Ötmillió forint gyorssegélyt juttat a külügyminisztérium a székelyudvarhelyi Tamási Áron gimnáziumnak – olvasható Szijjártó Péter pénteki Facebook-bejegyzésében.

Tragédia Erdélyben: ötmillió forinttal segíti ki a magyar kormány a székelyföldi Tamási Áron GimnáziumotFotó: katatsztrófavédelem, Románia

"A Hungary Helps Program keretében most a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével ötmillió forint gyorssegélyt juttattunk a Tamási Áron Gimnáziumnak. Az összeget az érintett diákok és családjaik támogatására fordítja majd az intézmény"

- fogalmazott a bejegyzésben a külgazdasági és külügyminiszter.

Közlése szerint minden lehetséges segítséget megadnak a székelyudvarhelyi diákotthonban történt tragédia érintettjeinek, illetve a legmélyebb részvétüket fejezik ki az elhunyt diák hozzátartozóinak és imádkoznak a sérültek mielőbbi felépüléséért – tartalmazza a bejegyzés.

A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kétszintes diákotthonának mintegy egyharmada összedőlt, amikor december 18-án az épület külső fala leomlott. A törmelék négy diákot temetett maga alá: egy 17 éves fiú életét vesztette, az emeleti szoba romjai alól kimentett három lány közül kettő könnyebben, a harmadik súlyosan megsérült.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
@csak úgy...: A másik , majd az ottani fideszes helytartó jó részét zsebre vágja , mert ezeknél ez bevet szokás , lásd a vörösiszap katasztrófa után, Soros György alapítványa átutalt egymillió dollárt a kormánynak, hogy segítsen az áldozatokon mi lett a pénzel ? orbánék ellopták , akiknek oda kellett volna adni a pénzt, semmit nem kaptak !
Giovanni Alba
Nagy segítség ez az ottaniaknak, legalább látják, mennyit érnek a politikusok szemében. De mit tehetnének szegény KüKüM vitézek, ennyit tudtak összekaparni a szivarzsebekből. Szegény az ország, szegény az eklézsia, a Rigó püspök meg biztosan házon kívül volt, a focicsapatot kellett formába hozni.
csak úgy....
@Péter2: templomot építettek szarásig erdélyben is,közben elsiklottak a sokkal lényegesebb dolgok fölött...,persze ahogy mondod,ezeknél csak a lopás a cél!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.