Külföldi sajtóértesülések szerint egyébként rutinosnak számító, jelenlegi fideszes EP-képviselők maradnak le a Fidesz-KDNP EP-listájáról.

Három rutinos EP-képviselő is lemarad a Fidesz-KDNP EP-listájáról. A brüsszeli lap információi szerint a héten mutatják be a kormánypárti listát, amelyen nem kapott helyet a jelenlegi képviselők közül Bocskor Andrea, Hidvéghi Balázs és Tóth Edina – írja a Telex a Politico cikke alapján.

Hárman már csak fotókról nézegethetik majd Brüsszelt – Mutatjuk, kiket hagyott le EP-listájáról a Fidesz

Hidvéghi Balázs, Bocskor Andrea, Kósa Ádám, Trócsányi László, Schaller-Baross Ernő és Tóth Edina, a Fidesz EP-képviselői 2023 utolsó plenáris ülésén az Európai Parlamentben    Fotó: Bocskor Andrea / Facebook

A legismertebb név közülük Hidvéghi Balázs, aki korábban a Fidesz országgyűlési képviselője, a Magyar Nemzeti Bank szóvivője, helyettes államtitkár és a párt kommunikációs igazgatója volt. Néhány hete közösségi oldalán tudatta, hogy a Fidesz főpolgármester-jelöltjének, Szentkirályi Alexandrának lesz a kampányfőnöke.

Tíz év után távozhat az Európai Parlamentből Bocskor Andrea kárpátaljai képviselő is. A legutóbbi választáson a lista 10. helyén szerepelt, korábban a beregszászi Lehoczky Tivadar Társadalomtudományi Kutatóközpont igazgatója és a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tanára volt.

Tóth Edina karrierje a Fidelitasban indult, a Fidesz ifjúsági szervezetének országos alelnöke volt. Később Szájer József külpolitikai tanácsadója és sajtótitkáraként dolgozott, majd az Európai Néppárt képviselőcsoportjának politikai tanácsadója volt. 2004 óta minden EP-választáson rajta volt a Fidesz EP-listáján, de csak a legutóbbi választáson kapott befutó helyet, 13. helyről még épp bejutott.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Vége a dalnak,de az élet tovább folyik!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Pusztai
Ez a két fideszes nőnek nevezett sejthalmaz absz a magyar nők lejáratása, és megcsúfolása.
Oda a nimbusz a világ lexebb női a magyar lyányok!
Hááááááááááát???
Yoda69
Nem nagy veszteseg.
Kokos tompi meg listavezeto? Remeljuk a valasztasig nem lesz tobb kabszeres rendorsegi ugye, hogy megint a mentelmi joga moge kelljen bujnia.
CsipkeRózsa
"Hídvéghi Balázs a Fidesz főpolgármester-jelöltjének, Szentkirályi Alexandrának lesz a kampányfőnöke."

Szentkirályi A. biztosan nem lesz főpolgármester, akkor Hídvéghi állás nélkül marad?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.