Záher szerint koffein szempontjából mindegy, hogy energiaitalt vagy kávé.

Hollik István és Nacsa Lőrint kormánypárti képviselők továbbra is foglalkoznak azzal a tervvel, hogy betiltsák az energiaitalok árusítását 18 éven aluliak számára – tudta meg a penzcentrum.hu.

A kormány nem ad szárnyakat! Sőt, 18 év alatt betiltaná az energiaitalokat

Különböző ízesítésű energiaitalokat lehet kapni/Fotó: Stockfotó

„Az elmúlt hónapokban egyeztetéseket folytattunk kormányzati, orvosszakmai és családvédelmi civil szervezetekkel. Az egyeztetések megerősítették bennünk a javaslat szükségességét” – közölte Hollik István fideszes és Nacsa Lőrinc KDNP-s képviselő a 24.hu-val.

Az azonban nem mindegy mi lesz a javaslatban, pontosan mely termékekre terjedhet ki a tiltás. A Magyar Energiaital Szövetség értelmezése szerint energiaital „az a kereskedelmi forgalomban kapható ital, amelynek energiatartalma meghaladja a 34 kcal/100 ml mennyiséget, és koffeintartalma meghaladja a 30 mg/100 ml mennyiséget és vitaminokat, valamint energetizáló összetevőket tartalmaz.” A tiltott termékek listája vélhetően azon fog múlni, hogy a jogalkotók mit értenek energiaital alatt.

Zácher Gábor főorvos, oxyológus, mentőorvos a CashTag – a Pénzcentrum vlogja – azt nyilatkozta, hogy egy doboz energiaital és egy jó minőségű kávé koffein tartalom szempontjából egyenlő.

Forrás: penzcentrum.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
Elöbb betiltjak, majd olcson megveszi a Penztaros a Redbullt "allami tamogatasbol" es egy uj törvennyel kötelezö lesz a fogyasztasa mindenkinek. Aki napi 5 bdoboznal kevesebbet fogyaszt, azt börtönnel büntetik...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
teuton
Elöbb betiltjak, majd olcson megveszi a Penztaros a Redbullt "allami tamogatasbol" es egy uj törvennyel kötelezö lesz a fogyasztasa mindenkinek. Aki napi 5 bdoboznal kevesebbet fogyaszt, azt börtönnel büntetik...
jáger laszló
Nem fogják betiltani arra mérget vehetsz!
Nem hülyék!!! Óriási rajta a haszon!!
csak ennyi
barátilag
.J.L.
Eladott Ország
Mi van? A Hell nem akarja átadni a céget a felcsúti maffiának? Meggyőződésem, hogy ez a bűnszervezet addig nyomorgatja az országot, amíg az utolsó csepp életerőt ki nem préseli belőle. Ettől függetlenül én sem engedélyezném a srácoknak az energiaital nevű fost, de azt nem tudom elképzelni a maffiáról, hogy a fiatalság iránti aggodalom miatt ugat most ez a két szardarab Nacsa Lőrinc és Hollik István.
www.facebook.com/hollikistvan/videos/1007929167190277/?ref=embed_video&t=19
Mondjuk én az energiaitalok mellett a pedofil pap bácsikat is betiltanám, meg a pedofil kormányzati tisztviselő bácsikat, Orbánnak volt az osztálytársa a Nemzeti Földalap vezetője, Nagy János.
www.facebook.com/hadhazyakos/posts/882210769933885?ref=embed_post
Péter2
Semmit nem érnek a tiltással el , mert megveszik a szülők , ismerősök , idősebb barátok , ép úgy mint a cigarettához is hozzájutnak a 18év alattiak .
C_3PO
Felértékelődnek azok a dolgok, amiket tiltunk! Ha legálisan szerzi be 18+ korosztály, akkor is. Illetve ha eljut a 18 alattiakhoz így vagy úgy, akkor is!
Az ember gyarló!
simmering73
@Maccska: @Péter2: szülőket, ismerősöket, barátokat írt. Tudom, funkcionális analfabéta vagy ezért segítettem. Amúgy te mit fogyasztasz, mert elég ütős lehet.
FitesZoltan
Ha csak lehet én inkább tudatosan elkerülöm a ilyen "energia" mérgezett szarokat. Egyszer nézzétek meg, hogy mennyien kapnak tőle rohamokat, szívleállást, légzés kihagyást, görcsöket.

Megmaradok a közel 100%-os gyümölcslénél és a pohár víznél.
Amikor csak tehetem, magam turmixolom le.

Energiaital. Látszik mennyi eszetek van...
Függetlenül a politikai nézetektől, ne igyátok, vigyázzatok az egészségetekre.
Sakk Matt
Kávépárt vagyok, annak van hangulata és szertartása. Kóstoltam régebben az energiaitalokat, de ne győztek meg - ahogyan a barna sör vagy a tea tejjel sem ;)
De nyilván nem mérgezők, hiszen akkor betiltanák. Minden a mértékletességről szól. Napi 15 liter csapvízbe is meg lehet halni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.