Az ellenzékváltó hangulat Magyarországon régi jelenség, ezért figyelhető meg időről időre, hogy a pártok helyett a kormánnyal kritikus sajtó és a külföldi donorok kezdenek politikacsinálásba.

Magyar Péter elsősorban nem a Fidesz–KDNP-re, hanem az ellenzékre jelent veszélyt – mondta a Magyar Nemzetnek Tóth Erik, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója. Szerinte Varga Judit volt férjének a politikai kommunikációja is egyértelműen az ellenzéki pártok szavazóbázisát célozza meg, akik úgy tartanak Magyar Pétertől, mint ördög a tömjénfüsttől.

„Erre minden okuk meg is van: az ellenzékváltó hangulat Magyarországon régi jelenség, ezért figyelhető meg időről időre, hogy a pártok helyett a kormánnyal kritikus sajtó és a külföldi donorok kezdenek politikacsinálásba – fogalmazott Tóth Erik. A szakember kifejtette, most is ez történik, mivel Magyar Pétert azok a sajtótermékek és külföldi érdekcsoportok szócsövei futtatják, amelyek/akik szándéka az ellenzéki nómenklatúra megtörése, a cél ugyanaz, az eszköz más csupán az ő személyében.

Nem elég, hogy egymással sem tud összefogni az ellenzék, most még Magyar Pétert is megkapták tüskeként a körmük alá

A kormány helyett az ellenzéket válthatja le Magyar Péter    Fotó: Facebook/Magyar Péter

„Ez a casting régóta tart már: ami 2010 előtt volt Gráf, Mesterházy vagy Botka, az ma Pankotai, Márki-Zay vagy Magyar. Innen nézve nem reális forgatókönyv, hogy az aktuális ellenzéki pártok közül bárki a sorai között szeretné tudni őt. Már csak azért sem, mert Magyar valódi arca mutatkozik majd meg – tette hozzá.

Az elemző szerint reálisabb forgatókönyv az, hogy egy régi, feledésbe merült politikai platformot élesszen újjá, mintsem az a lehetőség, hogy a Gyurcsány Ferenchez ezer szállal kötődő pártok valamelyikével egyezségre jusson. Ha mégis utóbbi történik meg, úgy Magyar Péter már egyébként is megkérdőjelezhető igazmondási és hitelességi képessége romlana tovább a közvélemény szemében.

Azzal kapcsolatban, hogy mely pártoktól vehet el szavazatokat Magyar Péter, a szakértő leszögezte: ezt a kormánykritikus erők viselkedése mutatja meg igazán, mivel Gyurcsány Ferencék léptek ismét a leggyorsabban, ők rögtön elhatárolódtak a Magyar Péter-féle jelenségtől.

„Azért, mert pontosan tudták, hogy a baloldali messiásváráson sokan rajtaveszthetnek. Nem véletlen, hogy a DK az MSZP-vel és a Párbeszéddel megegyezve – nem mintha ez tektonikus erejű változásokat okozna a hazai vagy európai politikában – egységes politikai alternatívát akar kiépíteni. Ez azon túl, hogy a DK befolyását és Gyurcsány megkérdőjelezhetetlen ellenzéki vezető pozícióját igazolja, megmutatta azt is, hogy Varga Judit korábbi férje nem a Fidesz–KDNP-re, hanem az ellenzékre jelent veszélyt elsősorban – húzta alá Tóth Erik.

Mint mondta, attól függően, hogy mekkora lesz a részvétel, az EP-választáson a mandátumszerzési küszöb 180-185 ezer szavazat is lehet. Jelezte, hogy önállóan ezt számos politikai erő képtelen elérni: a Jobbik, a Párbeszéd, az LMP és az MSZP esetében is kérdéses mindez, de a Momentum mélyrepülése sem adhat sok okot a bizakodásra a párt szimpatizánsai körében.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
@szaboria1: biztos nagyon sokan mennek el, nefeledd, sokkal jobban kommunikál mint az egész ellenzéki POLELIT, tele a töke a választók nagy részének az impotens ellenzékkel.
Nekem is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Nyírfa: olvasd el @Dr. Proktor: írását ,érdemes!
KisTehen
@Nyírfa: mama ... csak nem lemaradtál 2004-2009-ről?
Nyírfa
@csak úgy...: 14.34

Olvastam. Elgondolkodtató.
KisTehen
@Yoda69: "Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőzőleg hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük."
KisTehen
@Yoda69: "Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőzőleg hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük ...

Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen."
csak úgy....
@KisTehen: az igaz,hogy apád mint kullancs csípte föl anyádat a tögyes tehénkét a réten, és te lettél szerelmük mellékterméke ,- a kullancska butuska @KisTehen: ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.