Donáth Anna európai parlamenti (EP-) listavezetőt választotta elnökévé a Momentum vasárnap.Donáth Anna: "Nekünk kell kipukkasztani a populisták lufiját"
Fotó: Facebook/Donáth Anna

Donáth Anna a megválasztása után a küldöttgyűlésen elmondott, a Facebook-oldalán közvetített beszédében azt mondta, a Momentum egy liberális, szabadságszerető párt, megingathatatlanul hisz az emberi méltóságban, nem tesz különbséget ember és ember között.

Azért vezeti büszkén a Momentumot, mert ennek a közösségnek nem esik nehezére a szolgálat, szembeszáll azokkal, akik mások felett uralkodni akarnak, szembeszáll a "közbecsapással", a korrupcióval – jelentette ki. Hozzátette: számára nem jelent semmit a pozíció és a hatalom, az minden momentumosnak eszköz arra, hogy kiállhasson azokért, akiknek a szabadságát megkérdőjelezik.

"Nekünk kell kipukkasztani a populisták lufiját"

- jelölte meg feladatként pártjának. Idézve Bibó István politikai gondolkodótól a szabadságszerető ember tízparancsolatát azt mondta, a Fidesz ugyan a bibói úton indult el, de ma "óceánnyi távolságra" vannak a bibói gondolatoktól, a rendszerváltó, liberális demokrata közösségből kinőtt egy populista jobboldali politikai közösség.

Szerinte a nagyobbik kormánypárt elárulta azokat, akiknek a képviseletét vállalta. Ahol pedig gyengül a liberális eszme, a polgári gondolat, ott nő a gyűlölet – vélekedett, hozzátéve: "a demokrácia vagy liberális, vagy nem demokrácia".

A Momentum elnöke azon véleményének is hangot adott, hogy világszerte problémát jelent a félelemre és gyűlöletre épülő populizmus, és mindenhol a liberálisok és a szélsőséges populisták feszülnek egymásnak. A közelgő EP-választáson ezek a frontvonalak fogják diktálni a politikai erők mozgását

- mondta.

Donáth Anna közölte, Magyarország húsz éve tagja az uniónak és húsz év múlva is tag lesz, a mostani EP-választáson az dől el, hogy képesek lesznek-e korlátozni a regnáló magyar kormány túlhatalmát, a fékek és ellensúlyok felszámolását. Amíg a nemzeti parlament szerepe egyre inkább formális, addig EU-s eszközökkel lehet ellensúlyt teremteni a kormány rombolásával és a korrupcióval szemben – magyarázta.

Az EP-képviselő azt mondta, azért fog továbbra is dolgozni, hogy amíg Magyarországon korrupt kormány van, addig az uniós források közvetlenül azokhoz jussanak el, akiknek az jár. Az új elnök beszélt arról is, hogy a választási törvény miatt a 2024-es önkormányzati választáson szükség van az ellenzéki pártok együttműködésére, és ahol van elfogadható közös jelöltje a pártoknak, ott a Momentum támogatni fogja azt, ahol nincs mindenkinek megfelelő közös jelölt, ott előválasztást javasol.

Donáth Anna azt mondta, az, hogy a választási szabályok igazságtalanok, nem tarthat vissza senkit attól, hogy az együttműködés alapja tisztességes és hiteles legyen. Nem mindegy – folytatta – milyen minőségű és összetételű ellenzék áll szemben a kormánnyal önkormányzati szinten sem.

Hozzátette: erről szól az EP- és az önkormányzati választás is és arra kérnek felhatalmazást, hogy megszervezhessék a NER leváltására legalkalmasabb ellenzéket.

"Nem bízhatjuk ezt a feladatot a 2010 előtti világ árnyaira. Négy darab kétharmad elég bizonyíték erre"

- fogalmazott. Szükségesnek nevezte egy erős és megalkuvás nélküli liberális program megalkotását. Mint mondta, sokféleképpen dönthetnek az emberek: a lovak közé dobják a gyeplőt, mert azt gondolják, hogy már minden elveszett, vagy keresnek egy erős, autoriter vezetőt, "a sárkányt egy másik sárkányra cserélik".

A Momentum alternatívát kínál, nem a nihilt, nem a hazugságokat, hanem egy liberális utat – mondta. Jelezte azt is, egyeztetést kezdeményez az ellenzéki pártokkal.

A Momentum elnöki posztjára Donáth Anna volt az egyetlen jelölt, a párt küldöttgyűlése a nap folyamán az elnökség tagjait is megválasztotta. Gelencsér Ferenc, a párt volt elnöke december végén mondott le tisztségéről, amelyet másfél éve töltött be, miután Donáth Anna gyermeke születése miatt nem indult az akkori tisztújításon.

Forrás: MTI

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ESCOBAR
Hülye picsa! Te magad vagy a lufi!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Arra számíthat a Momentum és Donáth Anna, hogy az eszetlen - magukat ellenzékinek valló - DK-s fanatikusok nekiesnek és a maffia médiájához méltó módon kezdik mocskolni őket csak azért, mert nem fekszenek be a már 30 éve a térfelet uraló politikusi térfélbe.
Ugyanígy végezték ki 2018-ban az LMP-t, '22-ben meg MZP-t is.
Sajnos a DK uralni akarja az ellenzéki térfelet, ez még a maffia leváltásánál is fontosabb nekik...!!!
Sok sikert és kitartást Donáth Annának és a Momentumnak!
csak úgy....
@Őrnagy: te miért nem a bayer zsolti nyilas,majd avh.- s öregapjával foglalkozol ,te agyatala shikari marha?! :)
csak úgy....
@Béla333: igen ,sajnos a dk. egy meggondolatlan "királycsináló" ferkóval az élen!
- de legalább ök is szopni fognak.. ;)
Béla333
@csak úgy...: 20.02
Az engem nem érdekel, hogy a Feri vagy a DK önállóan szopni fognak vagy sem!
Nekem csak az a fontos, hogy miattuk az ellenzék és így az ország is szopni fog!
csak úgy....
@Béla333: erre céloztam, közös teherviselés míg a fidesz él mint marci hevesen!
ESCOBAR
Hülye picsa! Te magad vagy a lufi!
csak úgy....
@Őrnagy: shikari tibim, ez hányadik nicked te szellemi nyomoronc? :)
Peller Anikó
"'"A Momentum nem tesz különbséget ember és ember között."'"

De talán mégis vannak kivételek. Itt van például a legnagyobb ellenzéki párt amit el szeretnél taposni, gyurcsáááány az nem ember, az maga a különbség, igaz derága?

Vajon honnan veszi egy egyszázalékos pártocska, hogy majd ő egyedül lebontja a fidesz monolitot? Vagy talán nem is akarja? A makizé is pont így kezdte.
csak úgy....
@Peller Anikó: ...bezzeg majd az örökös cuki,szeretett ellenség a ferkó... :)
elöbb lesz gáspár ismét heteró!
Peller Anikó
@csak úgy...: Se nem szeretett se nem ellenségünk. Ellensége a fidesznek.

Csak egy dolog a lényeges, a legnagyobb ellenzéki párt a dk. Mit nem értesz ezen?
csak úgy....
@Peller Anikó: a dk. egy az mszp. böl kinyomorított semmire sem elég társulás,ök csak azért vannak,hogy a ferike szerepelhessen és ne csak otthon unatkozzon !
akiknek a ferkó még politikailag mond valamit, azok még minimum 4 0rbán gyözelmet érhetnek meg...,ez nem vicc!
csak úgy....
@Őrnagy: tibim shikari, neked a teljes pályafutásod csak azt mutatja ,hogy te egy zsidó&keresztény családba beleszületett gyogyós, akiröl lecsúsztak nyilasok és az avh. számára is csak egy kis pondró voltál! :)
csak úgy....
@Őrnagy: érdekes, erröl a elmeszakértöid teljesen mást mondanak! gondolod,hogy ök tévednek a zagyva buksiddal kapcsolatban? :)
Pusztai
""Nem bízhatjuk ezt a feladatot a 2010 előtti világ árnyaira. Négy darab kétharmad elég bizonyíték erre""

Ad1: A VÁLASZTÁS 90%-BAN A KOMMUNIKÁCIÓ EREDMÉNYE.
Tehát fos, lepra, kretén kommunikáció: ->> 4x 2/3-ad, választási csalástól tekintünk el.

Ad2: 100x feltettem e a kérdést mit hazudott Gyurcsány ami sokkal nagyobbat ütött mint a fidesz hazudozásai, - megvédjük a manyupot kezdettel,- és mi az amivel soha vissza a Gyurcsány érát, pedig minden gazdasági adata jobb volt, a közmédia nem volt megszállva, lehetett kiépíteni ellenzéki médiát, jogállamiság féke- ellensúlyok működtek, ... stb.
Szóval mi az ami most sokkal jobb mint akkor?
...2010-ben eu átlagon voltunk középmezőnyben mára ledolgozta az országot minden adatban a fideszmaffia az eu aljára, Bulgária mellé. Románia is beelőzött.
Szóval mi most ami sokkal jobb akkor sokkal rosszabb volt??
Szegénység nőtt, nyugdíjak reálértékben kb 45%-ot vesztettek értékükből, gazdagok sokkal gazdagabbak lettek, akik főleg fidesznerközeliek,
Pusztai
Ad3: szakmailag felkészületlen ostoba ellenzék csak ostobán kommunikálhat nem veszik észre, elég lenne egyetlen személyre, koncentrált, leleplező sorozatot nyomni de erre is képtelenek.
...Ha egy épületet le akarnak rombolni megkeresik azt a pontot ha kilövik, összedől. Nos ez Ocsmány Vigyor.
Kötetnyi bűntette ismert, soha nem perelt, - ez beismerés- de pl ahogy Al Capone-t is adóval úgy a geczit is el lehet kapni adóval: Ocsmány Vigyor 15 éve kemény évi több 10 milliós adócsalást követ el a focisulinak ingyen - Parlamentben vallotta be mikor kérdezték hol a bérleti díj,- bérbeadott ingatlanával. kretén ellenzék meg nem nyomja fel!
..94-ben már le kellett volna csukni- Kuncze futni hagyta eredendő bűn innen számolandó,- aztán 2002- majd 2006-ban erőszakos államellenes puccskisérlet 15év kóter, de az ellenzék kuss, Gyurcsány kuss.
Ellenzéki szarhalom eredménye a 4x kétharmad nem a 2010 előtti dolgok. - az is de csak a beszari ostoba fideszt kimélő kommunikáció miatt, és az hogy Gyurcsány hagyja a karaktergyilkot maga ellen. Élvezi??--
Pusztai
Ostoba génhibás lábasfejű fideszfaszparasztok legnagyobb fegyvere a másikat lehazugozni, hülyézni, de cáfolni nem tud tényekkel.
Ezek a trollok erre élveznek, ez a sex??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.