Az ellenzékváltó hangulat Magyarországon régi jelenség, ezért figyelhető meg időről időre, hogy a pártok helyett a kormánnyal kritikus sajtó és a külföldi donorok kezdenek politikacsinálásba.

Magyar Péter elsősorban nem a Fidesz–KDNP-re, hanem az ellenzékre jelent veszélyt – mondta a Magyar Nemzetnek Tóth Erik, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója. Szerinte Varga Judit volt férjének a politikai kommunikációja is egyértelműen az ellenzéki pártok szavazóbázisát célozza meg, akik úgy tartanak Magyar Pétertől, mint ördög a tömjénfüsttől.

„Erre minden okuk meg is van: az ellenzékváltó hangulat Magyarországon régi jelenség, ezért figyelhető meg időről időre, hogy a pártok helyett a kormánnyal kritikus sajtó és a külföldi donorok kezdenek politikacsinálásba – fogalmazott Tóth Erik. A szakember kifejtette, most is ez történik, mivel Magyar Pétert azok a sajtótermékek és külföldi érdekcsoportok szócsövei futtatják, amelyek/akik szándéka az ellenzéki nómenklatúra megtörése, a cél ugyanaz, az eszköz más csupán az ő személyében.

Nem elég, hogy egymással sem tud összefogni az ellenzék, most még Magyar Pétert is megkapták tüskeként a körmük alá

A kormány helyett az ellenzéket válthatja le Magyar Péter    Fotó: Facebook/Magyar Péter

„Ez a casting régóta tart már: ami 2010 előtt volt Gráf, Mesterházy vagy Botka, az ma Pankotai, Márki-Zay vagy Magyar. Innen nézve nem reális forgatókönyv, hogy az aktuális ellenzéki pártok közül bárki a sorai között szeretné tudni őt. Már csak azért sem, mert Magyar valódi arca mutatkozik majd meg – tette hozzá.

Az elemző szerint reálisabb forgatókönyv az, hogy egy régi, feledésbe merült politikai platformot élesszen újjá, mintsem az a lehetőség, hogy a Gyurcsány Ferenchez ezer szállal kötődő pártok valamelyikével egyezségre jusson. Ha mégis utóbbi történik meg, úgy Magyar Péter már egyébként is megkérdőjelezhető igazmondási és hitelességi képessége romlana tovább a közvélemény szemében.

Azzal kapcsolatban, hogy mely pártoktól vehet el szavazatokat Magyar Péter, a szakértő leszögezte: ezt a kormánykritikus erők viselkedése mutatja meg igazán, mivel Gyurcsány Ferencék léptek ismét a leggyorsabban, ők rögtön elhatárolódtak a Magyar Péter-féle jelenségtől.

„Azért, mert pontosan tudták, hogy a baloldali messiásváráson sokan rajtaveszthetnek. Nem véletlen, hogy a DK az MSZP-vel és a Párbeszéddel megegyezve – nem mintha ez tektonikus erejű változásokat okozna a hazai vagy európai politikában – egységes politikai alternatívát akar kiépíteni. Ez azon túl, hogy a DK befolyását és Gyurcsány megkérdőjelezhetetlen ellenzéki vezető pozícióját igazolja, megmutatta azt is, hogy Varga Judit korábbi férje nem a Fidesz–KDNP-re, hanem az ellenzékre jelent veszélyt elsősorban – húzta alá Tóth Erik.

Mint mondta, attól függően, hogy mekkora lesz a részvétel, az EP-választáson a mandátumszerzési küszöb 180-185 ezer szavazat is lehet. Jelezte, hogy önállóan ezt számos politikai erő képtelen elérni: a Jobbik, a Párbeszéd, az LMP és az MSZP esetében is kérdéses mindez, de a Momentum mélyrepülése sem adhat sok okot a bizakodásra a párt szimpatizánsai körében.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
@szaboria1: biztos nagyon sokan mennek el, nefeledd, sokkal jobban kommunikál mint az egész ellenzéki POLELIT, tele a töke a választók nagy részének az impotens ellenzékkel.
Nekem is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pusztai
"Magyar Péter elsősorban nem a Fidesz–KDNP-re, hanem az ellenzékre jelent veszélyt – mondta a Magyar Nemzetnek Tóth Erik, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója"

NER -es mondhat mást??
Vágyálmokat közöl, várja a beteljesülést.
A fidesz elemzők, médiások, kutatók mind a vágyaikat közlik, a valós értékekről kussolnak, mert az nem ok számukra.
KisTehen
@Pusztai: ja ... biztos a fideszesek akarnak kormányt buktatni :)
szaboria1
Szombaton eldől Magyar sorsa, ha tényleg tömegeket megtud mozgatni akkor lesz esélye egy új változásra, ha viszont nem akkor marad minden ami eddig volt.
Pusztai
@szaboria1: biztos nagyon sokan mennek el, nefeledd, sokkal jobban kommunikál mint az egész ellenzéki POLELIT, tele a töke a választók nagy részének az impotens ellenzékkel.
Nekem is.
kereső
Hazug valóságelhajlitások az "alapjogokért központ"-től, csak ahogy megszoktuk. Egyébként meg tudja mondani valaki, hogy kinek/kiknek az "alapjogaiért" van ez a fideSS gittegylet, és kifizetőhely? Elbitorolják-és megcsúfolják, gúnyt úznek az "egyetemes emberi jogokból"- ezzel a névválasztással.
szaboria1
@Pusztai: Ezért írtam a szombatot. Én reménykedek egy változásra.
Pusztai
@kereső: pénzmosoda, .. a fidesz több 10 ezer ilyen helyet tart fenn, ott élvezkedők családja, rokonsága ismerőse biztos nagyobb számarányban szavaz a fideszre, a sport nem véletlen ugyanez sok 10 ezer másikkal, ez szumma már több százezer fidesz szavazó.
Ehhez még a médiában dolgozó kb 5 ezer, és mindenféle kutató intézet egyéb mosodák, kifizetők, ...stb.
Béla333
"...még Magyar Pétert is megkapták tüskeként a körmük alá"

MZP is azért vált a fanatikus ellenzékiek szemében ellenségnek, mert rájött arra, hogy a jelenlegi ellenzék egy kalap szart sem ér és ezt ki is mondta! Na kapott is rögtön hideget-meleget!
Korábban az LMP is azért lett legyalulva a fanatikus DK-sok által, mert volt egy néhány dolog, amiről másképpen gondolkodtak, mint Gyurcsány.
Hát most a fanatikus DK-sok megkapták a vezérük mellé az eddig gyűlölt MSZP-t és a gerinctelen, ide-oda csapódó Párbeszédet is.
Pusztai
@szaboria1: szerintem eldőlt.
Ez az eddigi szarhalom csak a fideszt erősíti, M felkavarta a szart, egyetlen dolog érdekel: fidesz bukjon és elszámoltassák,
Menőmanó
@szaboria1: Legutóbb egy aznap bejelentett esti tüntetésen is rengetegen voltak, ez meg már régen be van jelentve. Szerintem nem csak Nagy Ervinnek van 56-os hangulata.
És erre a tömegmozgatásra azért képes Magyar, mert egy napot sem hagy ki, állandóan zizeg, minden napra ad témát a gecimédiának, nem tudhatják mit tud még, és hogy azzal mi a szándéka.
Az emberek meg 14 év után reménykednek.
Géza
Megy az erőlködés, de Magyarnak már semmilye nincs a nagy arcán kívül. Kifullad pár hónap alatt és ennyi.
Pusztai
NER -es mondhat mást??
Vágyálmokat közöl, várja a beteljesülést.
A fidesz hívők, elemzők, médiások, kutatók mind a vágyaikat közlik, a valós értékekről kussolnak, mert az nem ok számukra.
NKF
Az ellenzék eddig is szar volt,Magyarral kiegészítve még szarabb!
Dr. Proktor
Az ellenzék önmaga ellenzéke, csak ezt még véletlenül sem akarják észrevenni!
Egy megosztott ország egységre vágyik, nem további széthúzásra, szétaprózódásra - de ehhez intelligencia szükségeltetne felfogni...
Nyírfa
Magyar egyvalamiben mutat utat: az utcai politizálásban. Ezt mulasztotta el az ellenzék az elmúlt , nem nyolc, hanem 14 évben.
Időben jókor jött Magyar, még van néhány hónap a választásokig, összekaphatja magát az ellenzék.
Gyurcsánytól most azt várom, hogy a tisztesség nevében berobbantsa a régóta várt rakétákat. Ha erre nem kerül sor, akkor a DK, árnyékkormányostól , lehúzhatja a rolót, mert ugyanúgy elárul minket, mint ahogy a fidesz a hazánkat.
Yoda69
@Nyírfa: Miert latod ugy hogy a DK elarulna minket. En azt latom hogy kovetkezetesen csinaljak amit csinalnak, es folyamatosan kiallnak az orban kormany ellen. Megvan a programjuk is, ha esetleg kormanyzati pozicioba kerulnek. Mivel mediaban eleg gyengek, mint altalaban az egesz ellenzek, de ha valakit erdekel a programjuk az meg tudja nezni a DK.hu-n, illetve van egy appjuk is ami letoltheto telore, es nagyon reszletes bemutatot ad a politikusaikrol es DK-rol .
Magyar Peter megkerulhetetlenne valt, es ez most bearazodik. Szerintem a DK szavazo bazisa eleg stabil, nem hiszem hogy innen nagy aranyban szivna el szavazokat Magyar. Inakbb a Kutyak, es a Momentum vannak veszelyben az ellenzek reszerol, illetve a fideSS. Meg persze az a 30%-nyibizonytalan tomeg, akik sok esetben el se mennek szavazni. Ha oket tudna Magyar mozgositani, akkor megdontheto orban uralma.
Dr. Proktor
@Yoda69: A DK következetesen csinálja amit csinál - észre sem veszi hogy semmire nem megy vele!
A szimpatizánsait és az unszimpatizánsait egyaránt egyensúlyban tartja...
csodálom hogy a Gyurcsány gyerekek még nincsenek bent az árnyékkormányban!
Pusztai
@Dr. Proktor: Az egész ellenzék iylen: következetesen csinálja a szarhányást.
Einstein is megmondta, ha valaki kétszer ugyanazt csinálja és kiderül az hibás, harmadszorra csak az ostoba lépi meg.
ezek már 4x meglépték!!!
Nyírfa
@Yoda69: 10.43

Mert 2010. óta nem képviselnek minket. Már 2014-ben pedzegették az előrelátóak, hogy nem szabad legalizálni a fideszt a Parlamentben. Hogy nem szabad felesküdni, felvenni a mandátumot, és olyan utcai politizálásba kell fogni, ami félreérthetetlenül értünk van, az országért történik, a gyerekeinkért, a jövőnkért.
Mindezt mondom úgy, hogy Gyurcsányban olyan potenciált láttam, amit az istennek sem akar megélni. Vagy, ami valójában nincs. De jött Klára, és ismét pislákolt a remény. Talán idő előtt jelent meg, nem volt előkészítve, a társadalom fogadókészsége még nem alakult ki.
Megalakították az árnyékkormányt, amellyel a kormányzóképességüket kívánták hangsúlyozni, csak éppen nem volt rá társadalmi igény. Miért? Mert nem fektették le az alapokat. Az nem elég, hogy pártot gründolok, programot készítek, és közhírré teszem, hogy milyen nagyszerű vagyok, tessék rám szavazni. Az alap a választókkal való intenzív kapcsolat, az érdekképviselet mindenekfölöttisége, a civil világ bevonása a közügyekbe, és az így elvégzett közös munka.

A honlap megtekintését lehet javasolni a vidék lakosságának, a szappanoperák és az M1 helyett lehet olvasgatni. Egy honlap nem váltja ki a rendszeres, közvetlen kapcsolatot, amely nemcsak a tájékoztatásra épül, hanem a lakosság kérdéseire, javaslataira, a már említett együttműködésre, a közösségépítésre, amit a fidesz idejekorán elkezdett, de az ellenzéknek valahogy nem jutott eszébe.
Nyírfa
@Yoda69: 10.43

Lemaradt Magyar. Változatlanul pozőrnek látom, úgy szédíti meg az éhes tömeget, hogy mégcsak különösebben nem is ügyes. De azt megtanulta a fideszben, hogy a vasat addig kell ütni, amíg meleg. Lásd És a társadalom egy része most nagyon el van keseredve, és kapható erre a szédületre: lásd @Aki Én: 10.55-ös linkjét. El kell ismerni, nem lazsál az ügyeletes reménysugár.
Ha ezzel mozgásba tudja/tudná hozni az ellenzéket, még meg is köszönném neki.
Yoda69
@Dr. Proktor: @Nyírfa: Mivel a DK es Gyurcsany ellen tobb mint tis eve megy a kegyetlen lejarato propaganda, evi 100 milliardokbol a mi adonkbol, igy nem csoda, hogy az emberek nagy reszeben kialakult egyfajta utalat. En sosem csiptem Gyurcsanyt egeszen az Oszodi beszedik. Azota viszont csak ra es a DK-ra szavazok, mert bennuk latom azt akik tenyleg visszavinnek Magyarorszagot arra az europai utra, amelyrol az orban maffia elteritette.
Magyarral kapcsolatban egyetertek veled, felkavarta rendesen az allovizet az ellenzek oldalan, es biztos vagyok benne hogy meg van nehany utokartyaja. Ha eltudna hozni akar 5%-ot a fideSStol, az mar nagy siker lenne.
csak úgy....
@Nyírfa: 10:29 ferkó és a berobbantott rakéták, ez jó! :) oszt hol tárolja öket 14 éve?
- szerintem már megrozsdásodtak...
Dr. Proktor
@Yoda69: Eddig a DK-ra szavaztam, de most már el sem megyek legközelebb! Gyurcsány régebben üzleti partnerem volt, regnálása alatt csak két problémám volt vele, cégvezető módjára máról holnapra hozott jogszabályokat, túlmozgásos volt.
Mikor lekaraktergyilkolták, az MSZP-s szőke hölgyek és társaik aktív segítségével, elvesztette "vezető" szerepét és ezt a mai napig képtelen belátni, egója nem engedi elengedni szerepét a pártjában, képtelen félreállni. Kéretlen tanácsért kizárás jár a körökből, így lassan mini fidesz lesz a pártból. Jól tudja mindegyik ellenzéki párt, hogy a fideszt csak összefogással lehetne legyőzni, képtelenek az igazi összefogásra, az utolsó percig megy a farokméregetés, aztán az utolsó két héten már hiába erőlködnek, nem tudják meggyőzni csak az elvakult szavazóikat, abból pedig több van a fidesznek...
Sejtem, hogy ha az utolsó választás úgy alakul ahogy lázálmaikban elképzelték, akkor Márki Zay nem egyedül viszi el a vereséget, hanem őt félretolva ünnepelnek. Ezek ilyenek, politikusok, azokból sem a jobb fajta.
Őrnagy
@Yoda69: Akkor ezek szerint te már 2006 óta egy ócska hungarofób agyhúgyköves elmeroggyant Sorosbérköcsög seggfej vagy! Ezt korábban is sejteni lehetett, de most egyértelműen bevallottad!

A szimplán hülyék 2006 előtt szimpatizáltak Gyurcsány ferenccel, az elmeroggyantak pedig Soros utasítására látják benne azt a fő célt, amit Szaros Gyurka megfogalmazott:
- Genderidiotizmus alapon káoszba taszítani az európai társadalmakat
- A családok teljes szétverése, és az Európai kaukázusi rassz kiszorítása, lecserélése Európában
- Az illegális migránsok beterelése Európába, és olyan kormányok hatalomba segítése, akik törvényekkel garantálják, hogy a beterelt illegális migránsokat ne lehessen Európából eltávolítani.

"A Soros-szervezetek magyarországi vezérhajójának szerepét tehát kétségtelenül a DK tölti be, azonban a teljes ellenzékre kiterjed a hálózat befolyása - írják blogbejegyzésükben.

A DK jelenti azt az intézményes keretet, amely garanciát nyújt arra, hogy az ellenzék mindenben alávesse magát annak az politikai célnak, amelyet Soros György meghatározott. Nem véletlen, hogy a Jobbiktól a Demokratikus Koalíción át az Együtt PM-ig tartó összefogást éppen Soros György sürgette, aki tisztában volt azzal, hogy Gyurcsány képes lesz ledarálni riválisait és dominálni az összefogásban részt vevő pártokat - teszik hozzá."

Még nem tisztázódott, hogy ebbe a politikai célba kik és miért rondítottak bele Magyar Péter felkarolásával és futtatásával, ami most nagy szálka a DK saját hatalmi céljainak az előretörésében, de majd idővel az is kiderül.
Yoda69
@Maccska: An nem a pedofideSS altal osszevagdosott, hanem az eredeti vagatlan Oszodi beszedrol beszelek. Egyszer igazan vegighallgathatnak te is, mert foglamad sincs mi van benne. Csak annyit tudsz amennyit a rogan propagandagyar kioszt neked.

@Őrnagy: Es te liberalis :) Ezen mindig szetrohogom magam.
Te nem vagy mas csak orban szaros seggebol kikiabalo vegleny.
Nyírfa
@Yoda69: 13,42

Biztos vagyok benne, hogy a DK olyan kulturált, intelligens attitűdökkel kormányozna, ami nemcsak a '89-es reményeket váltaná valóra, hanem egyszer s mindenkorra véget vetne az ezeréves sirámoknak is. Persze, hosszabb távon kellene nagyon sokat tenniük az országért, de csakis közösen, velünk, nem mellesleg koalícióban a szóba jöhető pártokkal, szervezetekkel.
Eddig abszolút megvan köztünk az egyetértés. Csakhogy a kormányzásig el kell , el kellene jutni, és , őszintén mondom, mintha ez Fletót annyira nem izgatná. Erre mondtam, hogy talán többet láttam bele, mint amennyi valójában kitölti. A baj igazán az, hogy ezzel az ej, ráérünk arra még filoszos hozzáállással Klárát is magával
rántja. Mintha azt kérdezné derűs mosollyal: minek ez a rohanás, hát nem szép az élet, gyerekek?
Én megértem, hogy a reggeli ébredés után, míg kevergeti a kávéját, csodaszép gondolatokkal terhes, melyeket meg is oszt velünk, de, basszus, ebben az országban már dúl a fasizmus, menekülnek az emberek, és nem látni ki, mikor , kivel fog össze, hogy véget vessen az ámokfutásnak. Összefogni, alább nem lehet adni, de már nemcsak a fidesz ellen, hanem a jóllétért!
Nyírfa
@csak úgy...: 14.03

A tudatában. És nem rozsdásodtak be, csak nincs meg az indító kulcs.
KisTehen
@Dr. Proktor: miről beszélsz? feri futtatta fel a dk-át a legerősebb ellenzéki párttá
KisTehen
@Yoda69: neked kellene egyszer végighallgatnod
csak úgy....
@Nyírfa: olvasd el @Dr. Proktor: írását ,érdemes!
KisTehen
@Nyírfa: mama ... csak nem lemaradtál 2004-2009-ről?
Nyírfa
@csak úgy...: 14.34

Olvastam. Elgondolkodtató.
KisTehen
@Yoda69: "Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőzőleg hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük."
KisTehen
@Yoda69: "Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőzőleg hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük ...

Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen."
csak úgy....
@KisTehen: az igaz,hogy apád mint kullancs csípte föl anyádat a tögyes tehénkét a réten, és te lettél szerelmük mellékterméke ,- a kullancska butuska @KisTehen: ?
Őrnagy
@Yoda69 Gyagyás: 14.18

Sajnos ti ócska hungarofób agyhúgyköves elmeroggyant Sorosbérköcsög seggfejek nem értitek a különbséget az aberrát társadalmi körülményeket generáló libkány csürhe és az egészséges társadalomban érdekelt egészséges hazaszerető liberálisok köztött, de ez legyen a ti bajotok Gyagyás!
Őrnagy
@KisTehen: 14.35
@Nyírfa Gyagyás: és a többi agyhúgyköves elmeroggyant libkány seggfejnek a 2004-2010-ig terjedő időszak volt a jogállamiság csúcsa, amit a fidesz lebontott hetente kétszer 2010-2024 között. Annak az időszaknak a kormányzását szeretnék visszaállíttatni Szaros Gyurka elvei szerint, Szaros Gyurka pénzén, az USA ("Demokraták") geopolitikai érdekeinek maximálisan megfelelő tartalommal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.