Erős, kiképzett és becsületes katonaságot kell létrehozni, ehhez azonban erős és becsületes hazára van szükség – jelentette ki a DK árnyék-miniszterelnöke pénteken Gyöngyösön.

Dobrev: A legnagyobb veszélyt most az Orbán-kormány jelenti "hazaáruló Putyin-barát politikájával"
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció (DK) honvédelmi programbemutató rendezvényén úgy fogalmazott: az Orbán-kormány az elmúlt 13 évben "ellehetetlenítette és megalázta a magyar katonákat", miközben Magyarország "megszűnt kiszámítható, biztonságos európai demokrácia lenni."

Sok mindenről lehet vitatkozni, de a magyar emberek biztonsága nem világnézeti kérdés: "nem kereszténynek és jobboldalinak hazudott", hanem hazafias biztonságpolitikára van szükség, amely nemzeti konszenzusra épül

- hangsúlyozta.

Magyarország védelme legfontosabb alappilléreinek a NATO és az unió jelentette biztonsági ernyőt, a magyar honvédség fegyveres erejét és az állampolgárok hazaszeretetét nevezte.

A legnagyobb fenyegetés Magyarország biztonságára és jövőjére ennek a szövetségnek a gyengítése

- mondta Dobrev Klára, hozzátéve:

a legnagyobb veszélyt most éppen ezért az Orbán-kormány jelenti "hazaáruló Putyin-barát politikájával".

Azt mondta:

az elmúlt időszakban olyan döntések születtek, amelyekkel "lefejezték a honvédséget" és többször is megalázták a katonákat, veszélybe sodorva ezzel az ország biztonságát.

Véleménye szerint minden tisztességes országnak a tenyerén kell hordoznia azokat, akik arra tesznek esküt, hogy akár életük árán is megvédik a hazát, a nemzetet. A DK árnyékkormányának célja megbecsült katonákból álló, erős, képzett és becsületes honvédség létrehozása, és az ehhez nélkülözhetetlen erős és becsületes ország felépítése – hangoztatta Dobrev Klára.

Vadai Ágnes, a DK honvédelmi árnyékminisztere a párt honvédelmi programját ismertetve közölte: olyan feltételrendszer kialakítása a céljuk, mely úgy garantálja a polgárok által elvárt külső biztonságot, hogy számít minden magyarra, építi a haza fegyveres erejét és erősíti Magyarország szövetségesi megbecsültségét.

Úgy folytatta:

kiemelt feladatnak tekintik az "orbáni biztonságpolitika által generált nemzetközi magány" megtörését. Új nemzeti biztonsági stratégiára van szükség, a biztonság fogalmát újra kell értelmezni Magyarországon

- fejtette ki.

Jelezte:

a párt átfogó honvédelmi stratégiát dolgoz ki, amelynek részeként a szolgálati nyugdíjuktól megfosztott, illetve 45 év felett és 25 év szolgálati viszony után "válogatás nélkül kirúgott" katonák anyagi és erkölcsi jóvátételre számíthatnak.

Forrás: MTI

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@verőce21: hogy is volt -van az mikor viktor (állítólag) kiüzte a ruszkikat és most intenzíven nyalja a valagukat?
fogadok,hogy ezt nem mered megnézni! : www.youtube.com/watch?v=VInz1J9PSP0
suttyó bocinak : tudhatnád, hogy az a viktor már nem ez a viktor :) -ugye ökör?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
...most tizenhárom éve? Eddig ha ő ezt nem is észlelte,azért legalább irigyelhetjük érte?
Yoda69
Latom raizgultak a temara a putyinbarat moszkovita hazarulo fideSS-trollok csikari es macska vezenyletevel.
Csak szolniuk szopofantom romancigany haverjuknak a durbincsnak, es maris megy hozzajuk lenyugtatni oket.
ómió
@Aki Én: Merthogy olajat veszünk tőle, gázt meg atomerőmüvet, hogy meg ne fagyjunk, az nektek ugyanaz, hogy "szétnyaljátok", ahogy az nálatok a Szemlőhegyen volt szokás!?
Aki Én
@Pusztai: erre mondják, hogy elvtelen szarember.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.