A Népszava a »"Talán nem kell kuporgatni" – Máris bérfeszültségeket okoz a pedagógusok fizetésemelése« című cikkében egy meg nem nevezett iskolaigazgatóra hivatkozva tényként közli, hogy a pedagógusok béremeléséről nem kaptak az érintettek kellő tájékoztatást – emlékeztet közleményében a kormányzati irányítás alatt álló Klebelsberg Központ.

A Klebelsberg Központ szerint az ellenzéki sajtó hergel a tanárok béremelése ügyében
Fotó: MTI/Soós Lajos

Azt írják, "a cikk szokásos módon nélkülözi a konkrétumokat".

Ezzel szemben minden Tankerületi Központ arról nyilatkozott, hogy a fenntartásukban lévő iskolák vezetőit részletesen tájékoztatták a jogszabályi változásokról, valamint a béremeléssel kapcsolatos minden egyéb tudnivalóról, különös tekintettel azokra a szempontokra, amelyek meghatározták, hogy ki – mekkora összegű bért fog kapni

- írják, hozzátéve, ezért feltételezik a fenntartók nyilatkozatai alapján, hogy ez a hír nem valós. Amennyiben bárkinek problémája, kérdése lenne a saját illetményével kapcsolatban, kérjük, forduljon az iskolaigazgatóhoz, vagy keresse meg az iskoláját fenntartó Tankerületi Központot – olvasható a közleményben.

A Klebelsberg Központ szerint mivel nem lehet tagadni a pedagógusok béremelését, az ellenzéki médiatartalom-szolgáltatók most álhírekhez, rosszindulatú sejtetésekhez folyamodnak.

Határozottan visszautasítjuk ezt a hangulatkeltést, és megkérjük az érintett sajtómunkatársakat, hogy a hergelésükkel hagyjanak fel, hogy a pedagógusok zavartalanul végezhessék el feladataikat

- írják.

Forrás: OS-MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"a pedagógusok zavartalanul végezhessék el feladataikat"

amíg éhen nem döglenek...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"a pedagógusok zavartalanul végezhessék el feladataikat"

amíg éhen nem döglenek...
Nessy
Már elnézést, amikor többen bemutatják az értesítést az "emelt bérükről", akkor miért az ellenzék hibás, hogy egyik kapott 10%-4, másik 30%-t, volt aki 10% alatt pár ezer forintot, hogy elérje a kategória minimumot. A bért a tankerületi vezető állapította meg, a csillagok konstellációjából. Miután sokat nem tudott az illető munkájáról, hiszen az igazgatók sem lettek megkérdezve.
Qqberci
@Maccska: Aki vállal macckaboncolást, extra emelést kap...
Tibor95
Nem csak hergel. Külföldi pénzekből illegálisan próbált beavatkozni számos helyen. Ez ma már tisztán látható. Magyar érdek képviselet kell országunkba. Két harmad vagy erősebb!
Nyírfa
Klebersberg Kuno forog a sírjában.
Péter2
Írásban a lényeg ! A Klebelsberg Központ szerint !!! Ez nem garancia !
Designer
Na, akkor megmutatom a különbséget!

2023:

kepfeltoltes.zapto.org/public/20240206213320_2023_2128526947.jpg

Majd 2024:

kepfeltoltes.zapto.org/public/20240206213414_2024_167bfda15e.jpg

A bekarikázott pótlék a plusz, amiért cserébe mindent ledokumentálunk (heti 20-26 óraterv pluszba HHH-s gyerekek után!
division
@Maccska: Irigyled tőlük azt a keveset is, nem igaz? Persze szerinted a 6-8-10-12% az 32,2%, szóval ezen nincs mit csodálkozni, meg ugye aki kommentenként 10 ezret kap ugye...:-) Tudtad hogy ez több mint amit nagyon sok pedagógus kapni fog? Főleg akik nem ma kezdték a pályát és le is tettek valamit az asztalra. Ez nem egyéb mint bérkiegészítés, csak akkor annak kellett volna nevezni már az elején.
division
@Designer: Ezzel tulajdonképpen mit szerettél volna bizonyítani?
division
@Designer: Azt lehet. Ma kapta meg nejem a fizetését, nettó 445 000 ft, eddig 381 ezer volt, de ezt már a pótlékokkal kell értelmezni, tehát a valós alapfizetés lófaszt nem emelkedett. Gratulálok ismét ennek a moslék kormánynak. Állítólag lesz bérkiegészítés a jövő hónapban, azt sem tudják hova kapjanak, de akkor is menjenek oda ahova valók. A pokolba.
Nessy
Tavaly az egészségügyi 18%. most a pedagógus 32% emelés a klasszikus "fele sem igaz" kategória, miután a pótlékokat vagy elvonták, vagy csökkentették, ha emeltek valamennyit az alapbéren, Itt most valamennyit módosultak a pótlékok, maradt az alapbér. A végeredmény?? Örült, akinek nem csökkent a bére,
Ráadásul az új illetmény kategóriák komoly bértorlódást okoznak!
Menőmanó
Hergelni kell őket, mert diplomás emberek másképp honnan tudnák, hogy alig élnek meg a fizetésükből, hogy elavult, sz@r könyvekből kell tanítaniuk, és ha szóvá teszik, jön a retorzió. Arról nem is beszélve, hogy olyan órákat kell megtartaniuk, amihez soha nem volt közük.
division
@Nessy: Először a bérpótléknak is csak a felét írták be, még jó hogy nem írta alá, akkor lett volna 412000...Ugye adófizetés terén magasabb sávba került, így az adóelőleg 36 ezerről 54 ezerre nőtt. Na de még mindig vannak olyan állataink, mint maccska, meg kis tehén (inkább nagy marha), akik szerint ez 32,2% - os emelés volt. Ők is mehetnének oda ahová immáron ezt a kormányt kívánom, pedig mennyit védtem őket...(mármint a Fideszt).
Nessy
@division: Tévedni emberi dolog, mondta a sünmalac! :-))
Méhes
@Designer: ez nem jelenti azt,hogy csak tudomásul kell venni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.