin köztársasági elnök felszólal az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezmény Részes Feleinek 28. Konferenciáján (COP28) Dubajban 2023. december 1-jén. MTI/Bruzák Noémi

Novák Katalin Níkosz Hrisztodulídisz ciprusi elnökkel a demográfiai problémákról és az Európai Uniós források kérdéséről, Pham Minh Chinh vietnámi miniszterelnökkel a gazdasági kapcsolatok és a turisztikai együttműködés megerősítéséről tárgyalt. Novák Katalint egyúttal állami látogatásra invitálták Vietnámba.

A magyar államfő Uhnágín Hürelszüh mongol elnökkel a gazdasági kapcsolatokról, a családok támogatásáról és a családi értékek védelméről beszélgetett, valamint meghívta a Családbarát Elnökök Hálózatába, amelyet a mongol elnök örömmel elfogadott.

Novák Katalin Hamad bin Isza ál-Halifa bahreini királlyal energetikai kérdésekről és a közel-keleti helyzetről tárgyalt, Andrzej Duda lengyel elnökkel a két ország kapcsolatát elemezték, Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel informális találkozón egyeztettek. A köztársasági elnök III. Károly brit uralkodóval arról beszélgetett a megnyitó előtt, hogy milyen várakozásokkal érkeztek a klímacsúcsra.

A konferencián tartott pénteki beszédében Novák Katalin a család, a gyermekvállalása fontosságára hívta fel a figyelmet. Azt hangsúlyozta, hogy a fenntartható jövőhöz fenntartható demográfiára van szükség, a bolygóért való felelősségérzetnek pedig előfeltétele, hogy érezzük az élet folytatásának felelősségét is.

Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkára az elnöki beszéddel kapcsolatban a közmédiának elmondta: a közönség nagyon jól fogadta a beszédet, amely mindenkit foglalkoztató problémát boncolgatott a családpolitika terén. Markáns, karakteres, konzervatív véleményt fogalmazott meg Novák Katalin, miszerint ha utódainkkal foglakozunk, ha szeretnénk gyermeket, akkor egyben a bolygónk jövője is foglalkoztat minket – mutatott rá az államtitkár.

Az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciájának (COP) idén az Egyesült Arab Emírségek ad otthont, a csúcstalálkozón több mint 80 ezer küldött, köztük 140 állam- és kormányfő vesz részt, akiket António Guterres, az ENSZ főtitkára és Mohamed bin Zayid, az Egyesült Arab Emírségek elnöke fogadott.

Novák Katalin pénteken megtekintette a kecskeméti Neumann János Egyetem bemutatkozó standját a dubaji expón. Az egyetem egy egyedi tervezésű, hidrogén meghajtású járművel vesz részt a rendezvényen egyedüli magyar kiállítóként.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Katalin, családügyi, demográfiai, klímaügyi és bármely egyéb kérdésben olyan hiteles mint az ablakpucolásban. Fontos megbeszélései a mongol és a vietnámi küldöttekkel egyenesen arányos a beléjük pumpált anyagi támogatással. Éljen, hurrá stb.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@simmering73: attól tartok,hogy jelenleg nem kati a baromfi...,inkább a vacsik és kistehenkék között köll körülnézni,akik nagy katalinnak ezt a nevetséges tobzódást lehetövé teszik.
Csizmás Kond
..ja hogy kétoldalú...mert egyoldalút ugye nem lehet olyan helyt folytatni ...csak itt.
jáger laszló
A klimatikus viszonyok máris +oldódni látszik!!??
Ha nem, akkor tévedni tetszettek!
Hát nem kizárt ez a lehetőség sem!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
csak úgy....
@Csizmás Kond: te egy profi a semmitmondásos butaságok területén! :)
human
Azt is mondta, hogy ne azt figyeljék amit mond, hanem amit tesz a kormány? Gondoljunk csak arra a rombolásra amit a Balatonnál művelnek vagy az erdőírtásokra, hogy betonnal kiöntsék a helyét.

youtu.be/VguUGchwBcs?si=LjpnuVv-TgLdwr5j
www.youtube.com/watch?v=7SwoswXI-2M

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.