Hatalmas fejlesztések vannak a Magyar Honvédségnél, amelyek során levonták a következtetéseket az orosz-ukrán háborúból is, derült ki az ATV Start című műsorából. 

A békepárti Orbánék célja, hogy Magyarország elrettentő erővel bíró légvédelemmel rendelkezzen

A rendszerváltás óta a legnagyobb magyar hadgyakorlat zajlott néhány héttel ezelőtt a NATO égisze alatt.

Ennek során megnézték, hogy lehet átcsoportosítani a NATO és a Magyar Honvédség erőit civil támogatáson, például a főispánok hogy képesek ehhez megfelelő támogatást nyújtani

- magyarázta Böröndi Gábor vezérkari főnök az ATV Start műsorában.

Olyan szolgáltatásokat is igénybe vettek ezen a gyakorlaton, amit eddig nem, például infrastruktúrát, illetve 6000 katonát és több mint 500 technikai eszközt mozgatott meg.

Az orosz-ukrán háborúból többek között azt a következtetést vonták le, mennyire fontosak a drónok, illetve a tüzérség. Éppen emiatt több “olcsó” drónnal is bővült a honvédség, hogy a katonák megtanulják azokat használni. “Átláthatóvá tette a hadszínteret” a drónok megjelenése, fogalmazott Böröndi.

Kiemelte, hogy az orosz-ukrán háború során azt látták, hogy a Leopard harckocsikból az ukránok élve szállnak ki, mi a T72-es tankoknál egy rakétacsapás esetén már ez nem mondható el. Vagyis a Leopardok a kezelőszemélyzetet védik, és ez a legfontosabb, tette hozzá. Azt is elmondta Böröndi, hogy egy zászlóaljnyi, vagyis 44 darab érkezett ezekből a harckocsikból.

Azt is elmondta, hogy a szomszédos országban zajló harcok bebizonyították, hogy a légtérvédelem nélkül mind a szárazföldi csapatok, mind a civil infrastruktúra védelme elképzelhetetlen. 

Elkezdték az izraeli Vaskupola felépítését Magyarország felett, mondta el. Erről kiderült, hogy a magyar rendszer nagyon hasonló lesz ahhoz, amit Izrael használ, a cél pedig az, hogy

Magyarország is egy hiteles, elrettentő erővel bíró légvédelemmel rendelkezzen. Mindennek az elkészülése 2028-2030-ra várható

- mondta el kérdésre a vezérkari főnök. 

Forrás: ATV

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Magam elé képzelem a légvédelmi főistrángot, amit az öklét rázza az átrepülő orosz drón felé...
Qqberci
Magam elé képzelem a légvédelmi főistrángot, amit az öklét rázza az átrepülő orosz drón felé...
simmering73
Magyarország meg az elrettentő erő. Az ember röhögőgörcsöt kap ezektől a hülyéktől.
colibri
Többes ikerterhességet meghaladó hasmérete van. Lassan a lábai sem bírják el, gurulni fog, mint a labda.
Cherry
Hitler akar lenni, remélem még elötte kinyirják ...
Sztyepospista
Jó. Kell az elrettentő erő... a légvédelemben. De hol marad akkor a szinte mindennapos tengeri fenyegetettség kérdése ? Az is fontos lenne.
Qqberci
@Sztyepospista: Te csak ne adj ötleteket... (Balatoni tengeralattjáró bázis?...)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.