A Líra Könyv Zrt.-t újra megbüntette a kormányhivatal, most éppen azért, mert egy iskolától kétszáz méteren belül homoszexualitást megjelenítő tartalmat forgalmaznak.

Ötmillió forintos bírságot kapott a Líra egyetlen könyv miatt, amiből egyébként egyetlen példányt se adtak el

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

„A Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal hétfőn arról értesítette társaságunkat, hogy ötmillió forintos bírsággal sújtanak, amiért az Esti mesék lázadó lányoknak című könyvet a kecskeméti könyvesboltunkban forgalmaztuk. A bolt egy iskolától és egy templomtól is 200 méteres távolságon belül található. Mivel sem magával az eljárással, sem a bírság tényével, sem pedig annak mértékével nem értünk egyet, ugyanúgy bírósághoz fordulunk, ahogy eddig az összes hasonló esetben tettük”

– erősítette meg hivatalos válaszában a Líra Könyv Zrt. a büntetés tényét.

A Telex cikke szerint a hatóság 2023. december 6-án online rendelést adott le a Líra webshopjában Francesca Cavallo és Elena Favilli Esti mesék lázadó lányoknak című könyvére azzal, hogy a megrendelt könyv átvételi helyeként a Líra kecskeméti boltját jelölte meg, majd a megrendelt könyvet 2023. december 14-én a boltban átvette és kifizette.

A kiadvány online megrendelése és átvétele miatt a kormányhivatal ötmillió forintos bírságot szabott ki a Lírára. A könyvből egyébként a Líra kecskeméti boltjában, a vizsgált időszakban, egyetlen darabot sem adtak el.

Forrás: Telex.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Akkor mostantól rendbe jön az oktatás,az egészségügy,nagy segítség ez a magyar családoknak...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Az elszabaduit hajóágyú esete a könyvesbolttal...
izéke
Akkor mostantól rendbe jön az oktatás,az egészségügy,nagy segítség ez a magyar családoknak...
jáger laszló
Líra
A helyzet inkább drámai
Így is lehet fogalmazni!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Pálinkás Pál
már mindenkibe belerúgtak...összefogni...
namihami
Már elnézést de:
""...a Hatóság adta le az online rendelést, a meghatározott üzletbe kérte, kifizette és elvitte!""
És ez a Hatóság fogta magát és büntetett? Nem ezt hívja a törvény a ""felbújtás"" nevű bűncselekménynek? Vajon saját magukat is megbüntették vagy azt majd később fogják? Hosszabb lesz a nyomozati szak?
Aki Én
Eközben a fidesz látványosan mentegeti a pedofilokat. Vajon kiket szórakoztatott még ez a beteg féreg ott az otthonban?

,,Mind a Főváros által, mind pedig az állam által adott díj nyomott a latba 2018-ban, amikor a Székesfehérvári Törvényszék meghozta elsőfokú ítéletét a bicskei gyermekotthon igazgatójának ügyében. Ezt akkor a bíróság is elismerte. V. János az ügyészség szerint akár 22,5 évet is kaphatott volna, végül „mindössze” nyolc évnyi szabadságvesztésre ítélték első-, majd másodfokon is."
,,V. János, a gyermekeket molesztáló igazgató már jóval azután kapott budapesti és állami kitüntetést, hogy felmerült, nem éppen a megengedett módon bánt az otthonban lakó gyermekekkel. V. János ellen már 2011-ben bejelentést tettek az intézet nevelői, a rendőrség is nyomozott, az alapvető jogok akkori biztosa is vizsgálódott 2012-ben"

index.hu/belfold/2024/02/14/bicskei-gyermekotthon-pedofilia-itelet-birosag-enyhito-korulmeny-allami-dij-budapest/
Sakk Matt
A Fideszben van ereszcsúszó buzeráns, gyermekpornós és asszonyverő..most már pedofil bünsegéd kegyelmező is.
És ezek ugatnak arról, hogy család- és gyermekvédelem?!
teuton
Nem tudtam eddig arrol, hogy a homoszexualitas LEGI uton is terjed, söt 200x veszelyesebb, mint a COVID, ezert nem 1, hanem 200 meter tavolsagot kell tartani, akkor is, ha nem egy szemelyröl, hanem egy könyvröl (!!!) van szo. De ezt is biztosan meg fogja magyarazni az ex-miniszter (talan Nobel-dijat is kap a felfedezeseert!), aki szerint a betegsegek 80%a imadkozassal gyogyithato...
Lepényleső
...eredményét láthatjuk fél év múlva,- kié is lesz a Líra,
természetesen a mostani tulajdonos addigra kifosztva,
mindezt fydeskdnp kersztényi módra?
kulabombaafityiszre
@KisTehen: A kurva anyádat azt dobják össze
kereső
Kérem szépen a T! illetékes hatóságot- sziveskedjenek lefóliázni a teljes kormányt, a fideSS frakciót, a mandinert, a magyar nemzetet-különös tekintettel bayer zsoltra, a megafon propaganda csapatát- valamint kiróni rájuk fejenként 5-5 milliós Ft birságot, amely összegek a bicskei gyermek áldozatokat illetik.
Indoklás: a fenti felsoroltak megszólalásai pedofilia bűncselekményt valósitanak meg, és mint ilyen cselekmény ellentéres a "gyermekvédelmi törvénnyel".
Ha valakinek kifogása lenne, mert a "szavak nem valósitják meg a bűncselekményt", akkor végig kellene gondolni, hogy egy könyvtől- az abban olvasottaktól, hogyan lesz valaki/ egy gyermek homoszexuális, vagy attól, hogy az iskolájától számitva 200 méteren belül található egy könyvesbolt.
namihami
@KisTehen: 17.17: Már nincs rá szükség! Lassan az összes gyerekek elleni és egyéb bűncselekmények összegyűjtése a Fideszen belül sikeresen végbemegy! Ez tényleg egy gyűjtőpárt! Az összes köztörvényre tudnak embert kiállítani, sokra nem is egyet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.