Heves vita volt a kérdésekről, felmerült például, hogy talán szereptévesztésbe került a bizottság.

Karsai Dániel népszavazását elkaszálta az NVB

Kép: RTL

A Nemzeti Választási Bizottság ferbruár 1-i ülésén 8-4 arányban nem engedte át a gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő Karsai Dániel egyik népszavazási kérdését sem, amit az eutanázia ügyében kezdeményezett – írja a G7.

Az indoklás szerint a kérdés az Alaptörvénnyel nem egyeztethető össze.

Az ülésen meglehetősen a lap szerint heves hangulatú vita zajlott, például arról, hogy a hitelesítés kérdésének vannak-e filozófiai vetületei vagy nincsenek, illetve, hogy szereptévesztésbe került-e a bizottság. A döntést Karsaiék a Kúrián megtámadhatják.

Karsai kérdései nem az aktív eutanáziára vonatkoznak, a jogász erről kezdeményezne népszavazást:

“Akarja-e Ön, hogy az Országgyűlés úgy módosítsa a Büntető törvénykönyv öngyilkosságban közreműködést bűncselekménnyé nyilvánító szabályát, hogy az ne vonatkozzon azon teljes cselekvőképességgel rendelkező személyeknek nyújtott segítségre, akik gyógyíthatatlan, számukra elviselhetetlen mértékű fizikai vagy mentális szenvedést okozó és emiatt az emberi méltósággal összeegyeztethetetlen halálos betegségben szenvednek, és állapotukban nem várható javulás?”

“Akarja-e Ön, hogy az Országgyűlés úgy módosítsa a Büntető törvénykönyv öngyilkosságban közreműködést bűncselekménnyé nyilvánító szabályát, hogy az ne vonatkozzon azon teljes cselekvőképességgel rendelkező személyeknek nyújtott segítségre, akik fizikai állapotuk okán az emberi méltósággal összeegyeztethetetlen, a javulás lehetősége nélküli helyzetben vannak?”

Forrás: G7.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Az lett volna a meglepetés, ha átengedik.
levarosbukta
Nekem nem kicsit visszás az egész ügy. Többre becsülném, bár akkor is szélmalomharc lett volna ha azelőtt is kiáll az eutanázia mellett amíg nem lett érintett. Nem szép dolog ilyet irni, de ha nem akarja megvárni a csúnya véget, most még tehet ellene.
Méhes
@Pegero: nem vagyok Momentumos ez messze van a hatásvadászattól, ezt egy egyszerű ember el sem tudta volna indítani.
csak úgy....
aki gyógyíthatatlan beteg, az kénytelen magát egy vonat alá baszni?- hasonló "jókat" az
eutanázia ellenzöinek!
Nessy
Tisztelt NVB! A passzív eutanázia nem alaptörvény ellenes? Az egészségügy egyre rosszabb állapota, a humán erőforrás hiánya, a hosszú várólisták miatt későn kezdődő ellátás, esetleg, már nem is kezelhető beteg esetében, aki emiatt maradandó károsodást szenved, vagy idő előtt meghal, azt minek tetszenek nevezni???
csak úgy....
@Pegero: akkor humánusan lógasd föl magad, te elmebeteg,bunkó,unalmas, idióta!
Nyírfa
Nemzeti Választási Bizottság...nem emlékszem arra, hogy megszavaztam volna akár a feladatkörüket, akár a testület tagjait. Ezeket az embereket, akik istent játszva döntenek sorsokról , legyen az magánszemélyé vagy a társadalomé, biztos, hogy inkább kiebrudalnám.
csak úgy....
@Pegero: unalmas vagy te unatkozó bugris elmebajos!
Qqberci
"Az indoklás szerint a kérdés az Alaptörvénnyel nem egyeztethető össze."

No és? Eddig már 11-szer farigcsálták a gránitot, még egy már igazán nem számít!...
Nessy
Megható olvasni az empatikus és mély téma ismeretről árulkodó egyik, másik kulturált hozzászólást!
namihami
Hasonló ""jókat"" kivánok azoknak a bölcs, humánus és mélyen emberséges döntnököknek és család- valamint baráti körük tagjaiknak, akik ezt elkaszálták! És azok is részesedjenek benne, akik ezt ""isteni vagy vallási"" parancsra annyira ellenzik!
Elfelejtettek beállni a sorba, amikor a humánum szétosztásra került!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.