Nem új jogokat kérünk a kárpátaljai magyarságnak, hanem azokat a jogokat adják vissza, amelyek 2015 előtt már megvoltak – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára hétfőn este az M1 aktuális csatorna műsorában. Menczer Tamás úgy fogalmazott: Magyarország kiáll a kárpátaljai magyarok érdekei mellett, ez "vörös vonal".

Emlékeztetett arra, hogy

Ukrajna 2015-ben kezdte meg a kisebbségi jogok "megnyirbálását", módosították az oktatási törvényt, a nyelvtörvényt és a kisebbségi nemzetiségi törvényt is.

Menczer Tamás elmagyarázta az Orbán-kormány nevében, hogy mi a "vörös vonal"

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára. Fotó: MTI/Lakatos Péter

A tavaly decemberben elfogadott kisebbségi törvény már "jó irányba halad, de nem elégséges" – mondta az államtitkár. Elmondta, hogy a hétfői ukrán-magyar külügyminiszteri találkozó után közös munkacsoport vitatja meg azt a 11 pontos javaslatot, amelyet a magyar kormány állított össze. Reményét fejezte ki, hogy a munkacsoport mielőbb megoldásra jut.

Az uniós források járnak Magyarországnak, az nem adomány, nem ajándék

– jelentette ki azzal kapcsolatban, hogy a Financial Times gazdasági lap szerint Brüsszel tönkreteszi a magyar gazdaságot, ha az ország nem támogatja az Ukrajnának szánt pénzügyi segítséget. Brüsszeltől a zsarolás nem áll távol – jegyezte meg. Hozzátette: eddig is politikai okokból tartották vissza a Magyarországnak járó forrásokat, a magyar kormány háborúval, az LMBTQ-val és a bevándorlással kapcsolatos álláspontja miatt.

Vörös vonal a gyermekek védelme, a bevándorlás és vörös vonal a háború is, mert mi a béke pártján állunk

- jelentette ki.

Ukrajna finanszírozása ezzel nem összemosható kérdés

– tette hozzá.

A magyar miniszterelnök világossá tette és világossá is fogja tenni a magyar álláspontot a következő napokban – utalt a február 1-jei EU-csúcsra.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Hülye Úr! Zsarolni te meg a maffiád szokta az Uniót. Most hogy végre ők is bekeményítenek - rögtön visítoztok?
Nem szabad nektek adni egy kanyi vasat se, mert olyan mocskosak vagytok, hogy azt ellopnátok. Ahogy eddig is mindig!
Mocskos szemét, tolvaj, hazug, hazaárulók!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Hülye Úr! Zsarolni te meg a maffiád szokta az Uniót. Most hogy végre ők is bekeményítenek - rögtön visítoztok?
Nem szabad nektek adni egy kanyi vasat se, mert olyan mocskosak vagytok, hogy azt ellopnátok. Ahogy eddig is mindig!
Mocskos szemét, tolvaj, hazug, hazaárulók!
Csak Norisz és senki más
Sokáig az osztrák-magyar határon húzódó vasfüggöny volt! Ma már a Dnyeper!
kereső
Na, ezek azok a nyilatkozatok, amelyek lehetetlenné teszik a "bizalmon és kölcsönös tiszteleten alapuló" rendezését a két országnak. Miért hülye, nem hozzáértő kalandorok irányitják a magyar külpolitikát?
Clavigo
Hol,,és ki kukázza elő ezeket a pöcsöket..? ( mint ez a mencer nevű szardarab ..)
Qqberci
"Az uniós források járnak Magyarországnak"

A pofád, az jár. A pénz meg adható, a feltételek teljesülése esetén...
Józsipapa
a magyar külügy szégyene ez a
menczer gyerek...
szíjjÁRTÓ-val együtt...
hol vannak ezek Martonyi Jánoshoz
képes ???
Béla333
Nem győzök csodálkozni, hogy milyen mélyen is lehetnek azon körzet lakói, akik ezt a sötétséget képesek voltak megválasztani Szél Bernadett ellenében.
Amíg ez a helyzet, addig itt nem lesz semmiféle változás. Bulgária is le fog hagyni minket!
Eladott Ország
Én elhatárolódom az Orbán kormány minden megnyílvánulásától, tettétől amit a Magyar nép nevében tesz!...
twitter.com/janos_hary/status/1683878591186997248/photo/1
kulabombaafityiszre
Pedig milyen remek sportriporter volt a menczer.
Például:A londoni olimpián a birkózó Lőrincz Tamást interjúvolta Menczer, egyik kérdését így vezetve fel: „Igen, egész nap jól ment ez a boksz.”
Egy Honvéd-meccs 6. percében vagyunk, azt nem vette észre, hogy a honvédos kezére pattant a labda, de kritizálta a bírót: „Nem először téved a bíró!”
„A szombathelyi Radó sérült, nem is jött el a meccsre, nem játszhat” – állította. Hatodik perc, Radó átsétál a képernyőn a félpályánál, reakciója: „Hoppá, ezek szerint mégis itt van Radó, elnézést, valami hiba csúszhatott a 'könyvelésbe'. Hát, így még érdesebb a meccs.”
index.hu/belfold/2014/12/17/menczer_elbaszasok/
Eladott Ország
@Csak Norisz és senki más: ma, 08:38 ☻Ha a román cigány geci és bűnszervezete továbbra is hatalmon marad, akkor a határ már Ausztiánál kiépül, (vasfüggöny) mint anno. Tilos lesz elhagyni Gecisztánt!
teuton
Amiket itt elöad, az nem zsarolas??? Ha valaki köt egy szerzödest, akkor a szerzödes felteteleit is teljesiteni kell, mielött barmit követelne valaki. Vagyis elöbb teljesiteni kell, aztan lehet valamit elvarni CSEREBE!!! Atöbbi orszag mindent teljesitett -mostmar a lengyelek is fognak az uj kormannyal-,, de a 27 merföldköböl 10 meg hianyzik, es a 17 is csak papiron van meg idaig. Szoval elöbb le kell tenni valamit az asztalra, mielött pofazna a fitymasz. De ez a prüsszelezes mind csak a birkaknak szol...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.