Múlt héten a kormányközeli ingyenes lap, a Metropol abbéli fájdalmát fejezte ki, hogy pusztulnak a tölgyek a pesti alsó rakparton, ám mára rügyezésnek indultak.

„Szomorú látvány a pesti alsó rakparton: pusztulnak a tölgyek”

– szomorkodott múlt héten a Metropol, és több képet is közölt a pesti alsó rakpartra telepített „elszáradt” tölgyfákról.

A budapesti főtájépítész, Bardóczi Sándor kiemelte, hogy a tölgyek nem száradtak el, csak egész télen nem hullajtják le a leveleiket, hogy így védjék magukat a hidegtől, ezért csak később dobják le leveleiket. De azt is hozzátette, áprilisban érdemes visszatérni és megnézni a fákat, mert akkor kezdenek zöldülni.

Bardóczi ezt április elején meg is tette, és le is fotózta a rakparti fákat.

Egy hete még hergelt és temette a rakparti tölgyeket a kormányközeli lap, de mára kizöldültek a fák

A Metropol egyébként egy hete még azzal hergelte az olvasóit, hogy „Karácsony Gergelyék látványprojektje csődöt mondott, a pesti alsó rakparti fák többsége rossz állapotban van” – fogalmaz a telex.hu.

A zöldülő tölgyek képei mellé Bardóczi most azt írta:

„Gondolom ez is címlapon lesz és egy életre megtanulták a Körúton belül is, hogy a tölgyek később rügyeznek, az árvíz pedig nem árt nekik. Ez az ismeretátadás a KESMA nélkül nem jöhetett volna létre. Köszönjük!”

Forrás: telex.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
Ezek a fizetett kormanycsicskak meg az ELÖ FABA is belekötnek" SZOSZERINT!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Ilyen szellemesen kell leoltani a károgókat. :)
Gyönyörűek lesznek a fák, nőjenek jó nagyra!
Zöld Budapestet akarok, adj bele mindent, Gergely!
Tibor95
@Nyírfa: Feri Gelgője csak zöld, hazaáruló Soros dollárokat fog. Azt sem neked adni hanem magának kapni. Amerikai "adományládikákból".

Az írásodból arra következtetek, hogy te is csak egy belpesti balos és ostoba panel patkány vagy. Nézz szét kicsit "luftosabb" hazai területen, esetleg más országokban a szomszédban. Meglátod, mi az hogy zöld és fák. Budapest nagy része egészségtelen beton dzsungel. Tovább züllesztik a balosok a világot megmentő ötleteikkel, úgy mint a biciklisávok, közútpénzek ellopása. A "liberális modern" építészet meg egyenesen vicc, és természetellenes a pár fájával. Egyszer mennél el vidékre, vagy mennél el Münchenig. Megkímélnél sokunkat a sületlenségektől. Neked is egészségesebb lenne.
teuton
Ezek a fizetett kormanycsicskak meg az ELÖ FABA is belekötnek" SZOSZERINT!!!
Sakk Matt
"...de mára kizöldültek a fák"

Mert a méltóságos miniszterelnök úr rájuk vetette gyógyító tekintetét, levéve így a karácsonyi rontást a tölgyekről!
Mocskos lipsik!
Qqberci
Fujjj! Ellenzéki érzületű tölgyek!!!...
Nessy
@Qqberci: Azért nem tudom biológia órán hol volt az "újságíró"! A Gemenci erdő,nagy része tölgyesből áll, és nagyon jól érzik magukat árterületen. A Duna partra még sem ültethettek homokos talajt kedvelő akácfákat! Az idén nem lehet panasz, mert minden korábban kizöldült. Az ablakom alatt már nyílik az orgona. A tulipánokat már el is lopták.
Nyírfa
@Nessy: 22.17

" A tulipánokat már el is lopták. " Mindent elsöprő érv! :)))
Butus Gergely, ahelyett, hogy őshonos pálmákat rendelne Hatvanpusztáról, tölgyekkel próbálkozik. Nincs ennek a fiúnak politikusi vénája, hogy a természet ismerete a kisujjában van, az csak a hasonszőrűeket érdekli.
Nessy
@Nyírfa: És van egy hozzáértő főkertész! A nárciszt, tulipámt minden évben ellopják. Ugyanis a járda melletti földes részen van az utcán. :-)) Az orgonát már nehezebb, mert magasra nőtt. A következő majd a nőszirom lesz.
rücsü41
Most az újság l főszerkesztője veri magát a földhöz , hogy még ez sem jött be!
Sakk Matt
@Maccska: Te akácot ültettél volna, mert hülye vagy!
Nyírfa
@Nessy: tegnap, 22.51

Régebben kitettem a folyosóra futókat, felaggattam, meg lelógattam az emeletről, többen megjegyezték, hogy milyen hangulatos. Na de a szarkáknak is tetszettek, rendre el-eltűnt egy-egy növény. Egy ideig pótoltam, aztán meguntam. Rossz érzés volt a tudat, hogy felosonnak a folyosóra, és lopkodnak.
nemkati
@Nyírfa: Ahelyett, hogy örülnél, hogy lopkodják a virágaidat a jóemberek. Mert aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet... :))))
Nyírfa
@nemkati: Most mondd! Ha elviszik, az a baj, ha nem viszik, kudarc, hogy már a virágaim sem kellenek. :))
Próbáljon csak valaki a kedvemre tenni! :))
kereső
Kivágni, ezeket a gaz gyurcsányista libkány fákat...nem átallottak kizöldelni, kihajtani a maffia kivánságai ellenére!!!
Aki Én
@Tibor95: Shikaratyi, hülye ne legyél. A fidesz az, aki fák ezreit vágja ki, leginkább törvénytelenül, engedély nélkül. Most éppen Újbudán.
Kossuth teret láttad?
De számtalan eset van.
Nessy
@Aki Én: Lehet, hogy gyerekkorában egyik másik hazánk nagyja fejre esett a cseresznyefáról, és azóta minden fát utál! Épít a budai hegyekben csodapalotát, majd panorámára hivatkozva kiírtja a fél hegyoldalt. Ma már újgazdagék magánterülete a Hármashatár hegy fele.
Azért itt Óbudán még nem panaszkodhatunk. A lakótelep házai között anno fákat, bokrokat ültettek, amik ma is élnek. Ha egyet ki kell vágni, rövidesen ott van helyette az új fa, nem a husáng, ami vagy megmarad, vagysem, hanem előnevelt fa.
nemkati
@Aki Én: És a legszebb, amikor a lombkoronasétányhoz vágják ki a fákat. :))))
Nyírfa
@Aki Én: 08.49

A Kossuth tér olyan lett, mint egy kripta. Jelképezi is az ország állapotát.
De sebaj, jön a tesvér.
Tibor95
@Aki Én: Ne légy hülye, hülye gyerek. Budapest nagy része hozzátok tartozik. Látjuk, hogy irtotok minden zöldet.

Politikától mentesen vagy 3x annyi zöld kéne. Az összes városba!
És nem mindent beépíteni!
Tibor95
@Tibor95: Ha ez még nem lenne elég. Mi a FIDESZ indítottuk el, és teljesítettük(!) a 10 000 elültetett fa programját Budapesten.

Ti Gyurcsány balosai, nemezetárulók(!) azóta is csak vágnátok a fákat és a környezetünket.
Le betonoztok mindent!

A folyton hazudás helyett ideje valami jót is adnotok az országnak. Vöröskommunisták.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok