Szijjártó Péter örül, ha minden jól megy, egy óriási berendezést is Paksra hoznak még a tavasszal, ami a nukleáris erőmű egyik lelke lesz.

Szijjártó Péter a Külügyminisztérium közleménye szerint a szerb, a török, az iraki és a fehérorosz kormány képviselőivel, illetve a Roszatom orosz atomenergetikai vállalatot vezető Alekszej Lihacsovval a Szocsiban folytatott tárgyalása után számolt be a paksi bővítésről – írta az MTI.

Szijjártó Péter a szokásos orosz "turnén" sem feledkezett meg Paks2-ről

Szijjártó Péter örül, mert bővülhet Paks/Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

"A paksi beruházás sikere a magyar gazdaság versenyképességének hosszú távú garanciája. Ezáltal garantálni tudjuk Magyarország számára azt, hogy az ország villamosenergia-ellátása biztonságban lesz hosszú évtizedekre, hiszen nagyjából az ország lakossága és ipara által szükségesnek tartott villamos energia mintegy 70 százalékát mi magunk elő fogjuk tudni állítani"

- jelentette ki.

A tárcavezető úgy véli, ez nagyon komoly függetlenséget ad majd nekünk a nemzetközi energiapiac néha teljesen esztelen változásaitól, az egekbe ugró áraktól például. Szerinte a beruházás nemcsak a versenyképességünket, hanem a rezsicsökkentés vívmányát is meg fogja tudni védeni.

A blokkhoz szükséges két legfőbb nukleáris eszköz gyártása közül az egyik, az úgynevezett zóna-olvadékcsapda gyártása már lezárult, így megkezdhették a műszaki átadás-átvétel folyamatát. Kijelentette:

ha mindent rendben találnak, akkor a második negyedév során Paksra el is tudnak hozni egy hatalmas eszközt, amely a nukleáris erőmű egyik lelke lesz.

Tájékoztatása szerint a másik nagy tömegű eszköz, a reaktortartály gyártása április elején indul a magyar szakértők jelenlétében. A miniszter üdvözölte, hogy gőzerővel zajlik az építkezés előkészítése, jelenleg a talajszilárdítást végzik német, amerikai és más alvállalkozók.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Nem nyugszanak addig, amíg tönkre nem vágják a Dunát...
lusta
Szóval elhozzák. Ide. Paksra. És? Jól el lesz az ott letakarva. Az őrzése, állag megóvása mennyibe fog kerülni?
jáger laszló
Csak a szokásos moszkvai menü!
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
@lusta: A druzsba pjotr fürkészésének,portyázásainak eredményét- a "lélegeztető gépeket" potom 90 millió/hó -ért raktároztuk, akkor ez a szuper, baromi drága gépek- minimum a duplájáért. És meddig? Amig paks2 olyan készültségi fokon nem lesz, hogy be lehessen épiteni a "lelket". Az mikor lesz? Talán soha...ahogy a "magyar vakcinagyár" is épül-szépül , közpénzt vive,(saját zsebre??) a szputnyik vakcina gyártására. Meg a fiumei kikötő...Mind mind ennek a szélhámos kalandornak köszönhető- aki egyébként Magyarország kül-és külgazdasági minisztere.Aki anno a saját kicsi szájacskájával igért az országnak a "limuzinszocialisták" helyett "plebejus" kormányt.
kereső
@lusta: És aki most sem mást, mi lényege- a haza-és szövetségi rendszereink árulását- folytatólagosan.
csak úgy....
aki a síma lélegeztetögépek beszerzéséhez is hülye,arra nem szabadna rábízni ,hogy egy atomerömü ügyében intézkedjen!
lusta
@kereső: Pedofilsimogató Szíjj Ártó Panama Pubi a közelmúltben Afrikában említette meg, milyen remek üzlet a Roszatommal üzletelni és erőművet építeni. Hazánkon kívül Bangladessel példálózott. Hát rossz példát választott. Ott 2015-ben írták alá a 2 blokkra a szerződést. Idén az egyiket már át is adják. Mi ugyanilyen blokkokra írtunk alá szerződést 2014-ben. Az erőmű lelke talán az év végére Paksra érkezik. Mekkora siker!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok