Hadházy Ákos rákérdezett Polt Péternél egy régi, általa bemutatott ügyre.

Hadházy: "Tökéletes példája ez annak, hogyan szabotálják el a számonkérés"
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Mondhatnám, hogy már megint nekem lett igazam, de sajnos nem felhőtlen az örömöm. Polt Péternél rákérdeztem egy régi, általam bemutatott ügyre, és kiderült, hogy még mindig nyomoznak az úgynevezett adventi képzések ügyében, de már legalább három gyanúsított is van.

- kezdte bejegyzését Hadházy.

2019-ben feljelentést tett amiért "a valaha az uniós pénzeket elosztó Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. szemmel láthatóan kamu képzéseket rendelt meg a DFT Hungária Kft-től és a körülötte létrehozott cégháló egyéb tagjaitól".

Az adventi hétvégéken, napi tíz órában nyomták állítólag az okosítást, naponta 600 ezer forintért.

Mint írja, ez, és a közbeszerzések körüli furcsaságok "egyértelművé tették, hogy semmiféle képzésekről nem volt szó, csak az EU-s pénzügyi ciklus lezárása előtt akarták kiüríteni a kasszát, hogy egy cent se maradjon a gonosz Brüsszelnél".

Mindezt pedig az az állami társaság csinálta, amelynek elvileg az lett volna a feladata, hogy szabályosan lebonyolítsa az uniós pályázatokat (a DFT Hungária meg egy olyan cég, amely arra szakosodott, hogy megszerezze és kétes értékű felnőttképzési és szervezetfejlesztési programokkal lepapírozza az uniós támogatásokat).

Hadházy Ákos szerint "tökéletes példája ez annak, hogyan szabotálják el a számonkérést azzal, hogy a végtelenségig húzzák a nyomozást".

Magát a bűncselekményt 2015-ben követték el, a feljelentést több mint öt éve tettem. Az eljárást egyszer már meg is szüntették (nincs itt semmi látnivaló, kérem), de aztán újraindult. A nyomozgatást októberig folytathatják, utána jöhet a bírósági szakasz, vagyis tíz év után talán elsőfokú ítélet is születik. Természetesen csak néhány kis hal ellen, hiszen azok, akik ezt a csaló szisztémát kitalálták, érinthetetlenek.

Forrás: Facebook

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Miért csodálkozik Hadházy? Egyszer már megmondták, nincs itt semmi látnivaló, lehet tovább menni.
simmering73
Hová lettek a fidesztálib megmondók a propiról? Csak nem fejtágításon vannak a pártirodán?
bence
Szegény Hadházy még mindig nem tanulta meg , hogy Polttól ugyan hiába kérdez hiszen pont Polt az aki a fidesz minden szennyesét eltakarítja !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.