A badacsonytomaji strandon jelenleg egy babgulyás 2390 forintba, míg egy harcsapaprikás túrós csuszával 2990 forintba kerül, de a főszezonban ezek az árak még emelkedhetnek. Néhány helyi étterem még az előszezonban is a tavalyi árakon kínálja ételeit, de a főszezon kezdetével 10 százalékos áremelést terveznek.

Drága buli lesz idén a balatoni nyaralás – az étkezés mindenképp

Fotó: Balaton / Internet

Gyenesdiáson egy gombóc fagylalt ára jelenleg 600 forint, ami 50 forinttal magasabb a tavalyinál. Egy helyi vállalkozó szerint ez a növekedés indokolt, mivel az alapanyagok költségei az elmúlt év során szintén emelkedtek; például a csokoládé világpiaci ára 30-35 százalékot ugrott. Fagyi tekintetében ez még az olcsó kategóriának számít, Füred népszerű fagyizójában a csavart verzió kis adagját 1200 forintért adják, míg a nagy 1600 forintot kóstál.

A Vendéglátók Ipartestülete elmondása szerint az egész országban várhatóan hasonló mértékben nőnek majd az árak. A vendéglátóipari szakemberek azonban arra törekednek, hogy az áremelés ne haladja meg azt a határt, amelyet a vendégek már nem tartanak elfogadhatónak. Ennek megfelelően általában 8-10 százalékos árnövekedést terveznek, és néhány már most meglépte az emelést.

Forrás: 444

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
a balcsi lesz a fideszék aral tava,na meg a fertö...
lusta
A benzinköltséggel együtt olcsóbb Horvátország, Montenegró és a legolcsóbb, de rengeteg, hatalmas élménnyel Albánia.
jáger laszló
Őszintén
Balaton nélkül is van élet!
csak ennyi
barátilag
J.L.
DR PRÉDlKÁTOR
@jáger laszló: Mi, akik félórányira lakunk a Balatontól, nekünk nincs nyár Balaton nélkül... Persze, otthonról vitt kajával !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.