Az építési miniszter szerint az örökbefogadó felelőssége, hogy „nevelgesse ezeket az épületeket”.

Lázár Jánosék kastélyokat készülnek „örökbe adni”, az OTP és a Mol már dörzsölheti a tenyerét

Kép: MTI/Soós Lajos 

A kormány a következő napokban olyan előterjesztésről tárgyal, amelyben három részre bontanák a történelmi épületegyüttesek hasznosítását – ismertette be Lázár János építési és közlekedési miniszter vasárnap a Fenékpuszta majorság fejlesztésének átadásán.

Lázár szerint az épületegyüttesek egy részét a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-re bíznák, amelyek későbbi hasznosítása az MNV Zrt. feladata lenne. Az épületek egy másik részét – köztük a fenékpusztait, melyre 3 milliárd forint közpénzt költöttek – az állam szeretné továbbra is működtetni a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. vezetésével, szervezésével.

A harmadik résznél a kormány kastély-örökbefogadási programot indít azzal, hogy olyan nagy, nemzetközi háttérrel bíró magyar vállalatoknak, mint például az OTP, a Mol, vagy a Richter, felajánlják, hogy néhány megmentésre érdemes kastélyt fogadjanak örökbe

– ismertette az építési és közlekedési miniszter. Lázár szerint egyrészről az örökbefogadónak gondoskodnia kell arról, hogy minden magyar ember hozzáférjen ezekhez az épületekhez, másrészt az örökbefogadó felelőssége, hogy „nevelgesse ezeket az épületeket, vagyis az eredményéből és a profitból jelentős összegek elköltésére” biztosít a kormány lehetőséget.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Nevezzük ezt a programot inkább a ""Nemzeti Tulajdon Herdálása"" programnak! Az legalább igaz lenne!
De, ahogy a ""lelki elődök"" se létezhettek kastély nélkül, úgy a fideszelitnek is megérett az igénye erre IS! És ez az igêny egyre inkább és egyre nagyobb mennyiségben vészesen terjed!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lusta
Nagy nemzethy duma, nagy matyarkodás, a végeredmény a megfelelő NER lovaginák és lovagok felvagyonosítása. Voltak olyan kastély tulajdonosok, akik családja évszádokon át jutott ehhez a vagyonhoz, addig vannak olyanok, akiknek elég 2,5 millió nemzethy matyar gyapjas, hogy seperc alatt jussanak ugyanezekhez a vagyonokhoz.
namihami
Nevezzük ezt a programot inkább a ""Nemzeti Tulajdon Herdálása"" programnak! Az legalább igaz lenne!
De, ahogy a ""lelki elődök"" se létezhettek kastély nélkül, úgy a fideszelitnek is megérett az igénye erre IS! És ez az igêny egyre inkább és egyre nagyobb mennyiségben vészesen terjed!
human
Kétlem, hogy egy kastély látogatása profitot hozna. Nem igazán értem hol érné meg a cégeknek.
lusta
@human: Sehol, de lesznek megfelelő NER cégek, akik a nagy veszteség miatt megszabadulnak tőlük és nagyon jutányos áron megfelelő kezekbe kerülnek ezek az értékes kastályok. Így kicsit macerásabb, de a nemzethy matyar gyapjasoknak már ez így eladható.
Ki van ez találva!
Lepényleső
Bőkezűen osztogatják egymásnak a miénket,- orcájukon pír mit sem érhet,
olyan esetet ember,- észre csak ember fejen vehet?
human
@lusta: Gondolom én is, hogy valami trükk van a dologban amin mi vesztünk, de ők pénzüknél maradnak.
evacica
Ez a tolvaj kormány úgy rendelkezik a népvagyonával mint ha az övék lenne!!! Erre ki adott felhatalmazást ?! Ilyen az Orbáni erkölcs! Szabad kifosztása a hazának!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok