Szász Júlia tavaly november 10-én, a Rómeó és Júlia című előadás közben szenvedett sérülést a Nemzeti Színházban a kollégájával, Horváth Lajos Ottóval. 

„Egy órán belül kétszer megnyomni a nővérhívót, felér egy öngyilkossággal” – Szász Júlia kórházi naplója több mint megrázóMTI/Koszticsák Szilárd

A műsor közben mindketten olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, miután három méter magasról zuhantak le, hogy azonnal kórházba szállították és megoperálták őket. Igaz, hogy néhány nappal a baleset után mindketten elhagyhatták a kórházat, november 20-án Szász a mellkasi sérülése miatt újabb orvosi beavatkozást igényelt, ezért két hétre visszakerült a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikájára – tudta meg a blikk.hu.

A színésznő azóta újra kikerült a kórházból, most pedig részletesen beszámolt az ott töltött időről Instagram-sztorijában, mégpedig kedőzetlenül, egészen megrázó módon.

Traumatológia 4. este. Kiabáló bácsik, fulladozó nénik – vagy fordítva. Mellettem Katalin combnyaktöréssel elmesélte az egész életét, informatikatanár volt, a férje matematikus, Kijevben tanultak, sokat jártak színházba, stb. Nagyon fáj neki. Nekem is. Zsibbad az egész lábam, szúr, nyilall, semmit nem értek a fájdalomcsillapítók

– olvasható a történetében, amelyhez hozzátette: hamarosan mosdóba kell mennie, ami „hosszú és nehéz út lesz, egyedül nem fog menni”, így azon elmélkedett, vajon egyből kérjen fájdalomcsillapítót, vagy majd csak utána.

De akkor nemsokára megint kell szóljak, és egy órán belül kétszer megnyomni a nővérhívót, felér egy öngyilkossággal. Nem segít a people pleaser-ségem (mindig a mások érdekeit néző ember) 'csak nehogy gondot okozzak, esetleg teher legyek'. Az valóban szörnyű lenne. Mondjuk van kitől félni. Az éjszakás nővérek nem szarral gurigáznak. Néha az az érzésem, hogy csak fitogtatják a hatalmukat, hogy ők a Segítő Istenek, akik csak akkor nyújtják ki a kezüket, ha jól viselkedünk – vagy jön az 'ejnye-bejnye, drágám, tessék ezt abbahagyni, vagy lekötözöm'. Részben jogosan. Emberfeletti, amit csinálnak, és az öregek tényleg kezelhetetlenek. Gondolom, ezért célszerű mindenkivel ezt a büntető-kontrolláló-anyáskodó hangnemet megütni. Ez működik. De vannak közöttük, akik egyszerűen csak frusztráltak és gonoszak. Erre majd visszatérek

– fogalmazott a színésznő.

Ég a gyomrom, wc-re kell mennem és elviselhetetlenül fáj a lábam 

– részletezte az állapotát. De tovább beszélt a körülményeiről is, amelyek alapján az ember joggal gondolja, hogy mindegy mi baja, csak kórházba ne kelljen kerülnie:

Most meg a pelenkájában turkál. Na, ugye, ezek az idősek nem komplettek. Hál' Istennek, én fiatal vagyok, ezt kb. 600-szor hallottam, mióta itt vagyok. 'Tiszta tudatú, fiatal nő' ráadásul. Hát, tesó, nem tudom… Fel a fejjel! Ebcsont beforr – vagy valami. 'Fél év múlva már táncolni fog a színpadon' – de vajon akarok? Nehéz kérdés. 'Majdnem szerelem volt, egy lépés volt csak az ég(?)' – ordítja a rádió, én meg koncentrálok, hogy összeszorítsam a farpofáimat.

Forrás: blikk.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cherry
@KisTehen: Remélem oda jutsz egy növér örmesterhez te agyi nyomorék
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
börtönhangulat egy magyar kórházba,ahol a növérkék a smasszerok..
szaboria1
@csak úgy...: Pontos leírás, tapasztaltam én is.
rücsü41
Az a kérdé merült fel bennem hogy Vidnyánszkiban volt -e annyi humánum, hogy ha nem látogatta meg a balesetet szenvedett művészét, akkor elolvasta -e a napló bejegyzéseit?Mint vezető miért nem gondoskodott a sérült műszék ről úgy hogy 100%-os táppénzt kapjanak, sajnálja Tőlük a pénzt , de magától meg nem?
izéke
SorosBrüsszel nem küld rá pénzet,azé szar minden,pedig mimagyarok megérdemeljük,hisz mi véggyük mán ejurópiját tizenezer éve a migráncsosoktúl! Csakafidesz beee beeeee :)))) ( Somogyi után szabadon )
balos
@KisTehen: Anyádba nedveske a nyeles gránátot!A bayergecid után!
Cherry
@KisTehen: Remélem oda jutsz egy növér örmesterhez te agyi nyomorék
csak úgy....
@KisTehen: beszélgess az ápolóiddal, ök majd megnyugtatnak!
Clavigo
" a magyar egészségügy világszinvonalú "... - ( by orbán elvtárs,,,,pár hónappal ez előtt )
izéke
@Clavigo: elírták,alvilági színvonal volt a helyes megállapítás :)))
Clavigo
@KisTehen: Téged mit érdekel,,böcce..? Hozzád állatorvos jár,,ha gondod van...
teuton
@KisTehen: Nagy Marha, elmondom neked, hogy megy "nemetbe": Az ismerösöm lanya kint jart, vesegyulladasa lett, iszonyu fajdalmakkal. termeszetesen nem volt biztositasa. Beszereztem a korhazba, ingyen. 5 nap utan meggyogyult, de annyira tetszett neki, hogy meg maradni akart. 3 agyas sobaban volt, tevevel es sajat fürdö/wc-vel, reggelire, ebedre es vacsorara 3fele etelböl valaszthatott, ha akart, akkor 5 zsemlet is kapott reggelire dupla vajjal-sajttal-felvagottal. A folyoson egy zsurkocsin forroviz teanak (több, mint 10fele teavalasztek!), kavenak, tejszin, tej es asvanyviz, amit a latogatok is ingyen fogyaszthatnak. SEMMIT nem kellett neki bevinni a telefonjan kivül, MINDENT kapott, törölközöt, köntost, stb. Akarsz rola fenykepeket? Ugy erezte magat, mint egy üdülöben... A papucsot azt haza is vihette... Ja, es eszebe sem jut senkinek barkinek penzt adni, mert a betegbiztosito fizet, nem a paciens!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.